macbook intel nu vede harddisk, cere discul de instalare, hardisk damage?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

e posibil sa fie stricat hardul? a cerut deodata discul de instalare si nu vede hardiskul, deci eu incerc sa vad cu utility disc (de pe dvd instaler) si nu-mi vede hardul, nici nu pot sa scot dvd-ul care sa fei problema?
macbook-ul nu este al meu ci al unei cunostinte (begginer mac os x), deci nu vede hardul

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

deci imi apare pe ecranul gri un folder cu semnu intrebarii pe el, pe ala care apare marul pana se incarca tiger , ce inseamna? am facut si apple hardware test si nu mi-a dat nici o eroare.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Hard disc stricat, sau erori pe hard disc.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu cumva te-ai jucat prin preferinta si i-ai scimbat discul de boot?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

deci nu e al meu macbook, a venit omu la mine cu macul ,eu lam sfatuit sa ia mac si nu alceva, smile) ei si a zis ca a deschis computerul si era iconul ala folder cu semnu intrebarii pe el si cerea discul de instalare, deci nici cu boot de pe dvd nu-mi vede hardul deci ma duc pe utility disc ca sa verific hardul si nu apare in lista, apare doar dvd-ul

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E macul lui? L-a cumparat din comert? E macul de care vorbiram acu doua zile, care prezenta aceleasi simpotoame? Dar are hard? Dar e infipt bine? Cita vreme nu se vede nimic, mai ai o posibilitate: cupleaza masina ta si masina lui prin firewire. Restarteaza-i masina lui si tine imediat apasata tasta T. Va buta in Taeget mode. Il vezi? Daca nici acum nu il vezi, lanseaza diskUtilities. Il vezi? Repara-l. Nu-l vezi? NU ARE HARD! Sau nu e infipt!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacă instaler-ul de pe DVD nu vede hard discul, înseamnă că e mort. Sau nu există. Sau e vreo stricăciune pe traseul SATA, deși n-am idee cum ar trebui să reacționeze Mac-ul la așa ceva.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
mindsoul - 02 Septembrie 2007 05:53 AM

e posibil sa fie stricat hardul? a cerut deodata discul de instalare si nu vede hardiskul, deci eu incerc sa vad cu utility disc (de pe dvd instaler) si nu-mi vede hardul, nici nu pot sa scot dvd-ul care sa fei problema?
macbook-ul nu este al meu ci al unei cunostinte (begginer mac os x), deci nu vede hardul

din cele ce spui, discul e bușit sau, într-un caz fericit, nu face contact la mufa aia.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
iaru - 02 Septembrie 2007 04:35 PM

E macul lui? L-a cumparat din comert? E macul de care vorbiram acu doua zile, care prezenta aceleasi simpotoame? Dar are hard? Dar e infipt bine? Cita vreme nu se vede nimic, mai ai o posibilitate: cupleaza masina ta si masina lui prin firewire. Restarteaza-i masina lui si tine imediat apasata tasta T. Va buta in Taeget mode. Il vezi? Daca nici acum nu il vezi, lanseaza diskUtilities. Il vezi? Repara-l. Nu-l vezi? NU ARE HARD! Sau nu e infipt!

e mac cumparat de pe apple store italian, nou, din oct.2006, e inca in garantie, faza e ca vreau sa-i scutesc de o plimbare de vreo 200km dus intors pana la centrul apple autorizat de la udine.  deci nu-l vede nici daca vreau sa-l repar cu utility disc imi vede numai dvd-ul. am facut apple hardware test si-mi zice ca totul e ok. o sa incerc faza cu firewire ca am un imac si pot face asta si cu pb-ul meu daca nu merge garantia-l mananca smile)

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Apple hardware test am impresia că nu testează și hard discul. La service cu el!

Semnătură 

⌘-N