Celor care vor să experimenteze defragmentarea impulsionați de rezultatele mele, le reamintesc că este o operațiune care implică riscuri majore pentru fișiere și chiar pentru hard discuri. Faceți backup pe un alt hard disc înainte de a defragmenta! Dacă vă crapă discurile sau vă pierdeți munca de-o viață să nu veniți la mine după despăgubiri…
Celor care vor să experimenteze defragmentarea impulsionați de rezultatele mele, le reamintesc că este o operațiune care implică riscuri majore pentru fișiere și chiar pentru hard discuri. Faceți backup pe un alt hard disc înainte de a defragmenta! Dacă vă crapă discurile sau vă pierdeți munca de-o viață să nu veniți la mine după despăgubiri… grin
pai nu de giaba am zis ca experimentez pe G3, acolo in afara de citeva fetite goale nu e nimic…
cu un disk de drive genius bootabil, ai incercat?
confirm ca nu gisesc asa optiune nicaeri, puote de le versiune: eu am driveGenius 1.5.3…
Celor care vor să experimenteze defragmentarea impulsionați de rezultatele mele, le reamintesc că este o operațiune care implică riscuri majore pentru fișiere și chiar pentru hard discuri. Faceți backup pe un alt hard disc înainte de a defragmenta! Dacă vă crapă discurile sau vă pierdeți munca de-o viață să nu veniți la mine după despăgubiri…
M-ai făcut curios și am defragmentat și eu partiția de sistem, 20 GB, a durat vreo 2-3 ore. Zicea că merită defragmentată, erau vreo 8500 de fragmente.
Sincer să fiu, nu simt nicio diferență după defragmentare, merge la fel.
Paralel, am defragmentat și pe alt PB mai zglobiu, deși era mai defragmentat ca al meu, a durat mai puțin (1.67 giga v. 1.3 giga). Parcă, parcă e mai rapid un pic sau e autosugestie.
Cel mai mult la defragmentările astea îmi place cum se mișcă pătrățelele alea, e foarte frumos. Le-am închis, mergea mai repede fără ele.
Nu știu ce să zic… rău nu e să defragmentezi, dar la mine nu e nicio diferență de viteză.
Se face o clona pe un HDD extern cu CarbonCopyCloner, se booteaza de pe acea clona, se strge discul intern, dupa care se cloneaza ... clona inapoi tot cu CCC.
Dureaza mai putin decat o defragmentare .... si CCC este free.
Nu știu ce să zic… rău nu e să defragmentezi, dar la mine nu e nicio diferență de viteză.
Păi nu toată lumea are nevoie de defragmentare. La mine pe hard disc vin și pleacă aproape săptămânal zeci de GB, deci se cam face vraiște pe acolo. Cine lucrează de obicei cu fișiere mici, sub 20 MB, teoretic n-ar avea nevoie de defragmentare.
Păi nu toată lumea are nevoie de defragmentare. La mine pe hard disc vin și pleacă aproape săptămânal zeci de GB, deci se cam face vraiște pe acolo. Cine lucrează de obicei cu fișiere mici, sub 20 MB, teoretic n-ar avea nevoie de defragmentare.
Cred că pic în categoria „nu are nevoie de defragmentare”...
Se face o clona pe un HDD extern cu CarbonCopyCloner, se booteaza de pe acea clona, se strge discul intern, dupa care se cloneaza ... clona inapoi tot cu CCC.
Corect! Asa face si SuperDuper (tot program de clonare, nu e free). Explicatia e ca soaftele astea de clonare copiaza fisierele in mod ordonat; de fapt nu fac o copie oglinda a hardului respectiv, ci a informatiei de pe hard.
Partea buna, in afara de rapiditate, e ca streseaza mai putin discul, si face si o copie de siguranta in acelasi timp. Daca o fi sa fac vreodata o defragmentare, asa o s-o fac.
Corect! Asa face si SuperDuper (tot program de clonare, nu e free). Explicatia e ca soaftele astea de clonare copiaza fisierele in mod ordonat; de fapt nu fac o copie oglinda a hardului respectiv, ci a informatiei de pe hard.
Partea buna, in afara de rapiditate, e ca streseaza mai putin discul, si face si o copie de siguranta in acelasi timp. Daca o fi sa fac vreodata o defragmentare, asa o s-o fac.
De acord, numai că asta nu e, de fapt, defragmentare, ci clonare. Sigur, clonarea asta conduce, implicit, la o mai mică defragmentare, dar este - de fapt - un „system restore” cu fragmentare minimală implicită.
Uite ce zice SuperDuper: We found that one of the positive side effects of a file-by-file disk clone is
that your files are roughly defragmented during the copy operation.
SuperDuper copies your files, one after the other, without leaving significant
“holes” that encourage fragmentation by deleting anything on the drive
(unlike some other products, SuperDuper actually skips files it’s been told
not to copy, as opposed to deleting them after the fact).
Insa tot ei recunosc onest ca iDefrag e mai bun la defragmentare decat ei.
Inca o data! Primele doua optiuni la defragmentare sint: Drive Genius si TechTool Pro. Abia pe locul trei vine iDefrag, si asta pentru ca primele doua se si uita la integritatea fisierelor! De altfel, cele mai multe accidente cu iDefrag s-au petrecut! Fireste, daca l-ai cdumparat, le poti cere despagubiri! Mda… Daca l-ai cumparat!
Asa era sa fac eu cu Norton pentru Jaguar. L-am cumparat si mi-a macelarit sistemul! Dar pe vremea aia am preferat sa reinstalez! Aveam de lucru, nu timp de procese!
Asa face si SuperDuper (tot program de clonare, nu e free).
Corectie: pentru optiunea de copiere disk intreg, SuperDuper! este gratis.
Pe de alta parte, oricat as face eu backup cu el (unul dintre preferati), n-o sa ma lase inima in vecii vecilor sa sterg toate datele de pe partitia de sistem, oricate backupuri as avea. Paranoya rulz!
Inca o data! Primele doua optiuni la defragmentare sint: Drive Genius si TechTool Pro. Abia pe locul trei vine iDefrag, si asta pentru ca primele doua se si uita la integritatea fisierelor! De altfel, cele mai multe accidente cu iDefrag s-au petrecut!
Eu țin cu iDefrag! E o unealtă dedicată pentru defragmentare și foarte bine pusă la punct. În Preferences are opțiuni pentru a verifica fișierele scrise (de aia durează așa de mult defragmentarea!!), verifică temperatura hard discului și se oprește dacă aceasta crește peste o anumită limită. În plus, dacă userul nu umblă prin Preferences fără să știe ce face, programul nu se atinge de acea “hot-zone” de care ziceai. Plus alte și alte chestii… mi se pare mai performant decât celelalte două la capitolul defragmentare.
De acord, numai că asta nu e, de fapt, defragmentare, ci clonare. Sigur, clonarea asta conduce, implicit, la o mai mică defragmentare, dar este - de fapt - un „system restore” cu fragmentare minimală implicită.
Adica o clonare “dubla” dupa metoda descrisa de mine ... este mai fragmentata decat acelasi continut al drive-ului dar defragmentat cu vre-un defrag oarecare, fie el si cel mai profi ... ?!?!?
Ca sunt oameni care nu vor sa auda de stergerea discului sistem, asa cum spune Huk, inteleg. Dar metoda descrisa de mine, nu spun ca e cea mai buna, dar mi-a fost recomandata de un tip care face parte din echipa Apple, divizia dezvoltatoare XSan. Ce-i drept ... eram la un “pahar de vorba” si toata gasca de vreo 8 cursanti, am dezbatut mai bine de 5 ore tarzii ... file sistemul OSX, cu bune si cu rele.
Metoda descrisa de mine insa NU O RECOMAND incepatorilor in OSX sau a celor care nu au facut diverse operatii de mentenanta in OSX. Si nici celor mai catolici decat Papa ...