3 din 4
3
Rezultatele defragmentării
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Kata4 - 09 Septembrie 2007 02:26 AM

Adica o clonare “dubla” dupa metoda descrisa de mine ... este mai fragmentata decat acelasi continut al drive-ului dar defragmentat cu vre-un defrag oarecare, fie el si cel mai profi ... ?!?!?

Da, asa e. O spun si aia de la SuperDuper. Clonarea incearca sa copieze un fisier de la cap la coada, dar nu reuseste tot timpul, si il mai fragmenteaza.
Ma rog, acu’ daca omul de la Apple a zis altfel…

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06
altero - 09 Septembrie 2007 06:45 AM
Kata4 - 09 Septembrie 2007 02:26 AM

Adica o clonare “dubla” dupa metoda descrisa de mine ... este mai fragmentata decat acelasi continut al drive-ului dar defragmentat cu vre-un defrag oarecare, fie el si cel mai profi ... ?!?!?

Da, asa e. O spun si aia de la SuperDuper. Clonarea incearca sa copieze un fisier de la cap la coada, dar nu reuseste tot timpul, si il mai fragmenteaza.
Ma rog, acu’ daca omul de la Apple a zis altfel…

Si aia de la Symantec au lansat un zvon ca ar fi un virus de OSX ... macarena .... wink

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

Aoleuuu!!! Cite probleme cu acest defrag! Eu folosesc din plin LightRoom cu trei baza de date pe disc, raw-uri multe si mari - acu’ pe intern, acu’ pe extern - ; Photoshop fisiere mari plus Corel uneori si el cu fisiere mari!
Acum pe xp dau cu Norton-ul si in 30 de min am consolidat spatiul liber ! Fara toate riscurile de care ati vorbit pina acum!
Pai ce am sa ma fac la trecerea definitiva pe Mac????

Reinstalare de sistem, pierdere de date? Pe Mac? AU !

Imi ajunge ca reistalez windows-ul, trebuie sa ma gindesc la reinstalare si pentru Mac ???

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

hm… nimic din toate astea, daca stii ce faci
daca nu stii, citesti
daca nu citesti, nu faci click

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 18 Septembrie 2007 10:44 PM

hm… nimic din toate astea, daca stii ce faci
daca nu stii, citesti
daca nu citesti, nu faci click

Pina la click pe Mac-ul meu, am citit ce s-a scris in acest topic… si nu suna prea bine.

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Jose - 18 Septembrie 2007 10:33 PM

Acum pe xp dau cu Norton-ul si in 30 de min am consolidat spatiul liber ! Fara toate riscurile de care ati vorbit pina acum!

Riscul pierderii datelor există și în cazul defragmentării pe Windows. Ce-ar fi să ți se ia curentul exact atunci când “Norton” mută niște fișiere ca să “consolideze spațiul liber”? Poate tu ai un UPS sau știi să folosești opțiunile de safety și verificare a scrierii datelor ale programului de defragmentare, dar mulți dintre cei care citesc aceste topicuri habar n-au chestiuni tehnice, și poate pun mâna pe un soft de defragmentare și mai fac te miri ce boacăne. De aia eu unul prefer să atenționez lumea ca să știe ce se poate întâmpla.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRank
Member

Este un subiect pe care aveam de gind sa-l deschid mai tirziu (odata cu trecerea la Mac) dar daca tot este topicul cald… sa intreb acum.
1. Am descris mai sus ce programe folosesc si cum iar asta voi utiliza si pe Mac - mai putin Corel- deci pentru cazul meu este mai importanta consolidarea spatiului liber decit legarea fragmentelor. Care este solutia cea buna, cu cele mai mici riscuri?
2. Exista alte riscuri pe care le presupune defragmentarea la OsX? (legate de file system? - lucruri cu care nu sunt inca familiarizat) Pentru ca din ce am citit in primele 2 pagini ale topicului asa se intelege.

Acum pe xp folosesc un Norton Utils din 2003 (original) iar la capitolul safety are doua optiuni ambele bifate default : check write si compare - nici nu ma gandesc se le debifez! Asa… ca amintire pe vremea lui DOS, Norton Commander avea o optiune de compare la scrierea pe discketa care m-a salvat de citeva ori. Ce vremuri…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca si Corel face fisiere mari… asta inseamna ca NU STII ce e aia fisier MARE!
Hei, sa vezi tu document de 4 giga! Atunci sa-l vad pe jupinul XP pe unde scoate camasa!
In general, daca nu folosesti un laptop, pe mac debifezi optiunea sleep si totul va fi in regula.
Ceea ce spunea Tudor e pentru oamenii care lucreaza cu multe fisiere video pe zi!

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member

smile ... am vazut si fisiere mai mari. Obisnuiam sa mai montez video in xp. Edius, Premier - xp ! mi-au scos citiva peri albi. Acum nu le mai consider decit un motiv in plus pentru trecerea la Mac, daca va mai fi nevoie…

Dar la subiect… ceva tips & tricks pentru un necunoscator al lui OsX si al defragmentarii acestuia?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai le cam ai in topicul asta. Inclusiv avertizarile lui Tudor.

Eu, de exemplu, nu mi-am defragmentat discurile decat pe la inceputuri, pe cand gandeam “windows”. Nu zic ca nu ar fi necesar, doar ca parca nu ma mai arde asa tare performanta.

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
altero - 20 Septembrie 2007 06:22 AM

Pai le cam ai in topicul asta. Inclusiv avertizarile lui Tudor.

Eu, de exemplu, nu mi-am defragmentat discurile decat pe la inceputuri, pe cand gandeam “windows”. Nu zic ca nu ar fi necesar, doar ca parca nu ma mai arde asa tare performanta.

Absolut. Cum ziceam, recent am defragmentat și eu partiția de sistem, am stat ceva… Eu unu’ nu am observat nici o îmbunătățire de vitezei, ceea ce nu înseamnă că defragmentarea nu e bună. Cred că, pt majoritatea utilizatorilor, nu e necesară. Eu nu folosesc Photoshop și alte aplicații consumatoare de resurse mari și care, se pare, defragmentează sever discul.
Cel mai mult, la defragmentările astea, este afișarea procesului, cu pătrățelele alea care avansează și se ordonează frumos după vreo 2 ore de muncă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pe scurt (şi iar ne intoarcem la “Cu partiţie” sau “Fără partiţie!”), cu cît e hardul mai întins şi mai liber, cu atît zburdă sistemul mai în voie!

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member

Multumesc.
Eu voi servi fara partitie. Sisitemul, programele si proiectele active. Restul pe externe.
Sper ca Time machine va merge ca in reclame.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Daca Boot Camp nu finalizeaza partitionarea inseamna ca nu are spatiu pe disc. Nu conteaza cat e de fragmentat. BC muta efectiv datele din blocurile ocupate pe noua partitie ( cea de winblows ) in partitia initiala, cea de mac. Evident ca pe langa spatiul fizic necesar, pentru a muta datele, un plus de 10% sunt imperiosi pentru finalizarea cu succes a noii partitionari.

Parerea personala este ca orice defragmenter pe o partitie HFS, este frectie diana la picior de lemn. Freaca discul depomana ...

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Kata4 - 11 Decembrie 2009 09:41 PM

Parerea personala este ca orice defragmenter pe o partitie HFS, este frectie diana la picior de lemn. Freaca discul depomana ...

Părerea mea e că nu e. Ar fi bine să urmăreşti fragmentarea detectată de orice utilitar. Dacă ai hardul liber 50-60%, e, într-adevăr, inutil. Băieţii care au făcut-o susţin că au un spor de viteză de pînă la 10%. Mult.

3 din 4
3