de cand termenul de amator e o jignire? amator=persoana care se ocupa ocazional de o anumita ocupatie. nu este o profesie pentru aceea persoana.
profesionist=persoana care munceste intr-un anumit domeniu si din asta traieste.
daca omul se ocupa ocazional de facut avi, atunci nu inseamna ca e amator? sau din asta traieste? oare? oricum, pe la noi e plin de tipi care prind si ei din zbor cate-o chestie si deodata sunt profi
Sensul 2 poate fi considerat jignitor, cu siguranta tonul mesajului inclina spre asta. Tu nu ai de unde sti cu ce se ocupa eXist, mai ales ca el zice ca lucreaza in domeniu de ani buni (pe windows). Daca nu erau dubii erai deja banat, poti sa fii sigur de asta.
DILETÁNT, -Ă, diletanţi, -te, s.m. şi f. Persoană care manifestă preocupări într-un domeniu al artei, al ştiinţei sau al tehnicii fără a avea pregătirea profesională corespunzătoare; persoană care se ocupă de ceva din afara profesiunii sale, numai din plăcere; amator; (peior.) persoană care nu adânceşte (sau nu are pregătirea ştiinţifică necesară pentru a adânci) problemele profesiunii sale, ale unei ştiinţe etc. – Din fr. dilettante.
P.S. Daca mie mi-ai zice ca sunt medic amator, as considera-o o jignire. Daca ai zice ca sunt un medic prost ti-as zice ca ai dreptul la opinia ta, daca ai scrie asta pe forum as zice ca n-ai cum sa stii asta si tot o jignire as considera-o. [/end lectie de buna purtare pe forum]
?? ... !! hmm ... ar trebui sa raspund acestor josnice, ca sa spun, copilaresti, ofense ? ... nu prea cred, incerc sa-mi inchid thread-ul printr-o maniera decenta si plina de maturitate.