si inca o chestie…...cand conectez hdd extern intr-un port usb cateodata mi-l vede cateodata nu,trebuie sa incerc de mai multe ori….....iar in celalalt nu mi-l vede decat dupa restart in acesta avand si viteza mai mare….aproximativ 4mb/s,in celalalt fiind de 2mb/s.nu mai inteleg nimic.sper sa ma ajute si pe mine cineva.
Hmm…
Cumva acel cablu USB este subțire și NU scrie pe el “USB Hi-Speed” ?
Am pățit și eu la fel cu hdd-ul extern vaporean a unui amic. După ce i-am pus un cablu gros certificat USB Hi-Speed a crescut viteza de transfer cam de 4 ori.
Cablurile USB Hi-Speed trebuie să aibă ecranaj și firele torsadate cu un anume pas. http://www.usb.org zice MARE că singurele echipamente & cabluri capabile cu acea viteza maximă teoretica de 480Mbps sunt cele cu logo-ul USB Hi-Speed. Logo-ul USB 2.0 este o invenție vaporeană pentru păcălit lumea.
al meu e aproape cat un creion de gros,transparent si ecranat ca lumea din cate vad.nu are nimic inscriptionat pe el.si mai fac o precizare…..nu e hdd extern….e un rack extern de aluminiu cu un hdd samsung ata 133 de 250 gb in el si cu alimentare separata.are buton frontal de back-up si nu cred sa fie chiar facut pe vapor ca a fost destul de scump…..aprox 1 mil iar pe piatza se gasesc de la 350 mii.pe cutia de la rack scrie usb 2.0 hi speed si este logo-ul ala.
PS:cam cat e un cablu din ala de care zici tu?
[ Modificat: 16 Septembrie 2007 06:27 AM de justme2312 ]
Hm, atunci ceva NU E BINE!
Usb-ul meu atinge rate de transfer de 22-25 MB/s pe intel si 16-18 MB/s pe iBook G4.
Ceea ce am vrut sa spun ca viteza aia de melc e specifica NUMAi lui usb 1.1!
Si, ca sa-ti indulcesc suferinta, trebuia sa scrii: Heeeeelp. Ia incearca sa pronunti un P lung, cum l-ai scris tu!
Intre 1 și 5 lei în talciocul de vechituri, gratis cu discurile externe care au și port firewire sau cu modem-urile ADSL care au și port Ethernet. Nu am cumpărat nici unul de la magazin.