esec la Microsoft
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

microsoft a esuat in incercarea de a impune ca standard intenational suita Office....

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Știrea e prezentată deformat. A fost respinsă cererea de recunoaștere ca standard internațional a formatului de fișiere Office Open XML, nu suita Office. Pe noi nu prea ne afectează chestia asta, dar într-adevăr, pentru ei e un eșec.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Întrebare: ODF, formatul concurent pentru standardizare, nu mi se pare a fi XML-izat ca OOXML, nu?
Nu-s apologist a lu’ Microsoft, dar dacă ODF-ul nu e, atunci mă întreb de ce ar fi de preferat?

[ Modificat: 06 Septembrie 2007 04:58 PM de bogdan77 ]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cine ar fi de preferat?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 

De preferat ar fi ceva XML-izat, nu? Chestia e că văd că toată suflarea linuxistă se bucură de nereuşita lu’ Microsoft, şi cum susţin ei standardul ODF, dar care mi se pare că nu e XML-izat. Sau poate e?...

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu contează că e XML sau nu, atâta timp cât este format deschis, toată lumea are acces la el. Nu văd de ce ar fi de preferat ceva care e XML.
Apropo, daca ODF este standard recunoscut internațional, de ce instituțiile de stat încă distribuie DOC-uri pe situri? Întrebare retorică, știu…

PS: Wikipedia zice că și ODF e bazat pe XML…

[ Modificat: 06 Septembrie 2007 05:42 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

+ ..mi se pare corect…..de cand e MS, un standard de calitate ?..un mare r*hat treaba asta +

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Deschid un fişier ODF cu un editor de text (TextWrangler, TextMate, etc), şi nu mi se pare a fi deloc xml-izat.  smirk

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Țările mai corupte au încercat să sprijine standardizarea formatului OOXML:
http://www.effi.org/blog/kai-2007-09-05.en.html

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Un articol interesant: ODC vs. OOXML.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 26.03.07

nu ca as fi pentru… dar nu vi se pare ciudat ca se discuta acerb impotriva acestui subiect… dar Apple, la o scara mai mica, face acelasi lucru. E si normal. Daca NU ar face asta piata de soft ar putea schimba in mai putin de 1-3 ani complet o platforma de dezvoltare. Microsoft nu face asta cu eleganta ca Apple… dar nu puteti sa spuneti ca faptul ca a impus windows ca sistem de operare folosindu-se de marii Dell, HP nu a beneficiat tuturor. DA… se putea MULT mai bine, poate era mai bine daca Apple era in locul Microsoft, dar nu este asa pentru ca Apple are o cultura IT MULT mai “inchisa” decat Microsoft.

Numai faptul ca este imposibil sa pui o melodie pe IPod fara ITunes sau un alt soft specializat. E simplu, cumperi un iPod trebuie si iTunes (care va include si Safari), iar daca nu vrei iTunes si vrei ceva decent trebuie sa cumperi cu 20$ Anapod sau altceva SPECIAL pentru iPod, nu e ca si cum softurile acestea pot transfera catre altceva.

Ce vad eu ca “bine” in toata situatia e ca lumea e pe faza si nu lasa un standard cu carente sa ia primul loc. Ce nu imi place este ca desi este un standard… ISO nu are puterea sa il impuna fara sprijinul celor “mari”.

[ Modificat: 11 Octombrie 2007 03:10 AM de samov ]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

Imi pare rau,dar faptul ca nu poti sa pui muzica pe ipod fara itunes,nu are legatura lipsa de cultura IT,daca imi ziceai ca aroganta lui Jobs se regaseste si in produsele lui,aici eram de acord;tot ce face apple,este gandit sa fie un “tot” :uite suita ilife,totul este perfect sincronizat,la fel si ipod-ul este,sau asta vrea Apple sa fie,o extensie pt. magazinul itunes;cam toata politica apple merge pe principiul,tu vrei produsul,dar faci cum iti zicem noi,daca nu,te descurci,sau iti iei altceva
Cat de despre despre formatele mai sus mentionate,este suficient doar sa le pronunti si ai bagat in ceata o gramada de “ingineri” in ale calculatorului,din pacate in momentul de fata microsoft si aici este lider,dar cum zicea si articolul de mai sus este o perioada delicata pt. ei,si se pare ca vin vremuri grele pt. ei,cam in toate segmentele de piata au concurenta,in aproape toate sunt pe locul 2(console de joc,media player-e,sisteme de operare mobile)este adevarat ca windows(os-ul)este cel mai raspandit dar vin tare din urma altii,si asta nu le convine,ce le mai ramane?suita office care este la monentul de fata fara concurent direct.si cum diplomatia nu a fost niciodata punctul lor forte…

[ Modificat: 11 Octombrie 2007 05:17 AM de mirceahr ]
 Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 26.03.07

Ai si tu dreptate… dar era o parodie pe Youtub3 cu iRack… evidentia perfect faptul ca ei se folosesc de ipod ca sa iti instaleze ... cel putin pe windows ... itunes… si de itunes… ca sa distribuie Safari… indirect Itunes a devenit si legat cu iPhone… si toata chestia cu magazinul online iTunes este oricum un esec….

Ideea e ca iPod-ul s-a hranit din mp3-urile existente si asta face si acum… ca apoi sa folosesti ca scuza nevoia de “scramble” a melodiilor pe IPod cu ajutorul iTunes pentru a opri “pirateria” care indirect hraneste iPod-ul. (propozitia asta merge citita din nou de la inceput)

Ideea e acest mic cerc in care te prind daca tu cumperi un produs apple… La fel si iLife… stiu ca este extraordinar sa ai un loc unde sa faci toate chestiile legate de un subiect fara sa fii nevoit sa inventezi workflow-uri… dar mi-e teama sa nu il declare sistem inchis si de maine sa nu mai poti exporta in nimic.

Cultura IT apple este o realitate… eu chiar cred ca vor sa dezvolte un brand “Everything Apple”... chiar ma intreb DE CE nu s-a facut si Microsoft integrator de sisteme… cu pc-uri marca Microsoft… cu Lcd-uri… Si sa cumperi “Everything Microsoft”... ne mai lipseste cum spun ei o alianta bine gandita cu D6G si o sa avem iPod D6G pe varianta gold in mana lui Paris Hilton. (dar nu cred ca ajung pana acolo ) Ideea e ca Apple incearca acum strategii noi pentru ca intre noi fie vorba… nu vor fura niciodata de la Microsoft un procent de piata cat de cat important, de aceea aceste mici device-uri integrate iPod, iPhone care devin repede obsolete este aur.

Mac-urile sunt super… dar sa fim seriosi… nu se face profit dintr-un upgrade de procesor la 2-4 ani, sau chiar nu a observat nimeni in ce ritm alert reinnoiesc toate liniile aproape 1-2 ori pe an.

[ Modificat: 11 Octombrie 2007 05:35 AM de samov ]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

nu ii plang de profit sa stii,cat despre update-uri,nu stiu ce sa zic,sunt multi care sunt incantati de ritmul mai putin alert de updatare serioasa de procesor(de ex)incet dar sigur smile
cat despre itms il vad ca foarte multe lucruri,dar un esec nu prea cred,adica este al 5-lea magazin din lume ca vanzari,pana anul asta nici nu avut un concurent direct,dar oricum vinde itms muzica in draci si nu poti numi asa ceva un esec,si sincer daca as avea acces si eu as cumpara din cand in cand de la ei muzica,ce consider eu ca merita.

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07
mirceahr - 11 Octombrie 2007 05:45 AM

cat despre itms il vad ca foarte multe lucruri,dar un esec nu prea cred,adica este al 5-lea magazin din lume ca vanzari

În SUA, iTunes Music Store a ajuns pe locul trei, după Wal-Mart și Best Buy. De-asta a lansat Amazon un magazin rival: la prima încercare s-au făcut de baftă, dar acum arată bine.

Sigur, mai există și Zune Marketplace, care se pare că a vândut aproape la fel de multe albume ca librăria Cărturești.