Bug SUUUPERenervant Numbers, atentie!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

In caz ca vreti sa faceti un worksheet frumos in Numbers in care sa inmultiti o celula (de pret sa zicem) cu alta celula formatata checkbox, mai ganditi-va!

Totul e frumos si merge bine, asta pana inchideti fisierul. La redeschidere, toate calculatiile vor da eroare (eroarea care o zice e ca nu poti inmulti numere cu text, TRUE, FALSE). Daca luati celula cu celula si dati enter in ele, formulele o sa mearga din nou magic, evident pana la inchiderea fisierului.

Din nefericire, planificarea in Numbers nu e ca in reclame!! :(

Le-am dat in cap cu feedbackul.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
huk - 06 Septembrie 2007 06:38 PM

In caz ca vreti sa faceti un worksheet frumos in Numbers in care sa inmultiti o celula (de pret sa zicem) cu alta celula formatata checkbox, mai ganditi-va!

Totul e frumos si merge bine, asta pana inchideti fisierul. La redeschidere, toate calculatiile vor da eroare (eroarea care o zice e ca nu poti inmulti numere cu text, TRUE, FALSE). Daca luati celula cu celula si dati enter in ele, formulele o sa mearga din nou magic, evident pana la inchiderea fisierului.

Αu zis ceva?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator

Stii doar ca nu se angajeaza sa-ti raspunda. Le-am dat toate detaliile, pot sa-i mai injur suplimentarr, eventual. Am lucrat pana la 3 azinoapte la sheetul ala!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

dap, mai au de lucru la Numbers un pic mai mult pana sa-i convinga pe power-userii de Excel sa treaca la Numbers
...ma enerveaza ca nu are un Freeze Panes sau un Auto Sort pentru toate coloanele odata
mai e de munca

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ca-i lipsesc multe… hehehe dragii mosului, nu se asteptau prea multi la prea multe. Bug-ul asta e superenervant pentru ca tipul de calculatie vine chiar in template-urile lor “usor de folosit”.
N-am mai zis nimic cand Copy Style, Paste Style n-a luat si formatul celulei de tip stepper, dar a luat orice altceva… sau selectarea tipului de celula Stepper iti reseteaza toate valorile din ea la intreg (DESTRUCTIV!!!!) nu ca excelul care iti ascunde zecimalele dar numarul e tot “in spate” cu 20-30 sau cate ori fi de zecimale.

Morala e ca un poweruser de Excel n-are pe ce sa treaca (cel mai simplu excel pe care l-am facut in joaca sa-mi monitorizez bateria noua de PB, la import a avut 20-25 de features pierdute in lista de incompatibilitati: de la chart cu 2 axe la regresii, etc.), DAR te asteptai ca calculatii simple, interactive, fun pentru userul de acasa, sa mearga snur.
E ca si cum ai zice ca n-ai cum sa treci de pe PS la editarea din iPhoto, dar totusi organizarea pozelor o face perfect (zic eu de acasa) iPhoto, e adevarat la versiunea 7.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 26.03.07

o sa dureze pana scot toate bug-urile din el… ma face sa ma gandesc la zilele office cele dintai…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
silvestro2in1@yahoo.com - 07 Septembrie 2007 12:42 AM

dap, mai au de lucru la Numbers un pic mai mult pana sa-i convinga pe power-userii de Excel sa treaca la Numbers
...ma enerveaza ca nu are un Freeze Panes sau un Auto Sort pentru toate coloanele odata
mai e de munca

O suită office ca lumea se face greu, altfel ar fi apărut x tipuri de office. Pt mine este chiar o enigmă politica Apple în materie de office.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

apple works este multumitor
(pentru mine)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 26.03.07

totusi cred ca apple nu incearca sa atace segmentul ms office… doar vor sa ofere un pachet de soft pentru acasa complet… sau macar sa para asa

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu ataca nici un segment / ofera o alternativa…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sa asteptam Open Office, versiunea Nativa mac. S-au pus mai multi ambitiosi la proiectul asta si au si bani. Parerea mea e ca il vor da gata in 2008!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 06 Septembrie 2007 06:38 PM

În noaptea asta, Apple a pus un update, ia vezi dacă rezolvă bugu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, l-au rezolvat. Se pastreaza calculatia dar iti da un mesaj de atentionare (vezi photo). Incepe sa miroasa a M$ si interminabilele mesaje de alerta ca totul e OK, esti sigur ca vrei sa pui plus?

Oricum, au schimbat notatia intertabelara, daca ai 2 tabele formatate pe acelasi sheet si faci o formula folosind date din celalat, acum trebuie sa scrii “Table 2 :: B$3” in loc de “Table 2 :: $B$3:$3” cum era pana acum. Nu zic ca nu e un progres, dar trebuie sa reiau de mana TOATE sheeturile si sa fac modificarea in fiecare celula interlinkata. Acum trebuie sa fac asta la fiecare update de numbers ?!??!!!! Merci, dar mai bine fac calculatiile pe hartie.

P.S. mesajul e pentru fiecare din cele 1000 de celule construite astfel. Ce credeati ca scapati cu un Ignore all, sau Ignore this type of calculation in this sheet? raspberry Sigur sunt niste ingineri de la M$ in echipa Numbers.

[ Modificat: 28 Septembrie 2007 02:48 PM de huk ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

imi place ca te ambitionezi sa-l storci ...
Ma bag si eu in el ca in draci, si am de gand sa export un workbook complex din excel sa vedem daca se ineaca sau nu

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 28 Septembrie 2007 02:45 PM

Da, l-au rezolvat.
[...]
Acum trebuie sa fac asta la fiecare update de numbers ?!??!!!! Merci, dar mai bine fac calculatiile pe hartie.

Bună întrebare! Pune-o lor, poate afli – cu ocazia asta – dacă au și experți M$ printre ei.

Semnătură 

‹‹ esec la Microsoft      docx: ce fac? ››