font management
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

ce utilitar cu care pot manipula fonturile (activa, dezactiva, afisa… etc…) stiti?
ce-mi recomandati?

(am o gramada de fonturi, si de fiecare data cand folosesc un font imi ramane in librarie… se aduna atatea incat incepe sa imi mearga greu programul sau imi e foarte greu sa le browse-uiesc pe toate…)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca intrebi chestia asta, banuiesc ca FontBook din OS X nu e pe placul tau. Suitcase de la Extensis este unul dintre clasicii in viata, din pacate mai da rateuri. Ceea ce iti pot eu recomanda acum este FontExplorer X de la Linotype ( http://www.linotype.com/fontexplorerX ) care este cel mai bun manager de fonturi pentru OS X, dupa parerea mea. Este gratuit, si desi este in stadiu de Final Candidate release (deci nu e final, e un post beta), merge foarte bine, si permite auto-activarea fonturilor in mai toate aplicatiile, inclusiv Word!!! Ceea ce e o chestie absolut unica.

In plus este creat de Linotype - una dintre cele mai renumite firme producatoare de fonturi high quality.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

master juggler

asta dupa ce am incercat cam tot…
si ar mai suporta citeva imbunatatiri pina sa ajunga la performantele atm-ului

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Preferinţele pentru unul sau altul dintre utilitarele de font management sunt foarte personale, ţin de modul in care te-ai obişnuit cu ele, si nu exista o soluţie universal valabilă, pe placul tuturor. Dar sunt aşa de entuziasmat de FontExplorer X încât nu mă pot abţine să fac nişte comentarii…  snake

Cred că ATM-ul este un program depăşit şi nici n-are rost să mai discutăm despre el pe OS X. Îl mai folosesc în OS 9, în trecut era indispensabil dacă foloseai fonturi Multiple Master, care au murit şi ele între timp.

Am folosit mult timp Extensis Suitcase, pe Windows şi pe Mac. Este unul dintre cele mai bune, deşi pe OS X (Panther) am avut unele probleme cu el. Cred că cei de la Extensis nu prea mai au planuri mari cu el, nu a fost upgradat cam de multişor. Fratele său, tot de la Extensis, este FontReserve şi l-am folosit pe Windows într-o perioadă când mi se părea mai bun decât Suitcase. Ce este util la Suitcase este posibilitatea de auto-activare a fonturilor, din păcate valabilă numai pentru Illustrator, Indesign şi Quark XPress. Daca deschizi un document în aceste aplicaţii şi lipseşte un font pe care Suitcase îl are în baza de date, acesta poate fi instalat automat.

MasterJuggler nu l-am folosit mai deloc, dar din ce am văzut este uşor de utilizat. Are cam aceleaşi facilităţi ca şi Suitcase, mai puţin auto-activarea.

Şi ajung la preferatul meu, FontExplorer X. Varianta OS X este relativ nouă, acum sunt în stadiu de Release Candidate 2. Părerea mea este că, evaluat “la rece”, îi bate de departe pe toţi ceilalţi. Şi pe deasupra mai este şi GRATIS! Are cam tot ce au şi ceilalţi, în plus de asta permite autoactivarea fonturilor pentru aproape ORICE aplicaţie din OS X (deşi uneori chestia asta nu funcţionează - deh, nu e încă varianta finală...). Este o chestie super utilă. N-are rost să înşirui toate facilităţile, că sunt prea multe, dar sunt două chestii care mie îmi plac foarte mult:
- Dacă trag preview-ul unui font din FontExplorer X pe Desktop, obţin acel preview sub forma uneia sau mai multor poze într-un format la alegere (TIFF, GIF, PDF, JPG, PNG).
- Dacă trag numele fontului din FontExplorer X pe Desktop, obţin una din următoarele: o arhivă ZIP cu fontul (fonturile) SAU un DMG cu acele fonturi SAU pur şi simplu o copie a acelor fonturi. Ce metodă mai uşoară de a trimite un font cuiva cunoaşteţi? grin

Cred că atu-ul principal al lui FontExplorer este faptul că a fost făcut de experţii în fonturi de la Linotype, şi asta se vede în funcţionarea şi facilităţile programului.

Semnătură 

⌘-N

‹‹ pdf      Iar a gasit Norton ceva... :) ››