1 din 6
1
OS X pe PC |Reloaded|
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

S-au batut multe taste… pe acest subiect…. Mi-am zis ca nu strica cateva precizari care, daca au fost facute, rog sa se stearga acest post:

- Primul lucru care trebuie stiut e ca exista f multe versiuni de OS X pe PC.

- Al doilea… procesorul conteaza enorm. Ultima versiune e conceputa pentru procesoarele cu SSE3 - aspect ce descalifica 90% din procesoarele de pe la noi.

* Deci…. cine are procesor cu SSE3 si versiunea corecta de OS X are o performanta decenta.

- Exista posibilitatea de obtinere de performante bune si pe un procesor cu SSE2 daca se instaleaza ultima versiune care are aplicata si patch-ul corespunzator. Deci daca SSE3 nu se poate - performanta maxima - se poate si cu SSE2 - peformata buna.

* Driverele sunt care sunt, dar de la o versiune la alta si datorita suportului third party grin ... se sta din ce in ce mai bine. Versiunea care o detin, am drivere si pentru Nforce… deci nu e exclusiv pentru placi cu chipset Intel.

——-

Pe laptopul meu Centrino, in ultima versiune pe care am instalat-o, am drivere care functioneaza f bine la:

Video - Radeon 9700 max 1024x768x32 (din pacate nu rezolutia nativa a display-ului) | Sunet - AC ‘97…  | LAN - Realtek | DVD-RW Panasonic | Bluetooth (mai bine ca in Windoz) | Firewire | PCMCIA |

Nu-mi vede: infrarosul, card reader-ul, modem-ul, wireless-ul, acumulatorul (in versiunea asta, in altele da)

—————————————
Peformante?

Pai pot sa joc Unreal (jocul meu preferat) la aproximativ 30 FPS (adica f jucabil, 1024 high), pot sa ma uit la filme, si astept sa apara si versiuni universal la softurile care inca nu sunt suportate de Rosseta.

Viitorul suna bine….

—————————————-

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Tocmai am instalat cu un prieten aseara o versiune developer pe un Amd64 @ 1,8 GHz, si in afara de faptul ca nu are Quartz, Sunet sau rezolutie > 1024x768, sistemul se misca mai bine decat Mac mini-ul :D Dammit !

De bootat in schimb trebuie sa intre in safe mode, pentru ca se blocheaza in normal. Am dat Verbose, si zice ceva de Vesa… deci placa video e de vina :D

Oricum, nu ma asteptam sa mearga in halul ala de bine, mai ales pe un SSE2. S-a intors lumea cu susul in jos… la naiba.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

poate are și ram mai mult amd-eul ăla…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Si e AMD 64 la 1,8 GHz, care zic eu ca bate un G4 dintr-un Mini, plus HDD si memorie mai rapide.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: quit conto
Macuser din: 28.12.05

.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
carlostsr - 18 Ianuarie 2006 04:33 PM

exhaustiv, defineste acest termen exact..

EXHAUSTÍV, -Ă, exhaustivi, -e, adj. (Livr.) Care epuizează un subiect; complet, în întregime. [Pr.: -ha-us-] – Din fr. exhaustif.
Cf. DEX Online, widget pe care il avem prin amabilitatea lui shadow

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
carlostsr - 18 Ianuarie 2006 04:33 PM

Fain ca ai reusit sa compari ceva, dar din pacate este subiectiv, chiar si companiile care se ocupa de aceste comparatii ishi explica forte precaut ceea ce vor a compara si componentele din sistem.

Completare: Multumesc pentru corectie, intradevar am foslosit cuvantul exhaustiv total gresit.

Sincer să fiu și cu riscul de a mă taxa drept răutăcios, nu numai „exhaustiv” îl folosești total greșit, ci și destule / multe altele. Poate faci efortul să scrii mai puțin și, puțin sau mult, cît de cît corect, chiar fără semne diacritice.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Otopeni
Macuser din: 09.12.05

eh amd-ul la 1800MHz despre care vb AlexBuga imi apartine si are urmatoarea configuratie:

MB: EPOX 8KDA3J
CPU: AMD 64 2800+ (754)
HDD1: 40GB WD (7200RPM, 2MB buffer)
HDD2: 160GB MAXTOR (7200RPM, 8MB buffer)
VGA: Club3D ATI RADEON 9600XT
RAM: 2x512MB @ 400MHz

Am facut rost de driveri pentru placa de sunet, placa video acum astept sa ajung acasa sa ii pot instala! sa vedem ce o iesi :D
Din pacate am doar OSX 10.4.1 dar am luat update-urile de pe net si sunt tare curios daka se pot instala oricum va anunt maine daca am reusit ceva!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
iondarie - 18 Ianuarie 2006 08:48 PM

eh amd-ul la 1800MHz despre care vb AlexBuga imi apartine si are urmatoarea configuratie:

MB: EPOX 8KDA3J
CPU: AMD 64 2800+ (754)
HDD1: 40GB WD (7200RPM, 2MB buffer)
HDD2: 160GB MAXTOR (7200RPM, 8MB buffer)
VGA: Club3D ATI RADEON 9600XT
RAM: 2x512MB @ 400MHz

Am facut rost de driveri pentru placa de sunet, placa video acum astept sa ajung acasa sa ii pot instala! sa vedem ce o iesi :D
Din pacate am doar OSX 10.4.1 dar am luat update-urile de pe net si sunt tare curios daka se pot instala oricum va naunt maine daca am reusit ceva!

Aoleu! Fii atent cu updaterele ca risti sa bushesti totul!
Evident, Athlonul e CEL PUTIN de doua ori mai rapid decit G4 (la aceeasi viteza. Si (cred) e si pe 64 de bitzi!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

de asta ma temeam si eu. Oricum… nu imi pare rau ca mi-am luat Mac. In primul si in primul rand… pot sa dorm si eu linistit ascultand muzica.. nu mai stau sa aud 7 mii de coolere cum bazaie.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

respect tot ceea c inseamna mac si realizez k orice as face eu si oricat de bine mi sar misca OSX-ul pe calculator tot nu o sa am mac! tot c pot sa fac este sa incerc sa instalex ceva dupa care tanjesc de ceva ani de zile pt k mam saturat sa bag enspemii d programe pe windows k sa inerc sa-l fac sa arate cat de cat a mac!

cat despre coolere hmm nus ce pot sa spun la mine mai mult zgomot face amplificatorul p care il folosesc sa dau in cele 2boxe decat zgomotul produs de catre pc in sine!

din pacate nu am reusit sa inka sa instalez driverii audio si video pentru ca nu am ajuns inca acasa! dar un gand ma framanta de ieri intruna “daca in safemode, fara driveri se misca asa de bine oare cum se va misca cu ei instalati in normalmode?”

in privinta updateurilor nare nimik poa sa buseasca oricum deabia a inceput sa-mi placa instalarea d OSX :D

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

eh ok! deci updateurile luate de pe apple.com nu au mers dar am realizat prea tarziu k erau pt OSX-ul normal nu pt cel folosit pe x86! driveri au mers partial adica cei pt placa video au functionat surprinzator de bine in 2min erau instalati, cei pt placa audio nu au mers pt ca nu am luat ce trebuie :D! oricum se misca absolut uimitor de bine! bootarea sistemului imi ia exact 25secunde dupa ceas!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 22.01.06

Am instalat versiunea MacOS X 4.1 pt x86 pe:

MB:  ABIT (KV8-3rdEYE) K8T800PRO
CPU: AMD 64 3000+ Venice SSE3 (939)
HDD1: 40GB MAXTOR (7200RPM, 2MB buffer)
HDD2: 250GB SATA WD (7200RPM, 8MB buffer)
VGA: GeForce 5600 XT 256MB - AGP8x
RAM: 768MB @ 400MHz

Merge f bine. Timpul de boot de la bootloader pana se incarca sistemul este de 17 secunde !!! spre deosebire de WinXP care booteaza in 30sec si Fedora core 4 care booteaza in 1 minut. Se opreste in 5 sec.
Ce-i drept ... nu am instalat nimic pe el decat yahoo messenger ... spre deosebire de Fc si Win care au o gramada de soft instalat.

Partea proasta ... nu a avut drivere pt placa de retea gigabyte lan (a trebuit sa pun una Realteck 8139) si de sunet onboard, iar pentru placa video Nvidia foloseste VESA ... cred ca 60Hz rata de refresh.  Tastatura normala pe ps2 si mausul pe usb le-a vazut fara probleme.
Nu stiu cum sa-i instalez drivere pt placa video (nu cred ca exista), insa daca il fac sa mearga in 85Hz sunt multumit, si pentru sunet (VIA AC97).
Am facut si un clip 3gp cu telefonul ... il poti lua de aici.
Acu descarc MacOs X 4.3 ... sa vad poate imi merge sunetul raspberry

Semnătură 

iMac @ 2,8 Intel Core i7, 16Gb Ram, 256 SSD, ATI Radeon HD 4850, SL
PowerMac G4 Sawtooth @ 1,8Ghz 7448, 2Gb Ram, 256 SSD, ATI 9800 PRO
PowerMac G4 MDD @ 2x1,25Ghz, 2Gb Ram, ATI X800XT 256Mb
Powerbook G4 @ 1,67Ghz HiRes, 2Gb Ram, 60Gb SSD, 128 Mb video, Leo
iBook Clamshell G3 @ 466Mhz, 576Mb Ram, 120Gb, 8Mb video, Tiger & OS9
iBook G4 @ 1GHz, 1,25Gb Ram, 120Gb SSD, Tiger
iPad Air2 Wi-Fi + 3G 64Gb + iPhone 6+ 128Gb

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

dak faci rost de o imagine buna de 10.4.3 poate mi-o pasezi si mie k eu am downloadat vreo 20GB pan acu si toate au fost bushite! am luat dp torrente! d am inebunit si sa vezi distractie cu 40-50KB am stat d mi sa acrit!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

nu e mai simplu sa luati voi un mac cu sistemul care va tot chinuiti sa il gasiti pe net??

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

eu cred k nu e mai simplu pt ca deja am bagati niste banuti frumoshi in acest calculator! si acum dak incerc sal vand dak iau juma din pret p el iti dai seama ca nu imi comvine! asa ca prefer sa incerc sa fac din dacie un mik ferarri!

1 din 6
1

‹‹ ajutor      Google Video file ››