respect tot ceea c inseamna mac si realizez k orice as face eu si oricat de bine mi sar misca OSX-ul pe calculator tot nu o sa am mac! [..]
in privinta updateurilor nare nimik poa sa buseasca oricum deabia a inceput sa-mi placa instalarea d OSX :D
E de bine, dacă ai și scrie mai clar ar fi perfect. Cine te fugărește de scrii așa pe săritelea? Ți-e frică de noi? De alții? Dacă îți place MAC OS X x86 e de bine, cum ziceam. Poate îți iei un mac pe bune, să nu mai experimentezi atît.
si dak nu scriu clar care ar fi problema!? te-ai gandit ca poate imi face placere sa experimentez?!
Excelent, și Academia Română experimentează o nouă grafie pe nervii noștri, de peste 100 de ani, și tot prost a ieșit. A revenit la normele lui Sextil Pușcariu pe care le-a anihilat în 1953. Probabil cei doi fii ai mei și fiica de 6 ani vor gusta din experimentele tale. Go ahead in triumph.
Asta mi-a placut cel mai mult: Last week, a Microsoft data security guru suggested at a conference that corporate and government users would be wise to come up with automated processes to wipe clean hard drives and reinstall operating systems and applications periodically as a way to deal with malware infestations.
Thx Tudor ... abia am pus mana pe Safari ... chiar ma miram sa nu aiba :D
Intr-adevar nu am accelerare video ... si nici nu am idee cum sa-mi instalez drivere (am Nvidia).
Dupa cate am citit eu nu exista drivere Nvidia pt MacOS x86 :((
Altero tie iti merge sunetul in ambele parti? sau doar pe o parte ca si mie?
Asta mi-a placut cel mai mult: Last week, a Microsoft data security guru suggested at a conference that corporate and government users would be wise to come up with automated processes to wipe clean hard drives and reinstall operating systems and applications periodically as a way to deal with malware infestations.
Nici eu nu cred ca se va intampla asa!
in fine s-au trezit si ei.sau poate la un moment dat cei de la redmount vor trece pe un alt sistem de operare.
Robert X Cringely prezice ca Apple va dezlantui Tigrul spre PC-uri…
Cei care susţin asta, ar trebui să ţină minte că Apple este, în primul şi în primul rând, o companie care trăieşte şi prosperă din vânzările de hardware. Şi apoi să-şi pună întrebarea: apariţia OS X pentru PC ar creşte sau ar scădea vânzările de hardware Apple? Răspunsul e evident, aşa că “analiştii” ăştia scriu doar ca să producă senzaţie. Sau sunt cam prostuţi.
Tudor : hardware sau nu, pe viitor ar putea face profituri mai mari din _software_ zic unii.
In viitorul apropiat si mediu - nu. In ciuda cotei de piata reduse, profitul Apple din vanzarile de hardware este foarte bun. Acum, o lansare pe piata a unui Mac OS X pentru PC-uri generice nu ar face decat:
- sa scada vanzarile de computere Apple;
- sa creasca exponential cerintele de suport tehnic (Aloo!! Apple Suppport?? De ce nu merge modemul Conexant 56K HSF PCI 7.12.01 in Mac OS X 10.6 Retail AMD Edition?? )
- si in urma valului de incompatibilitati hardware si de probleme generate de cele N-spe mii de componente de PC, Mac OS X sa fie declarat bullshit-ul anului.
Speculez acuma. Daca ei incearca undeva in paralel sa vada ce componente merg si ce nu? Daca MacOSX86 a fost “intentionat” scapat, sa-i puna pe entuziastii de hackeri sa lucreze in locul lor? Cum a fost cu protectia TMP, apoi cu chip-ul EFI. Eu am Tiger 10.4.5 pe un P4. Am sunet, retea, pot rula softuri. Am Quarz Extreme si Core image activate. Doar refresh-ul este inca la 60 Hz. Cei cu placi nVidia au scapat si de problema asta. Sunt destui entuziasti care sa lucreze, si asta gratis. Cred ca totul este “sub control”. Parerea mea.
Pentru cei ce nu stiu, in anii ‘90 Apple a permis unor companii sa creeze clone Macintosh, oferindu-le contra cost licenta de a utiliza sistemul de operare Mac OS pe acele computere “generic Macintosh”. Rezultatul? Scaderea vanzarilor Apple si oprirea acestui program de licentiere atunci cand Steve Jobs s-a intors in pozitia de CEO Apple. Apple era sa dea faliment atunci.
Povestile legate de aparitia OS X pentru PC au ca principala sursa dorinta oamenilor de a vedea un razboi Microsoft vs. Apple. Vestea proasta e ca nu Microsoft este concurentul lui Apple, iar Apple nici n-are de gand si nici nu poate sa se ia de Microsoft.
Tudor : hardware sau nu, pe viitor ar putea face profituri mai mari din _software_ zic unii.
plus ca foarte multi au cumparat/cumpara si la ora actuala macuri. daca s-ar intampla ca maine MACOS X sa fie disponibil pt orice pc, apple ar da faliment din cauza proceselor pe care cu siguranta le-ar intampina din partea celor care tocmai au cumparat hardware mai scump de la ei… dar care arata mai bine