Am început să primesc fișiere docx. Ce fac mai departe? Nu, nu folosesc utilitarul oferit gratuit de MS ci, pur și simplu, îl deschid cu NeoOffice și fie îl „lucrez” tot cu NeoOffice, fie îl salvez ca rtf și îl „lucrez” cu orice vreau eu, de obicei cu Nisus sau, dacă am chef de experimente, cu Mellel. Păcat că aplicația asta foarte stabilă și foarte rapidă are cîteva bug-uri sîcîitoare de care nu poate scăpa. Dacă ar scăpa, ar fi colosală.
Și Pages 3 deschide docx, dar nu știu cît de bine le gestionează, în testele mele gestionează încă prost și fișiere rtf. Am mai scris despre asta și nu insist.
Am scris si eu despre nenorocirile care vor urma dupa explozia docx. Nisus sau OpenOffice! Salvare RTF si redeschidere intr-un Word mai vechi. Asta pentru cei care vor sa faca tehnoredactare. Pentru ceilalti…
Da, ăsta a apărut de ceva timp. Totuși, de vreme ce MS a introdus noul format, cred că, treptat, și alți producători de soft vor face parsere de import/export din/în docx. Sincer să fiu, habar nu am ce avantaje are docx, ce aduce mai bun; altfel, la prima ochire, pare doar un alt format ca să încurce lumea. Cei care folosesc docx, ce avantaj au?
Da, ăsta a apărut de ceva timp. Totuși, de vreme ce MS a introdus noul format, cred că, treptat, și alți producători de soft vor face parsere de import/export din/în docx. Sincer să fiu, habar nu am ce avantaje are docx, ce aduce mai bun; altfel, la prima ochire, pare doar un alt format ca să încurce lumea. Cei care folosesc docx, ce avantaj au?
Cica face documente mai mici, iar in caz de buseala, se pot recupera datele mai usor. Dar, pina una-alta, un .doc e o rusine la scara nationala. A fost un scandal monstru cu niste fisiere Word din care au putut fi recuperate formele (salvarile) intermediare, care NU trebuia sa ajunga la client. Ia incercati sa deschideti un document de Word cu un program mai special (cum ar fi Canopener) si o sa vedeti ce grozavii sint in el! De asta sint mari! O rusine: un sim plu document text care are mii de buburuze in el! Si asta e standardul! Rusine!
Cica face documente mai mici, iar in caz de buseala, se pot recupera datele mai usor. Dar, pina una-alta, un .doc e o rusine la scara nationala. A fost un scandal monstru cu niste fisiere Word din care au putut fi recuperate formele (salvarile) intermediare, care NU trebuia sa ajunga la client. Ia incercati sa deschideti un document de Word cu un program mai special (cum ar fi Canopener) si o sa vedeti ce grozavii sint in el! De asta sint mari! O rusine: un sim plu document text care are mii de buburuze in el! Si asta e standardul! Rusine!
Nenorocirea e ca sint atit de imbecili incit NU STIU ce e aia save as! E de groaza. Cerind o data un .rtf, femeia a dat save si a pus de mina terminatia rtf! He he, psergiule, visezi la o lume mai buna!
Iaru - explică-le atuncea adevărul că fișierele .docx conțin elemente de criptografie ne-evaluate de către autoritățile informativei conform articolului 56 din Legea Informațiilor și Contrainformațiilor de asemenea îi rogi să prezinte certificatul marcării temporale confirm articolului 2 din legea 451/2004.
Sau mult mai simplu să dea click sus pe File, Save As ... să aleagă .doc sau .rtf, să-i dea nume și să salveze ca să nu se trezească cu mascații la ușă dacă îi reclamă cineva.
Iaru - explică-le atuncea adevărul că fișierele .docx conțin elemente de criptografie ne-evaluate de către autoritățile informativei conform articolului 56 din Legea Informațiilor și Contrainformațiilor de asemenea îi rogi să prezinte certificatul marcării temporale confirm articolului 2 din legea 451/2004.
LLLOOOLLL N-am mai ras asa de… well aseara. O sa retin textul pentru ca intradevar, vreau sa vad fața celei care o sa o auda. Vorbesc de o față care mi-a zis ca nu poate sa deschida pdf-ul trimis si ca sa-l trimit word ca doar asta stie sa deschida Office-ul ei.
Cine are un wingoze cu orificele ăsta nou și se oferă să facă un mic tutorial cu screenșoate cu cum se salvează un .doc ? Făcut .jpg de 800x600 poate fi trimis oricui să-l vadă.
Si daca tot se chinuie, sa faca si un docx cu culori, formatari diferite, grafice, poze, note de subsol, chestii, sa-l zipuiasca si sa-l puna aici, sa vedem si noi ce-i poate pielea convertorului aluia de la MS.
Nenorocirea e ca sint atit de imbecili incit NU STIU ce e aia save as! E de groaza. Cerind o data un .rtf, femeia a dat save si a pus de mina terminatia rtf! He he, psergiule, visezi la o lume mai buna!
Mi se pare corect gestul ei: știe engleza și a tradus corect „save as…” ca diferit de „save”, i-a mai pus un rtf în coadă.