stefangc - 10 Septembrie 2007 03:26 PM
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu este vorba de Office 2004 ci de versiunea X. Cum banuiam nu stie caractere romanesti, desi am tastatura USB pt romania.
Restul aplicatiilor am vazut ca stiu diacritice, insa eu vroiam ptr Office.
O sa incerc sa fac rost de Office 2004
Nu are nicio legătură tastatura fizică, inscripționată sau nu, cu activarea caracterelor românești sau din alte limbi! Este o confuzie pe care o fac foarte mulți, inclusiv dacă folosesc Windows sau Linux, este același lucru. Tastaturile fizice vîndute în lume nu fac decît să se muleze fizic pe standardul național, asta pt a nu fi confuze pt utilizator, nu din alt motiv. Dacă, de ex., vei conecta o tastatură fizică AZERTY (Franța și alte țări francofone) este teribil de confuz pt un român, de exemplu, deoarece noi sîntem obișnuiți cu alte locații ale caracterelor.
Dacă activezi acel keylayout, cel oferit de Apple sau cele create de mine (vezi .RO), trebuie doar ca aplicația să suporte Unicode. Acum suportă practic toate, Office X este însă o suită veche. Ai multe variante… Reține că Office 2004 merge prost pe mac-urile mai noi cu procesoare intel, Word e cum e, dar Excel și Power Point merg rău de tot. Ar trebui să apară Office 2008, în teste de mult timp.