Am folosit pentru o perioada o parola pt. a ma loga in os x. Ulterior am hotarat ca nu mai am nevoie de ea si am resetat-o (butat de pe cd - reset password - metoda postata in wiki) - totul ok pana aici.
Probleme dupa logare in osx :
1. Daca vreau sa fac software update (de ex. la iTunes asta nou) imi cere parola. Am incercat si cu cea de master si cu cea de keychain - nu vrea sa accepte nici una
2. Same daca vreau sa folosesc Onyx
Am reparat si preferintele; mai departe nu stiu ce sa fac…..
Am patit si eu o data asta. Problema e ca Keychain-ul vechi login a ramas blocat. Nu mai stiu cum a rezolvat-o, keychain first aid, permisiuni sau chiar l-am sters fizic din finder, dar si-a revenit.
m-am mai jucat intre timp, si uite care e faza: daca dau ok cu campul de parola blank merge;
Ca si cum as avea setata un fel de “parola vida” ?!? Dubios…
Am optimizat totul cu onyx, am re - reparat permisiunile si e tot asa. Nu ma incurca, dar ma mira….
Pai aici e buba: eu nu vreau sa mai folosesc vreo parola; dupa ce am resetat-o pe cea veche nu mai am ce “schimba” in sys pref.
Am incercat totusi sa las campurile de “old” si “new” blank , dar nu s-a schimbat nimic. Am resetat si keychain.
Ma gandesc: sa mai resetez odata parola, butand de pe dvd?
Chiar daca NU ai parola, sistemul o cere! Atunci ii dai sa continue fara nici un semn scris de tine in casuta si e OK! Dar parola o va cere INTOTDEAUNA!.
Absenta parolei e, de fapt, o chestie antiplictiseala de a bate o parola.
Mie mi se întâmplă la fel pe Mini unde nu a fost pusă vreodată o parolă: Cere autentificare la Onyx, Update-uri şi alte câteva operaţiuni, chiar dacă nu e parolă. Apăs Enter şi gata. Oricum este utilă fereastra aia pentru că te atenţionează că cineva vrea să se bage adânc în sistem (de pildă Onyx, sau unele instalări de soft)
Deci problema nu e de la faptul că ai avut şi nu mai ai, ci pentru că trebuie cumva să fii tras de atenţie în anumite cazuri