- Pick-up funcțional model Frankenstein (construit de un amic electronist) cap+ac mono, amplif built-in, viteze: 16, 33, 45, 78
- 2 boxe 4ohm plastic
- Set carte + 6 disc-uri 33rpm “Să vorbim franțuzește - mettons au point notre français”
- O mapă cu următoarele discuri (Columbia, Victor, Decca) din perioada 1930-1940:
1)
A: George Olsen & His Music - Let’s Go Bavarian (Fox Trot)
B: George Olsen & His Music - Everything I Have Is Yours (Fox Trot)
2)
A: Richard Himber and his Ritz-Carlton Orch. - Lullaby of Brodway (Fox Trot)
B: Richard Himber and his Ritz-Carlton Orch. - Zing! Went The Strings Of My Heart (Fox Trot)
3) 78 rpm
A: Don Baretto et son Orchestre Cubain - Marta (Rumba)
B: Don Baretto et son Orchestre Cubain - Beguin-Biguine (Biguine)
4)
A: Victor Young and his Orchestra - Roll Along Covered Wagon
B: Victor Young and his Orchestra - Alla en el Rancho Grande
5)
A: Johnny Green and His Orchestra - She’s A Latin From Manhattan (Fox Trot)
B: Johnny Green and His Orchestra - About a Quarter to Nine (Fox Trot)
6) 78 rpm
A: Savoy Hotel Orpheans - I Don’t Know Why (Slow Fox Trot)
B: Savoy Hotel Orpheans - A faded Summer Love (Slow Fox Trot)
7) 78 rpm
A: Ambrose and His Orchestra - For You (Waltz)
B: Ambrose and His Orchestra - Me (Fox Trot)
8) 78 rpm
A: Jeanette Macdonald - My Dream Lover
B: Jeanette Macdonald - March of the Grenadiers
9) 78 rpm
A: Ambrose and His Orchestra - Sing Brothers (Foxtrot)
B: Ambrose and His Orchestra - Hoch Caroline (Foxtrot)
10)
A: Eddie Duchin and His Orchestra - Here Is My Heart (Foxtrot)
B: Richard Himber and his Ritz-Carlton Orchestra - With Every Breath I Take (Foxtrot)
11)
A: Ray Noble and His Orchestra - Isle of Capri (Fox Trot)
B: Ray Noble and His Orchestra - Grinzing (Waltz)
12)
A: Charles Trenet - Menilmontant
B: Charles Trenet - Tout me Sourit
13)
A: Isham Jones Orchestra - Indian Love Call (Fox Trot - For Dancing)
B: Isham Jones Orchestra - Alabamy Bound (Fox Trot - For Dancing)
Câștigătorul va trebui să îmi trimită îm maxim un an de zile o reproducere a sunetului de discuri în format mp3 stereo (ambele canale la fel - discurile fiind mono) cu bitrate minim 256kbps sau ul alt format loseless
Prețul de începere al licitației este zero lei. Nu există preț rezervat.
Licitarea se face cu reply în acest thread, licitările pe PM vor fi ignorate.
Licitația se incheie la 14 septembrie 2007 ora 23:59:59.
Nu le voi trimite prin poștă datorită volumului/greutății/fragilității. Câștigătorul trebuie să ia totul.
[ Modificat: 24 Septembrie 2007 04:00 AM de Administrator ]
Haha, Sergiu, faina licitatie. Daca eram din Bucuresti poate ma anuntam.
Si eu am pe acasa pe la ai mei o gramada de discuri si un pick-up ce nu merge pentru ca e stricat capul acela de citire. Ceva idei cum se poate repara capul acela (sau pe unde mai se gasesc second, in Timisora nu dau de asa ceva) ?
Banuiesc ca discurile (cu exceptia celor ce cuprind cursul de Lb. franceza) sunt pe 78 si sunt din bachelita. Asta inseamna ca, la vechimea pe care o au, au devenit fragile si nu mai suporta diverse experimente (deabia se mai suporta pe ele). Cine le va lua va trebui sa le inregistreze imediat (acea copie de siguranta permisa legal) pe care apoi o va pastra cu grija. Daca Doamne fereste mai pune vreun dusman (sau prieten) mana pe ele este desigur fara intentie, numai in scopul reproducerii private si fara interes material… si bineinteles ca nu le va multiplica sub nici o forma… Asa ca, daca se accepta, ma intereseaza si pe mine sa le ascult o data, odata.
Poate fi chiar tema unei viitoare intalniri lunare “Macu’ si salvarea de vechi sunete si imagini”.
Pentru înregistrarea lor se poate folosi pickup-ul pe care îl dau - are amplif în el și ieșire -> fir în line in la mac. macmini-ul meu nu are line in. Și nu mă pricep să folosesc pickup-uri - mi-e că zgârii disc-urile. Așa că nu fac eu mp3-urile.
Discurile sunt atât de vechi încât copyright-ul pe ele a expirat demult - așa că muzica aia se poate “da la liber”.
Știe cineva cât era perioada de copyright în timpul lui Ceaușescu ? Că s-ar putea să fie și cursul de franceză “eliberat”.
EDIT: Cursul de franceză este bun de tipar 1964. Scris de Teodora Cristea și Irina Eliade / Editura Științifică + Electrecord
[ Modificat: 12 Septembrie 2007 12:47 PM de psergiu ]
Vreau eu cursul de franceza si reinoiesc oferta de a le pune pe CD-uri, eventual sub forma de mp3. Zi-mi te rog cat ceri pe discurile de limba franceza. Astept raspuns!
Căștigător a TUTUROR lucrurilor - stefanitad cu 50 ron. Cum el nu dorește decât discurile cu franceza din toată grămada, vorbiți cu el despre celelalte discuri & pickup+boxe.
Imediat ce intru in posesia discurilor, voi pune la dispozitie oricui vrea, pt. ascultare, copiile de rezerva ale acestor discuri, dupa ce le voi pune pe suport optic!
Imediat ce intru in posesia discurilor, voi pune la dispozitie oricui vrea, pt. ascultare, copiile de rezerva ale acestor discuri, dupa ce le voi pune pe suport optic!
Mi-ar face o mare plăcere să pot asculta acea muzică. Sînt un fan al muzicii vechi, de calitate. Off-topic… cu mîndrie și gîtuit de emoții vă spun că sînt pe cale de a achiziționa un gramofon cu manivelă din 1927, împreună cu cîteva discuri la “exorbitanta” sumă de 70 euro. Nu-mi cereți detalii că nu știu nimic deoarece încă nu l-am văzut decît într-o fotografie.