am instalat firefox dar am observat ca are o problema cu afisarea diacriticeleor… mai exact ele apar ca in poza de ma jos. mai are cineva problema asta ? cum se poate rezolva ?
S-a raspuns de vreo trei ori!
1. După problema cu ş, i-ai facut ceva fontului Arial
2. Dacă nu, inchizi Firefox, te duci in System Preferences, International, pui româna pe locul doi, logout, login si gata!
Da un search dupa Arial. Il vei gasi in mai multe locuri. Arialul cel bun e versiunea 3.05. Arunca-l pe cel pe acre il ai (din Library/Fonts/ sau Users/numele tau/Library/Fonts/ si pune-l pe ala!
Copiat toate Arialele mai noi peste alea vechi din /Library/Fonts și e OK.
Tare îl bănuiesc pe nenea Internet Explorer 5.2 că mi-a pus fonturi vechi în locul celor noi.
_noesis_ cumva și tu ai instalat IE ?
Eu am o problema ciudata: văd OK diacriticele în Safari, dar nu în Firefox. În Safari folosesc codarea Central European Latin 2. În Firefox nu o găsesc pe asta. Am încercat toate codările CE, inclusiv cele RO şi UTF8. Nici una nu merge. Vreo idee?
trebuie să fie ceva… nu cred că au umblat toți brusc în setările internaționale… și dacă prin absurd așa este nu ar fi trebuit ca și alte programe să fie afectate? că doar nu afectează doar unele browsere ci și întreg sistemul.
noi, cei cu mac mai de curînd, nu intrăm în panică că doar sîntem școliți la BSOD!
nu a umblat nimeni, nu s-a instalat nimic nou, în safari totul e ok.
cum vedea pina acum?
nada!
nu mai contează... o să-mi schimb fonții în klingoniană pentru serif și bajoră pentru sans serif, o să mă uit doar la poze pe net și cînd voi dori să citesc ceva o să zic ca-s în star trek și o voi chema pe consilierul troi sa-mi citească... la pieptul ei!
De regula, asta indica o fonta busita. A facut cineva o verificare a fonturilor? Daca sint mai multe cu acelasi nume activte, e bine sa fie pastrata aia mai noua, apoi un cache clean si gata.