Mi s-au incurcat degetele pe trackpad si m-am trezit cu folderele in trash. In acelasi timp insa imi apareau la locul lor in finder, dar fara iconita lor (doar folder albastru, standard). Le-am luat din trash si le-am copiat peste ele insele in finder, insa iconurile lor caracteristice nu au mai revenit. Dupa care am dat un log out , sa vad daca e ok.Ce-i drept le vedeam in finder ....Dupa care am golit trash-ul (nu secure..) ....si duse au fost si din trash si din finder. Am pus Data Rescue II 1.1.1, am scanat deleted files - nu vrea sa le gaseasca ( imi apar ceva foldere de documents si images pe CBR ( ?!?) insa contin cu totul altceva.
Nu am mai sters / copiat altceva pe mac de atunci.
Mai am vreo sansa sa le recuperez?
Totusi, unde sunt localizate by default cele doua foldere, ca sa fac altele in locul celor sterse?
A, si mi-as dori sa le pun icon-urile originale; le mai gasesc pe undeva prin os x?
In mod prestabilit folderele movies si documents se afla in folderul Home. Daca le gasesti acolo le tragi cu mausul in sidebar. Incearca la Finder>Preferences>Sidebar, poate reusesti de acolo…
iconita aia cred ca apare automat cand gaseste un nume predefinit. si eu am facut ceva de genu asta dar mi l-am recuperat, n-a fost nevoie de reinstall.
Iaru, dar de ce neaparat reinstall? M-am impacat cu ideea ca am pierdut folderele, asta e. Fac altele noi.
Sau e mai nasoala situatia decat mi se pare mie ?
A, nu neaparat, dar nu cred ca iconitele vor reaparea! Ar trebui sa faca altcineva vizibil fisierul icon, sa ti-l arhiveze si transmita, sa faci si tu vizibile invizibilele si asa sa vei la loc cu iconitza! Nu stiu altfel. A! Sau sa faca altfel. Sa faca un folder nou. Sa dea Get info, sa copieze caracteristicile de la folderul Documents si sa ti le transmita. Idei ar fi. Nu stiu cum reactioneaza NOILE foldere!
Faceți un test: creați (dacă nu-l aveți deja) un director numit Applications în Home-ul vostru (nu în root-ul discului! acolo deja există directorul cu același nume care conține toate programele). O să vedeți că își ia automat iconița binecunoscută.