Voi ce ați lucrat cu Macii cei Puternici ghe-cinci (care toți știm că au CPU-uri mai bune decât prostiile de 386 core-pore de la intel) spuneti-mi și mie - care PowerMac G5 este cel mai silențios ?
Macmini-ul meu G4 începe să se simtă depășit d.p.d.v. putere de procesare de câte aplicații am eu nevoie să ruleze în același timp pe el pentru când vreau să mă leg la servici de pe el: client VPN, Mail, Browser web, 2 clienți IM + 2 software-uri de remote desktop. Și când mai trebuie să dau drumu și la un Skype pentru un telefon ... își dă sufletul
De aceea m-am gândit să iau un PM G5 la mâna a doua dar problema este că sunt obișnuit cu liniștea făcută de mini. Ce PM G5 în idle sau la folosire “normala” s-ar apropia ca nivel de zgomot de un mini ?
Mulțumesc.
PS: nu îmi recomandați macpro sau alt bulls**t intel deoarece îmi esti inutil - eu încă mai am softache de 68k
Asta e o intrebare foarte grea, pentru ca e greu de masurat nivelul de zgomot, doar cu urechea. Si nici nu am vreun mini ca sa-l compar cu G5ul meu.
Ce iti pot spune e ca PMul meu, 2x2,7 (deci racit cu lichid), nu este zgomotos deloc. Cum sa-ti zic? Daca dau drumul la un hard extern Miglia, ma deranjeaza zgomotul lui. Insa tot un hard extern LaCie nu prea se aude. PMul se aude doar rar, dupa ce are ceva greu de facut, pentru cateva secunde. Niciodata nu a vajait mai mult de 20-30 secunde, decat daca ii dau fsck - fy (cand nu se incarca senzorii etc.).
Il tin sub masa, dar la 1,5 m de urechea mea.
Insa parca imi aduc aminte ca citeam (pe Discutiile de la Apple?) ca PM de 2x2,5 erau cele mai silentioase.
Sa fi atent si la ce placa video are, ca si alea pot contribui serios la zgomot.
Exact Sergiu. PCI-X, AGP si doua procesoare (mono-core). G5urile au avut o singura serie “dual-core”, la 2 GHz, 2.3 GHz si Quadurile cu 2x2.5 GHx, adica cu doua procesoare G5 dual-core. Dupa care au venit Intelele (pe care n-ai gresi daca le-ai lua in calcul).
G5-ulu meu, dual 2.3, o ia razna fonic numai cand ii stresez superdriveul, in rest toarce ca un somn de Dunare. MacPro-ul, de langa, mi se pare cu o idee mai zgomotos
Când mi-am luat eu PM G5-ul mi s-a părut extrem de silențios, dar veneam după ani buni de lucru pe PC. Acum mi se pare zgomotos în comparație cu iMac-ul G5 al neveste-mii, dar nu este deranjant. Am o carcasă de HD care rage mai tare decât ambele computere la un loc.
Apropo Sergiu, un iMac G5 nu te-ar ajuta? Ăla chiar e silențios.
Silentios ? Eu lucrez pe un G5 dual care poate fi asemanat usor cu un turbo reactor. Alex Buga poate sa confirme :D
Ca ma ienervez acu’ si inregistrez zgomotul pe care-l face G5ul meu…
Pe bune Sergiule, vrei? Sau poti sa vi pe la mine odata, sa te joci in voie la el.
Daca e asa galagios, asta se intimpla pentru ca are un defect de fabricatie! L-am mai intilnit! Groaznic! Trebuia sa te fi dus din timp cu el la reparatie, in garantie!