si macmini zici ca-i silentios? la mine turuie numai daca ruleaza un mic flashulet in browser. probabil ca nu poate f tare da sigur turuie cat poate el. in ultimu timp vad ca incepe si un mic carait sa se auda.
dar asa in mod normal nu se aude nimic.
nu stiu ce fel arata dar intr-o vreme il tineam vertical. oricum depinde si de temp din camera cat de devreme incepe sa turuie, dar tot pe aceeasi temp macbooku e net superior
nu stiu ce fel arata dar intr-o vreme il tineam vertical. oricum depinde si de temp din camera cat de devreme incepe sa turuie, dar tot pe aceeasi temp macbooku e net superior
Mini vertical? Pai e facut anume asa, sa se ventileze! L-ai omorit!
nu inteleg ce vrei sa zici. in loc sa-l tin culcat, il tin in picioare si se aeriseste chiar mai bine pt ca el pe fund se incalzeste cel mai tare. exact ca-n poza aia cu 100 de miniuri la microsoft.
A mai găsit cineva vre-o șmecherie de “silențiozat” mac-ul (în special PM G5-urile) ?
Daca te ajuta idea mea anunta-ma…
Pai cumperi un PM G5 sau mai multe…prelingesiti toate cablurile il duci in alta camera sau in pivnita daca se aude si din camera de alaturi si pe biroul tau vei avea doar mouse, tastatura si monitor.
Ei!.. altceva ce iti mai trebuie…era vorba doar de a elimina zgomotul, nu?...cred ca e o metoda buna…depinde de mofturile fiecaruia..
Dar, pe bune, psergiu, ma mira din partea ta, un perfect cunoscator al Unix-ului si un teoretician atit de bun, de ce te incapatinezi pentru o tehnologie depasita? Doar pentru ca e ceva mai ieftina?
Eu am cumparat pentru Catavencu 2 G5, anul trecut, tocmai pentru ca Quarkul dadea rateuri pe Intel si nu mai puteam astepta. Merg foarte bine (si vor mai mege inca 3-4 ani!) si sint cu adevarat silentioase. Pentru DTP (atita cit e nevoie) se misca mai repede decit operatorul. Dar acum, dupa ce Intel a reusit sa recupereze handicapul soft, te asigur ca, fiind mai rece decit G5, e si mai silentios!
Păi dacă a zis omul că are încă nevoie de Classic, ce să facă cu Intel?
Exista solutie si pentru asta. Am incercat-o si a mers! Acum nu sint acasa, ca sa-ti pot spune exact.
Ba da! [cenzurat]! Classic on Intel!
E probat de mine, e free!
Citez:
COl is a application that gives Mac Intel owners the ability to run Classic (OS-9) programs. The environment has networking, quicktime, a OSX mountable 400/80011200 Meg HDs for your applications and access from the OS-9 desktop to your boot volume. Unzip and place the application anywhere. This release overcomes the following limitations of Sheep shaver (in general) and previous versions of COl:
1) No installer necessary,
2) The Application can be placed anywhere (the “Utilities” folder is a nice place).
3) Blank HD’s for your old applications and data
4) Drag & Drop access to OSX
5) Includes the “NewOS” application so that you can replace OS9 with another OS (7 or 8)
(Any or all ofthe extra HDs must be put in “/Users/Shared” to automount in OS-9. Your /Users/Shared folder shows up on the OS9 desktop as “Unix”)
Stop reading here, click, install and enjoy
Motive pentru a iubi arhitectura PowerPC în detrimentul celei Intel x86:
- Nu vreau un procesor nou care să aibă:
- Compatibilitate 90% la nivel op-codeuri cod mașină cu z80 și 100% cu 8088/8086;
- Mod 16 bit & 24 bit cu adresare paginată (compatibilitatea 8086 / 80286);
- Instrucțiuni native de conversie și calcul cu șiruri EBCDIC (compatibiliate cu cartelele perforate);
- Mod 64bit scociuit peste unul de 32bit la care se ajunge trecând printr-un mod 16bit;
- Același mod 64bit care folosește tehnologie licențiată de la AMD. Că singuri nu i-a dus capul;
- Toate cele de mai sus fiind emulate on-the-fly de către un procesor RISC.
- EFI suge pietre de macadam în comparație cu OpenFirmware/OpenBoot
- Nu doresc să am posibilitatea de a rula Windows (a existat Windows NT 3.51 pentru PowerPC da’ pe un G5 nu cred că merge)
- Vreau un cpu RISC de la mama lui care execută o instrucțiune per tact de CPU - nu are instrucțiuni care durează pâna la aproape 100 de tacți ca la Intel.
Io’ de fapt aș vrea un Fuel da’ nu prea se găsesc și sunt ceva mai zgomotoase.
Dacă vreau un PC - îmi fac unul din bucăți mult mai ieftin & rapid decât un macpro.
[ Modificat: 16 Septembrie 2007 07:56 PM de psergiu ]
Nu e nimic straniu in raspunsul lui. Exact pe tema puritatii s-a format limba romana contemporana. Daca s-ar fi aplicat principiile puritatii si ale neamestecului, azi am fi vorbit azi cu gîtlegău, resbumba, nasuflete. Din fericire, principiul contaminării a fost mai puternic şi avem o limbă dacă nu perfectă, măcar vie şi elastică. Nu întotdeauna calea dreaptă e şi cea mai scurtă.
Asta nu înseamnă, psergiu, că nu-ţi sînt admirator! Dimpotrivă!