Mac mini si Quark 7?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timişoara
Macuser din: 14.09.07

Am un mac mini 1.25 GHz PowerPC G4 din 2005 cu Mac OSX 10.3.9, 256 DDRAM SDRAM, pe care il folosesc la DTP.
Ma gandesc sa-mi iau Quark-ul 7, si ar trebui din cate am inteles sa-mi instalez OSX Tiger, asa e?
Daca imi pun 1 GB de memorie o sa-mi mearga OK?
Ma gandeam sa-mi iau ceva 3rd party, ca cele de mac is foarte scumpe. Ce imi sugerati?
Gsesc pe aici pe forum vreun thread cu instructiuni despre cum se pun memoriile pe mac mini?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Apropo, nu imi trebe quark-ul pt chestii F complicate, doar editare de text si ceva poze.
Actualmente lucrez cu cineva din franta care mi-a furnizat si licenta pt un quark 5 passport, dar as vrea s-o am si eu sa fiu asigurat.

(scuze, dar n-am gasit niciunde un buton de edit, nu functioneaza decat un anumit timp, sau numai daca nu ai dat log-out?)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

memorii 3rd party în mac-uri http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/7338/
(deocamdată nu a zis nimeni ce a pus în mini-uri G4 dar dacă găsesc eu acasă factura de la DIMM-ul meu DDR de 1Gb pe care l-am pus în mini - scriu acolo modelul. Dar merge sigur cu orice DDR1-PC3200 așa e și al meu)

In mini G4 merge să pui și un DIMM de 2Gb (dacă găsești)

Cum bagi memoria - google și șpaclul sunt prietenii tăi. E un filmuleț cu desfacerea - uită-te cu atenție de câteva ori la el cu volumul dat tare. Dacă mai ai curaj - desfă-l după aia smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

dtp cu 1 g de ram… o sa te cam chinui smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București

Din cauza zgarceniei patronului fac o revista cap coada 48 pagini cu 512Mb RAM, G4 MDD dual 867Mh, Mac Os 10.4.10, cu poze cu tot tacamul, e adevarat nu am urcat la Quarck 7, este acum 6.52, din cauza tipografiei la care se printeaza, pot sa zic ca merge decent. ca sa nu trezesc discutii ca nu cunosc decenta, lucrezi si pe un PM Quad la 2.5 Gh cu 4Gb RAM, la “alt patron”.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca vei incerca sa pui Q7 ai sa-ti dai cu pumnii (sau cu tesla) in … Cel mult Q6,5, si va fi destul de lenes. Quark e un producator care a uitat de mult de client (abia acum se trezeste). Cu 1 GB RAM, chiar si pe mini, o sa mearga, dar nu te apropia de de ultima versiune. Q7 e un monstru. Cu el, vei da o comanda si te vei duce la o tigara.
Problema (daca mai lucrezi si in alta parte - ceea ce vad -, inseamna ca stii) e ca va trebui sa ai fonte modificate!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Lucrez de cativa ani in Quark 5 passport si pe macmini merge bine, chiar cu 256 RAM, cat am acu. Fonturile ce le folosesc is cele ale editorului, care lucreaza in franceza.
Din cate am inteles de la voi, quark-ul 7 o sa-mi mearga f. greu.
La ce am eu nevoie, mi-e suficient versiunea 5, fac machetare de carti si pozele le furnizeaza autorii (cand e cazul, ca cele mai multe n-au).
Doar ca as fi vrut sa mai lucrez si cu altii, si sa am licenta “in caz ca” (asa cum am mai zis, deocamdata licenta mi-o da editura din Franta).
Mi-as lua si un quark 6.5, sa n-am probleme, da nu stiu daca il includ astia in oferta.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Poti lucra si in 6, care va lucra nativ in OS X PPC (G4 sau G5).
Problema e ca, daca folosesti fontele editorului (non-Unicode), va merge bine! Daca nu, nu! Dar, inca o data, daca ti se pare ca Q5 merge bine, atunci Q6 nu va merge mai incet. Pe Intel, insa, va merge mai greu, pentru ca va fi emulat din nou. Si va da erori!
La ce configuratie ai, Q 7 va merge ff greu. Eu am asa: 1 book (G4 933 HMz, asemanator cu minimacul tau), 1 iMac G5 (1,8, 20”) si macbookpro. Singurul pe care Q7 se misca natural e MBP. Q6 traieste bine merci si pe iBook, si pe iMac.
Parerea mea e ca, daca tot lucrezi cu un editor francez, pierde si tu doua-zece luni din viata, trage tare si ia-ti, pe linga licenta, si un calculator al tau!