mouse-ul imi face figuri. facea acelasi lucru si la imac-ul vechi. il folosesc si dintr-o data nu mai merge scroll in jos. pur si simplu nu merge. in sus, stanga si dreapta fara probleme, restul butoanelor merg impecabil. s-a intamplat chestia asta si cu celalalt mac (acelasi tip de mouse) si e tare enervanta. e ciudat ca scroll in sus face fara probleme, deci scuza cu murdaria sau alte prostii nu e bune, altfel s-ar bloca si alte butoane. ce sa fac cu el, cum se poate curata sau ma rog, repara?
[ Modificat: 17 Septembrie 2007 12:51 AM de pămătufu' ]
Eu il curat cu un servetel umezit (nu foarte tare). Il intorci cu fundul in sus si freci biluta energic, si isi da drumul. Nu stiu daca e cea mai potrivita metoda dar la mine a mers pana acum.
Eu, dupa curatari repetate ce au tinut din ce in ce mai putin, l-am dus la service. Dupa cateva momente de optimism in care cei de acolo au crezut ca nu ma pricep eu sa-l curat, si-au dat seama ca nu pot decat sa mi-l schimbe, ceea ce au si facut pe loc. Azi e prima zi in care cel nou a facut iar fite.
Metoda descrisa de Emil Paun e cea corecta si recomandata si de Apple, dar n-o sa mearga forever.
Din nefericire, Apple crede ca mausii de 60 de euro sunt consumabile! Dupa ce expira garantia imi iau orice altceva, pacat ca pe BT gasesti mai greu mausi frumosi.
mouse-ul imi face figuri. facea acelasi lucru si la imac-ul vechi. il folosesc si dintr-o data nu mai merge scroll in jos. pur si simplu nu merge. in sus, stanga si dreapta fara probleme, restul butoanelor merg impecabil. s-a intamplat chestia asta si cu celalalt mac (acelasi tip de mouse) si e tare enervanta. e ciudat ca scroll in sus face fara probleme, deci scuza cu murdaria sau alte prostii nu e bune, altfel s-ar bloca si alte butoane. ce sa fac cu el, cum se poate curata sau ma rog, repara?
Mighty Mouse e cel mai prost produs hardware al lui Apple, tocmai (și numai) din cauza asta. L-am pus pe fi-meo să-l curețe o dată, dar mi-a zis că a doua oară nu mai face acest lucru. E bai mare.
sa inteleg ca nu sunt singurul cu problema asta . nu-i bai, scoatem logitech-ul din dulap :D!
PS: cum am postat asta, cum a mers. l-am frecat cu susul in jos de mousepad si merge :D. da-l naibii de servetel, nu e nevoie. intoarceti sobolanul pe burta, puneti biluta pe mousepad, apasati si invartiti :D.
sa inteleg ca nu sunt singurul cu problema asta . nu-i bai, scoatem logitech-ul din dulap :D!
PS: cum am postat asta, cum a mers. l-am frecat cu susul in jos de mousepad si merge :D. da-l naibii de servetel, nu e nevoie. intoarceti sobolanul pe burta, puneti biluta pe mousepad, apasati si invartiti :D.
Te bucuri degeaba, va reveni.
Logitech e mama maușilor.
Hmm, a incercat careva sa-l demonteze si sa vada care este de fapt problema? Eu ieri l-am demontat pe al meu, l-am curatat, iar in 10 minute functiona ca nou. Nu e mare scofala: mecanismul de scroll este separat de restul electronicii si prins in 3 suruburi de carcasa. Bila actioneaza 4 axuri, unul pentru fiecare sens de miscare, iar din cauza ca deobicei scrolezi mai mult in jos decat in sus, pe axul acela se depune (mai multa) mizerie. Nu se poate curata din exteriror, am incercat si eu diverse metode, am turnat aclool isopropilic direct in gaura, fara nici un efect pe termen lung, mizeria ramana inauntru…
cu ocazia demontarii am aflat un lucru f. interesant: sunetul acela de scroll nu este mecanic, ci simulat. mouse-ul are un mic difuzor piezo, care reproduce sunetul…
[ Modificat: 17 Septembrie 2007 06:03 PM de thesound ]
Atentie, astia nu cred vroiau sa monteze mouse-ul la loc, asa c-au fost putin c-am brutali cu el.
Mi nu mi s-a deformat nimic, bordura am desfacut-o cu un cutit, fiind atent sa rup progresiv sudurile din plastic. By the way, e fireless mighty mouse-ul meu, deci nu m-am intalnit cu nici un cablu. Dupa ce am inlaturat bordura, mecanismul de basculare este vizibil, si se poate desface.
Se pot observa 4 mici rotite negre: de fapt sunt niste magneti, iar sub ei sunt niste senzori magnetici care “simt” schimbarea de sens a campului magnetic.