Editare video-HD pe dual 1.8?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Intrebare :

Am un dual 1.8 cu 4GB RAM,1HDD 160GB MAXTOR-sata al doilea 320GB WD-sata si vreau sa schimb placa video AGP de 64MB FX5200cu un ATI9600PRO(MAC/PC) 256RAM si 128Mbps.Voi putea face cu acest sistem editare video HD in conditii decente in Final Cut Studio2 ?

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

da // ti-ar ajuta sa mai adaugi ram, totusi

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

O sa te descurci, dar n-o sa zboare.
Arunca un ochi la cerintele pentru FCS 2, te lamuresti. Aici: http://www.apple.com/finalcutstudio/specs.html

[ Modificat: 18 Septembrie 2007 05:39 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uitandu-ma pe specificatiile necesare pentru a rula FCS2, am vazut ca la Color spune (la cerinte minime):
Color
The standard graphics card in any Mac Pro, 17-inch MacBook Pro, 24-inch iMac with Intel Core Duo, or 2.5GHz or faster Power Mac G5 Quad:
ATI Mobility Radeon X1600
ATI Radeon X1600
NVIDIA GeForce 7800 GT, 7600 GT, 7300 GT, 6600, or Quadro FX 4500
A display with 1680-by-1050 resolution or higher
A three-button mouse for full functionality

De unde ar rezulta ca pe un MacBook Pro de 15” Color nu merge. Cu toate ca are aceeasi placa grafica ca si cel de 17”. OK, rezolutia e prea mica la 15”, dar daca e legat la un monitor mai mare, ar trebui sa mearga fara probleme. Poate cineva sa confirme?

La fel, eu as intelege ca nu poate merge pe un Power Mac G5 sub Quad. Pot confirma ca merge pe al meu (G5, 2x2.7, 2 GB RAM, ATIX850XT cu 256 - cea mai buna placa grafica care se poate pune pe un G5).

Cam induc in eroare cerintele astea.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Raspuns scurt si la obiect ... NU poti HD pe masina ta. Nu discutam de HDV care are acelasi datarate ca si DV-ul, ci de formate HD macar profesionale.
Iti trebuie, pe langa upgrade-ul de placa video, si mai multe HDD-uri ( minim 3 la 7200rpm ), configurate in RAID 0, 3 sau 5.

Procesoarele nu te vor ajuta prea tare la RT, insa macar 1-2 streamuri HD tot iti va “canta” in FCP6.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Am instalat FCP 5.1 dar nu intentionez sa bag ultimul,6 ca si asa e destul pentru ce dotari tehnice am…macar sa ruleze asta decent ..

Daca se pune problema de upgrade in masura asta mai bine il vind si iau altul….

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

HD nu tine de versiune de software ci de volum mare de date in unitatea de timp. Astfel piesa cea mai importanta devine HDD-ul sau HDD-urile. Apoi pentru un buffer bun RAM-ul, cantitate si tip. Apoi restul. Dar daca vrei sa fi cat de cat actual in video pro, mai bine treci pe un Intel Xeon. G5 e cam obsolete ...

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
altero - 18 Septembrie 2007 09:18 PM

ATI Mobility Radeon X1600
ATI Radeon X1600

E suficient sa sa va uitati la specificatii. Daca merge pe o placa grafica X1600 (mobility) care se gaseste in imacu de 2.16, atunci merge si pe macbook pro. Problema e asta. MBP in priza, ecran mare cuplat.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Problema cu Color este ca pe un ecran cu rezolutie mica, nu incap toate tab-urile, si nu ai cum sa le scroll-ezi. Interfata nu a fost schimbata dupa ce softul a intrat sub aripa Apple. Se pare ... ca vor schimba interfata, cu ceva in spiritul Apple, dar nu prea curand. Si ... apropos de interfata, Shake va suferi un “facelift” important.
In afara de interfata, Color are cerinte mari de sistem datorita procesarii interne ( uncompressed, 4:4:4:4, full raster, etc ) a aplicatiei. Comparand acelasi proiect cu aceleasi surse, pe un MBP si pe un octocore, MBP “ingenuncheaza” foarte repede. Se poate lucra cu el, dar RealTime devine ceva prea sacadat si impiedicat ca sa mai fie o placere in lucru.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

A propos de interfata lui Color: sunt atat de “indoctrinat” de modul de lucru Apple, incat am crezut mult timp ca e busit Colorul meu: nu reuseam sa deschid / import nici un fisier. Ca File > Import nu e decat o prima etapa.
Nu arata deloc Apple Colorul asta; asteptam versiunea 2. Ca si la Shake (cu toate ca de cand are Motion integrat modulul de stabilizare din Shake, chiar nu mai am motive sa ma chinui).

‹‹ Editare Video SIMPLA      extensii audio ››