Am un MBP cu un hard SATA FUJISTSU 54OO rpm 8mb si ma termina de nervi ,merge prea incet si vreau sa cumpar un HDD 2.5 ” sata de 7200 rpm (Seagate sau Hitachi cu 16mb) . Doresc sa stiu dc exista un user pe forum care a facut trecerea de la 5400rpm la 7200 rpm sa mi spuna daca diferentza de viteza e vizibila ?! Pe net am vazut diferite pareri si n as vrea sa dau 5 mil pe hard degeaba !!!
unul intern, la 7200, se incalzeste tare…. asa ca mai bine lasi inauntru ce au gindit ei si-ti iei un extern pe FW, sunt modele slim, bune si sa fie portabile, desi nu cred ca ai nevoie sa te cari dupa tine cu sute si sute de giga…
ma gindeam sa l schimb pe cel intern k merge greu…ce rost are sa iau extern si sa bootez dupa el ?asa imi luam desktop ! ideea era sa iau un 7200rpm si sa zboare aplicatiile dupa el…..storage il faceam pe extern .
am trecut de la MBP cu 5400 la MBP cu 7200 si se simte in orice aspect viteza… boot, incarcare aplicatii, etc. aveam un MBP din prima generatie, iar asta nou din cea actuala se incalzeste mult mai putin decat cele vechi. despre consumul de curent probabil ca consuma mai mult, nu pot sa cuantific deoarece MBP noi folosesc platforma mai eficienta SantaRosa.
cand se va trece la memorii flash in loc de HDD-uri se vor rezolva multe probleme pe care le au hardurile de acum: greutate, fiabilitate mai buna, viteza, consum de curent, non-fragmentare etc
Pacat ca inca sunt foarte scumpe cele de dimensiuni mari si mai rau ca inca nu sunt de dimensiuni mari, din ce am citit parca sunt pana la 30 de giga ceea ce in zilele noastre e inca foarte putin
dar ar fi o chestie sa poti sa le adaugi in calculator ca si memoriile ram pe module
Încearcă altceva decât HITACHI.
Pe vremea IBM (...) erau niste pârjoale de HDD-uri. Ei au fost chiar primii şi singurii care recomandau o folosire medie a discului de 11 ore/zi.
Ştiu că erau foarte zgomotoase şi puţin fiabile. Probabil că de asta nu (prea) găseşti la noi aşa ceva. Mai mult Seagate, Maxtor, Samsung şi Western Digital sunt prin magazine.
Daca găseşti, îţi recomand un Seagate.