sergiu,cum adica sa nu mai incarcam si descarcam bateria?de exemplu la ibook,eu asa am facut,l-am descarcat/l-am incarcat,si dupa 2 ani si jumate capacitatea bateriei respective este la 96 sau 97%,nu mai stiu exact,si la macbook am facut la fel,poate gresesc eu dar asa am inteles ca ar fi cel mai bine pt. viata bateriei
Dacă ai 97 % după doi ani ești un superfericit, ăsta e caz rarissim.
da si am sa-ti si de ce,am sa pun si niste poze cand se intoarce actualul proprietar cu el,el a fost al verisoarei mele,si l-a tinut aproape 1an,si habar nu avea nici sa deschida itunes:) si cand l-am luat eu,avea 40 si ceva de cicluri,parctic eu l-am folosit 1an jumate,dar oricum bateria aia era formidabila,oricat m-as chinui cu macbook-ul nu scot aceiasi autonomie de la el,plus ca eu sunt deja la a2a baterie(am schimbat-o pe prima dupa 3zile)oricum promit ca pun poze cand pun mana pe el sa vedeti.
pai tocmai asta am spus si eu,ca bateria aia a fost super,am zis si mai sus,acum 2 saptamani mi-am luat macbook,si i-am schimbat bateria dupa 3 zile,pt. ca tinea maxim o ora jumate,daca are garantie bateria ta,schimb-o la garantie,sincer de ce ai 2ani garantie daca nu ii folosesti:)
Buna ziua.
Sunt Pitica in folosirea Mac-ului si am o intrebare . Am citi si rascitit ce ati scris mai sus vis-a-vis de bateria mac-ului si nu prea am priceput (de, femeia si tehnicul).
Cat ar trebui sa ma tina bateria? (acum ma tine cam 1h30min-si nu l-am folosit fff mult. Il am din iulie, dar l-am folosit 1h-2 seara) Am gresit ca l-am tinut la incarcat mai mereu? Cum imi dau seama daca bateria este dusa? Cate cicluri de viata are o baterie?
Multumesc si sper sa nu va plictisesc, dar….
PS. Ca orice alta cantitate la femei, 1 intrebare au devenit mai multe.
Cat ar trebui sa te tina? Depinde de baterie, depinde de noroc. La un an, eu ma astept sa pierd 20-30% din capacitate. Acum dupa un an de cand am cumparat bateria vad ca mai are 56%. Ce sa-i faci?
Nu prea ai cum sa gresesti cu bateria. Ai folosit-o cum ai avut nevoie. Atat timp cat ai mai si incarcat-o, ai facut bine.
Cata viata are o baterie? Cat o da Domnu’ (Steve)! A mea are 314 cicluri. Unii zic ca ar trebui sa ma astept sa cada in orice moment. Mumbling: “Slava tie Steve prea puternicule si a tot nascatorule de Mac! Fie…”
P.S. Sfat: daca joci cartea damsel in distress si neuronul singuratic, asteapta-te sa fii discriminata. N-o sa fie placut si nesimtitii o sa fie banati, dar tot n-o sa fie placut. Ignora sfatul daca nu se aplica.
Buna ziua.
Sunt Pitica in folosirea Mac-ului si am o intrebare . Am citi si rascitit ce ati scris mai sus vis-a-vis de bateria mac-ului si nu prea am priceput (de, femeia si tehnicul).
Cat ar trebui sa ma tina bateria? (acum ma tine cam 1h30min-si nu l-am folosit fff mult. Il am din iulie, dar l-am folosit 1h-2 seara) Am gresit ca l-am tinut la incarcat mai mereu? Cum imi dau seama daca bateria este dusa? Cate cicluri de viata are o baterie?
Multumesc si sper sa nu va plictisesc, dar….
PS. Ca orice alta cantitate la femei, 1 intrebare au devenit mai multe.
A picat cam repede. Cu bateriile astea e relativ simplu: o dată pe lună o descarci complet, pînă autointră în somn, pui imediat încărcătorul și, după ce se face verde, îl mai lași 2-3 ore. Asta se cheamă recalibrarea periodică.
Nu trebuie ținut mereu în priză, din contra, bateria trebuie ținută cît mai mult fără încărcător.
Ideea e ca acum asa fac. Il incarc si il folosesc pana imi apare baterry low. Il bag atunci iarasi la incarcat. Si se descarca definitiv destul de des/luna…adica il las deschis pana moare singur. Banuiesc ca e prea tarziu ce fac acum…dar poate mai salvez ceva din ea. Unde pot sa vad cat de mare este damage-ul? Cat mai are bateria adica? Am citi pe forum despre asta, in liniste dar inca se decanteaza informatia. Poate un raspuns mai pe intelesul meu ma va ajuta mai mult.
Ideea e ca acum asa fac. Il incarc si il folosesc pana imi apare baterry low. Il bag atunci iarasi la incarcat. Si se descarca definitiv destul de des/luna…adica il las deschis pana moare singur. Banuiesc ca e prea tarziu ce fac acum…dar poate mai salvez ceva din ea. Unde pot sa vad cat de mare este damage-ul? Cat mai are bateria adica? Am citi pe forum despre asta, in liniste dar inca se decanteaza informatia. Poate un raspuns mai pe intelesul meu ma va ajuta mai mult.
Păi info de bază o ai sus stînga, la merișor, cobori un pic, dai About this Mac/More info și vei vedea și cîte cicluri are bateria și cam cît mai ține.
Afișaj mai frumos ai cu Coconut Battery, utilitar gratuit, dar nu e totdeauna demn de încredere. De vreme ce spui că mai ține numai o oră jumate ce să mai măsori? Asta e. Dacă e în garanție, eu zic că ai dreptul la baterie nouă, ai nimerit una proastă, indiferent de cum o foloseai, nu are voie să pice la jumate după cîteva luni.
Eu am păţit şi aşa: foloseam MBP pe baterie şi cădea la 50%. După aceea, o foloseam pe încărcare câteva zile şi revenea. Încearcă să stai pe alimentare şi vezi ce face…
Iarta-mi ignoranta…dar unii spun sa nu stau cu el in priza permanent (caci se pare ca asa s-a dus) iar tu imi psui sa stau cu el pe alimentare…sau poate nu inteleg eu la ce te referi…Cat despre schimbat, garantie…e mai greu, caci e adus de afara.