Daca si dupa ce recitesti tot confuza esti, sa stii ca nu e vina ta: singura lege in care cred eu in ce priveste bateriile e ca nu trebuie s-o lasi descarcata, iar cand nu o folosesti mai mult timp s-o lasi incarcata pana pe la 40%.
Restul tine de voodoo. Pe prima baterie am tinut-o cum scrie la carte: a murit, cand i-a venit vremea. Pe a doua o tin in priza de cand am luat-o (de 1,5 ani): are 7 cicluri si 100% health. A treia o folosesc cum imi vine, nu imi mai bat capul: are vreo 13 luni, 160 cicluri si 82% health (health-ul asta e ce imi da widgetul iStatPro).
Concluzia mea: folosesc laptopul asa cum am nevoie, iar cand se duce, iau alta.
în alt post scriam despre loterie…aşa e cum spui..unii o duc bine cu baterie pe alimentare, alţii nu. Încearcă cu alimentare câteva zile, vezi de-şi revine. Cănd pot, o ţin pe alimentare, fără să fac neapărat o regulă din asta.
Tocmai am sunat la Apple sa intreb de starea bateriei mele, daca e normal ca dupa 1 an jumate sa-si piarda jumate din capacitate si sa tina doar 1h30… mi s-a raspuns ca bateria e un element consumabil si ca e normal, ce-mi ramane de facut e sa iau alta (130€)
Daca ai mai putin de 300 de cicluri si viata bateriei scade sub 80% inseamana ca este bulita bateria si indiferent de virsta bateriei sau daca mai este sau nu in garantie apple trebuie sa o schimbe . Asta este politica lor . Uite si un link unde se discuta acest lucru : http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1802991&tstart=0
@Cattus Thraex: am mers unde mi-ai zis.si astea sunt informatiile:
Battery Information:
Model Information:
Serial Number: Sony-ASMB012-38a7-1572
Manufacturer: Sony
Device name: ASMB012
Pack Lot Code: 0000
PCB Lot Code: 0000
Firmware Version: 0110
Hardware Revision: 0500
Cell Revision: 0303
Charge Information:
Charge remaining (mAh): 4364
Fully charged: No
Charging: Yes
Full charge capacity (mAh): 5081
Health Information:
Cycle count: 70
Condition: Good
Battery Installed: Yes
Amperage (mA): 1541
Voltage (mV): 12421
Mai greu cu interpretarea lor. Voi continua sa ma informez prin citirea a ceea ce mi-a spus dacuBurebista si daca mai am nelamuriri sper sa mai imi raspundeti :D
thx all
Din ce am observat eu, toate bateriile noi noute vin cu o incarcare mai mare decat cea din manual, probabil pentru a evita neplaceri legale. Cred ca daca ti-ai lua o baterie nou nouta si ar avea 90% din capacitate, te-ai duce imediat sa o schimbi, nu? Dar daca ar avea 90% din cat a iesit pe poarta fabricii, dar totusi mai mult decat specificatii (ca in poza) te-ai simti norocos. In ambele cazuri, tot 90% din ce poate ai.