1 din 2
1
Lamuriri AirPort Express Station
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara, dar aproape tot timpul pe drumuri.
Macuser din: 01.04.07

Din pacate desi am mac-ul de cateva luni am o nelamurire. As dori sa imi cumpar un AirPort Express Station dar nu ma pricep f. tare la retelistica WiFi. Deci am un MBP 2.33 GHz Intel Core 2 Duo si nu stiu daca am asa ceva pe el. Din cate am studiat am observat ca este. Intebari
1. Este intradevar asa ceva in el 802n
2. Ce pot sa fac cu AirPort Station Expres Station
3. Unde il gasesc (la cel mai bun pret in RO. )
Multam si scuze daca este vreun alt topic deschis ca eu nu l-am gasit( legatura mea cu net-ul se face f. dificil iar acoperirea vodafone ma dispera)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

1. In MBP da, dar Airport Express Station (nu Extreme) e cel vechi care are doar G si B
2. Sa pui o imprimanta si sa o faci wireless, sa pui sa cante in combina prin AirTunes, cel mai important: sa dai net fara fir in toata casa, sau si la vecini.
3. Nu mai stiu daca gasesti in stocuri, dar de la distribuitorii Apple. Mai exista si varianta SH, parca era unul de vanzare pe aici la un pret foarte avantajos.

mai multe detalii la http://www.apple.com/airportexpress/

Am si eu unul acasa, daca mai ai intrebari, ask away.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Am priceput. As vrea totusi sa iau unul nou. Cum as putea sa-i pun si n

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Daca vrei cu N ia-ti Extreme. O sa pierzi functionalitatea AirTunes dar o sa castigi posibilitatea de a pune un HDD extern direct si de a-l transforma in HDD wireless (mai ales in vederea functiei Time machine din Leopard), plus N-ul, evident.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Deci inca odata: pot sa iau AirPort Express cu N si va functiona cu MBP-ul meu. Pierd numai functia de AirTunes.
HDD-ul extern il am , iar acesta va trebui conectat la AirPort. Zic bine?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

eu am un airport express,si sunt foarte multumit de el,e foarte buna treaba ca asculti muzica wireless si ca poti printa wireless,are un range foarte mare(de exemplu,vis-a-vis de casa mea,este un restaurant si cand ma duc cu laptopul acolo am 3 din 4 linii la semnal),si desi eu am o problema cu netul si torrentele imi merg greu,nu am descoperit inca cauza,nu as renunta la el,eu il am de la istyle am sunat la ei si am facut comanda,sunt foarte promti cei de acolo

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da. Daca pui un switch USB in Airport, poti sa bagi in acelasi timp si o imprimanta si un HDD.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

cum pot sa aflu ce fel de AirPort am in MBP-ul meu. Am gasit asta:
AirPort Card Information:

Wireless Card Type:  AirPort Extreme (0x168C, 0x87)
  Wireless Card Locale:  USA
  Wireless Card Firmware Version:  1.1.9.3
  Current Wireless Network:  AirPort is currently turned off

dar nu inteleg prea multe.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

AirPort Extreme (0x168C, 0x86) is 802.11b/g and 0x87 is b/g/n

deci e N.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Banuiam. Deci este N. Atunci pot sa-mi iau un AirPort Express si sa il folosesc la maxim (inclusiv AirTunes). Si inca ceva. O adresa ptr. switch-uri. Cate pot lega la AirPort Express.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

N-am fost eu atent o secunda si cred ca te-am incurcat un pic:
Airport Express cu airtunes si imprimanta wireless doar B sau G.
Airport Extreme fara aitunes, cu imprimanta si HDD wireless, BG si N.

Express e mica ca un alimentator de MBP, Extreme e mare si patrata ca un Apple TV.

USB hub e orice hub de USB 2 noname de 20-25 lei de la orice vanzator de calculatoare.

Din cate am citit in Airport Extreme intra doar un singur hub USB cu numai un HDD si o imprimanta. Eu am Express si merge doar o imprimanta conectata direct.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Multam fain. Ma apuc de cautat scula sa o comand. Mai putin si trec si pe topicul tau(iPhone). Fac socoteala la bani.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
maclau - 24 Septembrie 2007 12:29 AM

Multam fain. Ma apuc de cautat scula sa o comand. Mai putin si trec si pe topicul tau(iPhone). Fac socoteala la bani.

Poti lua orice sistem wireless compatibil, avantajul generatiei n este viteza sensibil mai mare la transfer de date. Un sistem wl se justifica daca ai sau planuiesti sa ai cel putin 2 calculatoare, altfel nu are sens. Daca insa ai minim 2, atunci da, scapi de sarmele din casa.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt, Cluj-Napoca
Macuser din: 03.10.06

Se justifica si daca ai doar un singur computer, mai ales daca e laptop. Pai poti sa stai in pat cu laptopul si sa te dai pe net, dupa aia poti sa te duci cu el la bucatarie, pe balcon. Oriunde te-ai plimba cu laptopu prin casa ai net pe el wireless…

Semnătură 

There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don’t

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Sau dacă ai un iPhone smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Sau un iPod touch smile

1 din 2
1