Bluetooth dispare la MacBook
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Salut

Am un MacBook la care modulul Bluetooth inceteaza sa functioneze din cand in cand.
Cand nu mai functioneaza, OS X se comporta ca si cand modulul nu ar exista (sus in meniu zice “Bluetooth: not available”, in “System Profiler” dispare de pe bus-ul USB). Uneori isi revine dupa 5 minute, alteori dupa cateva ore.

Cat timp modulul nu functioneaza OS X logheaza in system.log, la fiecare doua secunde:

Sep 24 16:27:01 cdc-2 kernel[0]USBF:  570.875 AppleUSBHubPortPort 1 of Hub at 0x7d000000 
reported error 0xe00002ed 
while doing set feature (resetting port

Laptop-ul e in garantie dar procedura de schimbare e greoaie (ar dura in jur de o luna daca o incep maine, fara garantia ca problema se va repara).

Ati mai vazut asa ceva?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
diciu - 24 Septembrie 2007 11:41 PM

Salut

Am un MacBook la care modulul Bluetooth inceteaza sa functioneze din cand in cand.
Cand nu mai functioneaza, OS X se comporta ca si cand modulul nu ar exista (sus in meniu zice “Bluetooth: not available”, in “System Profiler” dispare de pe bus-ul USB). Uneori isi revine dupa 5 minute, alteori dupa cateva ore.

Cat timp modulul nu functioneaza OS X logheaza in system.log, la fiecare doua secunde:

Sep 24 16:27:01 cdc-2 kernel[0]USBF:  570.875 AppleUSBHubPortPort 1 of Hub at 0x7d000000 
reported error 0xe00002ed 
while doing set feature (resetting port

Laptop-ul e in garantie dar procedura de schimbare e greoaie (ar dura in jur de o luna daca o incep maine, fara garantia ca problema se va repara).

Ati mai vazut asa ceva?

Nu am văzut, doamne ferește, la mine merg brici toate mac-urile cu bt încorporat. Pare cestie de contact, asta mi s-a întîmplat la memorii și la airport, contact prost, pur și simplu. Se desface și se vîră bine în mufă. Fiind la garanție, eu zic să te duci cu el de unde l-ai luat, dacă faci o boacănă, pierzi garanția. Dacă trebuie schimbat, trebuie. Dacă nu trebuie, nu văd de ce te agiți precum muierea cu drobu de sare din poveste.

[ Modificat: 25 Septembrie 2007 02:26 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 25 Septembrie 2007 02:23 AM

Dacă nu trebuie, nu văd de ce te agiți precum muierea cu drobu de sare din poveste.

grin

Ma agit pentru ca nu-mi convine sa ma plimb la garantie pe timpul meu, in conditiile in care lumea la service nu e foarte convinsa ca rezolvarea problema se poate obtine prin urmarea unei proceduri anterior incercate.

Din discutiile de aici: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=933471&tstart=1 se pare ca schimbarea modulului bluetooth impreuna cu logic board-ul nu garanteaza disparitia problemei.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
diciu - 25 Septembrie 2007 01:32 PM
Cattus Thraex - 25 Septembrie 2007 02:23 AM

Dacă nu trebuie, nu văd de ce te agiți precum muierea cu drobu de sare din poveste.

grin

Ma agit pentru ca nu-mi convine sa ma plimb la garantie pe timpul meu, in conditiile in care lumea la service nu e foarte convinsa ca rezolvarea problema se poate obtine prin urmarea unei proceduri anterior incercate.

Din discutiile de aici: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=933471&tstart=1 se pare ca schimbarea modulului bluetooth impreuna cu logic board-ul nu garanteaza disparitia problemei.

Așa este, dar dacă nu rezolvi problem ACUM, cînd crezi că o vei rezolva? Îți convine să ai un mac fără BT, pe care l-ai plătit, totuși?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca schimbarea modulului bluetooth impreuna cu logic board-ul nu garanteaza disparitia problemei, atunci pasul urmator si logic, este schimbarea intregului sistem… trebuie doar sa fii hotarit si sa te misti in timpul cit ai garantie pentru sistemul cumparat

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Au comandat un modul bluetooth si un logic board.
Va tin la curent; oricum am mari indoieli ca o sa schimbe tot laptop-ul pentru un modul bluetooth.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca masina nu functioneaza in parametrii in care este livrata…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Schimba numai partea bolnava. Daca partea bolnava e solidara cu alta parte, le schimba pe amindoua!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=5443059&tstart=0

se pare că e cu nasoale - bubă mare cu BT-ul la macbuce ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

@psergiu - dap, stiu si eu de thread-ul ala si stiu si oamenii de la garantie.
de unde si posibilitatea ca schimbatul modulului BT si logic board-ului sa nu rezolve problema. :-(

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
diciu - 03 Octombrie 2007 06:26 PM

@psergiu - dap, stiu si eu de thread-ul ala si stiu si oamenii de la garantie.
de unde si posibilitatea ca schimbatul modulului BT si logic board-ului sa nu rezolve problema. :-(

Ai ajuns la vorba mea, deși păreai iritat inițial: sigur că e un anume disconfort, nimănui nu-i convine să aibă scula o hibă, dar de aia e garanție. Nu se rezolvă astfel, atunci mac nou, nu e treaba ta. Componenta BT nu e chiar un simplu șurub, face parte din punctele nodale ale mașinăriei.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

@cattus: ba-s la fel de iritat ca in prima zi.

Imi citez propriul post:

de unde si posibilitatea ca schimbatul modulului BT si logic board-ului sa nu rezolve problema

Post-ul meu de deschidere a thread-ului a fost dupa ce am fost la garantie cu laptop-ul, unde mi s-a explicat ca dureaza doua saptamani comanda pentru replacement modul bluetooth si inca doua saptamani pentru logic board (in total o luna).

Iritarea mea nu provine din problemele in garantie, astea is de inteles, ci din lipsa totala a pieselor de schimb de pe stoc.
In conditiile astea pot sa cumpar la fel de bine de la EMAG pentru ca cei 2 reselleri Apple (exclud IRIS, cu astia n-am avut inca placerea) isi pierd singura ratiune pentru marja mai mare, si anume garantia bine executata.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Update: Schimbat modul bluetooth + logic board in garantie, deocamdata merge fara probleme.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07

Bravo, până la urmă a durat mai puțin de o lună.

‹‹ Noi MacBook-uri in curand?      MacBook Combo ››