stiu ca s-a mai discutat lucrul acesta insa chiar nu e posibil sa rezolvati aceasta problema? tot ce trebuie sa faceti este sa obligati user-ul sa completez un camp (cat ii ia, 1 secunda) la inregistrare si asta ne scapa pe toti de multe dureri de cap! la fel cum e obligatoriu sa iti completezi user-ul si parola, la fel de obligatoriu ar trebui sa fie sa completezi orasul de unde esti.
va rog frumos, in numele tuturor, sa luati masuri (nu la pantofi)!
obligatoriu nu poate fi - respectam dreptul la intimitate si anonimitate pe net…
dar este o sugestie, in regulament… pe care nu-l citeste lumea, nici dupa ce ia ban
——————-
- să completați corect câmpurile din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. (aceasta este doar o recomandare).
Aceste date îi pot ajuta pe ceilalti useri și pot reduce la minimum discutiile de genul “Tu de unde ești”…
Nu trebuie obligat nimeni să-și facă publice adresa, orașul, numele sau mai știu eu ce date personale. Cei care vindeți/cumpărați - vă e greu să trimiteți un mesaj privat să întrebați ce și cum?
obligatoriu nu poate fi - respectam dreptul la intimitate si anonimitate pe net…
dar este o sugestie, in regulament… pe care nu-l citeste lumea, nici dupa ce ia ban
——————-
- să completați corect câmpurile din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. (aceasta este doar o recomandare).
Aceste date îi pot ajuta pe ceilalti useri și pot reduce la minimum discutiile de genul “Tu de unde ești”…
Cred că majoritatea, pur și simplu, nu completează din comoditate, cîțiva din șmecherie, pare mai șmecheros să fii fără locație. (?)
Enervanți și de neînțeles sînt cei care solicită ajutor urgent, dar nu spun unde locuiesc. Nu mai spun de cei care vînd/cumpără.
era misto sa fie un combobox cu orase iar default sa fie bucuresti. desigur, sa fie si optiune sa scrii tu unul dar asa poate de dragul de a nu fi pierdut timpul inutil din partea utilizatorului isi alegea un oras in caz ca nu era bucuresti. si avea si posibilitatea sa lase gol dar daca tot a trecut pe acolo poate lasa ceva. mi-e greu sa cred ca cineva si-ar ascunde orasul, lenea e cuvantul cel mai potrivit.
Eu chiar nu vreau să știe toată lumea din ce oraș sunt. Oamenii încearcă să-și ascundă adresele de email de frica spam-ului și acum ce facem? Discutăm dacă să-i obligăm să-și dea locația? Mă mai cert cu vreun zărghit pe aici și mă trezesc cu el la ușă... are nevoie doar de nume/prenume și locație, că o carte de telefoane găsește singur…
ah da… cred ca aia asteapta toti cu ghidul pagini aurii in mana: locatia ta sa vina sa iti dea in cap. eu zic sa nu fim asa paranoici, sunt multi tudor in bucuresti!!!
Stai că mi-am amintit… de fapt chiar mi s-a întâmplat. Cineva de pe Macuser a aflat de unde sunt și cum mă cheamă și a început să mă sune pe numărul din Pagini Albe, vroia nu mai știu ce, să-l ajut cu ceva. Numărul era al tatălui meu, pe care îl chema la fel ca pe mine și habar nu avea despre ce “Mac-uri” era vorba. Deci…
Don’t worry: eu (si nu numai eu) nu o sa fiu de acord niciodata sa obligam userul sa-si spuna locatia. La urma urmei, poata sa spuna ce vrea, ca doar n-o sa stam sa dam trace la IPuri (decat daca e nemernic).
deasta spuneam de inca o optiune la care sa poti completa ce vrei, si poate sa fie un spatiu liber, sau sa fie “nu am chef sa spun”
in fine, eu aveam doar o idee cum s-ar rezolva, pe mine nu ma deranjeaza ca nu stiu din ce oras sunt unii care cer ajutor.
Don’t worry: eu (si nu numai eu) nu o sa fiu de acord niciodata sa obligam userul sa-si spuna locatia. La urma urmei, poata sa spuna ce vrea, ca doar n-o sa stam sa dam trace la IPuri (decat daca e nemernic).
(aoleks, Tudor nu e din Bucuresti - norocosul)
Nu e vorba de a obliga pe cineva, dar e de-a dreptul absurd/haios/ciudat că unii vor ajutor rapid sau vor să vîndă, dar nu dau nici locația, nici e-mail, nimic…
Cît despre teama de acces date etc., să fim serioși, cîți din cei ce activează aici lucrează cu date secrete/confidențiale etc.? Dacă sînt „cu misiune”, cert nu procedează astfel. Eu zic că e vorba de lene, la unii și de teribilism, e mai „mișto” la secret, „dă bine” etc. etc.
De acord cu tine Cattus.
Eu cand am venit prima data aici, am stat cateva luni fara sa dau nici un fel de detalii despre mine. Pana m-am convins ca e un loc bun.
Despre cei care isi pun singuri piedica, asta e, pentru ei sunt facute gropile