vreau saptamana viitoare sa imi cumpar ram pt. un macbook 2.16GHz,si intrebarea mea este urmatoare:care este maximul de ram suportat?eu stiam ca este de 2gb,si in cazul in care ii pui mai mult ram,de ex. 4gb ram,el vede care are 4gb(sau vede maxim 3gb?) ram,dar utilizeaza tot 2gb.Ideea e ca as vrea ca cineva mai bine informat sa ma lamureasca si pe mine,chiar sunt curios cum sta treaba pana la urma
Macbook C2D 2.16 GHz poate adresa maxim 3.3 GB ram.
Ai urmatoarele variante:
1. Instalezi 1 x 1 GB si 1 x 2 GB, avand astfel 3 GB ram, dar pierzi dual channel.
2. Instalezi 2 x 2 GB (Macbook-ul va putea folosi doar 3.3 GB din acestia), dar vei avea dual channel.
Exista destul de multe persoane care si-au pus ram in variantele de mai sus si nu au avut probleme. Majoritatea recomanda varianta a doua pentru a avea si dual channel.
Au aparut si poze cu unele Macbook-uri care recunosteau toti cei 4 GB, dar acelea sunt cazuri rare.
ciudat ce zici tu cand apple spune clar ca un macbook suporta doar 2 gb ram! fiind un laptop, ram-ul acela nu are o sursa mare de energie. daca pui mai mult, faci mai mult rau!
sincer prefer sa ii pun 2gb,treburile astea le-am auzit si eu ca merge cu 3gb,tocmai de asta am si scris aici sa aud pareri,in fine cred ca pana la urma ii 2gb
Intradevar Apple nu recomanda decat maxim 2 GB ram desi chipsetul de pe Macbook suporta mai mult. Precum si la Macbook Pro noul chipset Santa Rosa suporta teoretic pana la 8 GB ram, dar din pacate momentan nu prea se gasesc module so-dimm de 4 GB.
Din moment ce sunt destui care si-au pus 2 module de 2 GB in Macbook si au zis ca totul e ok, nu vad sa fie vreo problema cu acest lucru. Acum depinde si de preferintele fiecaruia. Personal cred ca 2 GB sunt suficienti pentru majoritatea aplicatiilor.
asa este pt. majoritatea aplicatiilor,mai ales pe un macbook sunt suficienti 2gb de ram,dar eu nu platesc acesti rami,sunt gratis si atunci din moment ce nu se pune problema banilor am vrut sa stiu,va multumesc mult
ok,dar mai mult ca sigur ca o sa ii pun 2gb,cand ma duc sa ii montez as incerca sa ii pun 2x2gb sa vad “ce zice” dar ma gandesc ca poate ii fac ceva,o sa vad la fata locului