io nu inteleg o treaba: am deblocat ifonu - pot sa sun, sa fiu sunat, sa dau sms, sa fac poze, sa ascult muzica si sa vad filme si chiar sa ma dau pe net. imi dau seama ca e posibil ca un update sa-mi faca praf jucaria. de ce as face update-urile?
io am facut pana acum 6 iphone-uri la toti colegii din campus [suntem in state acum].
personal zic ca la faza cu update-urile o sa ne descurcam. apare update, la o saptamana maxim apare crack. so?
nu pierde nimeni nimic pana la urma decat at&t, si sincer ne cam doare in cot :))) mai ales pe apple…
mari varzari aia cu at&t, nu au vrut sa imi dea un iphone in magazin decat daca le dadeam card de credit ca sa se asigure ca o sa platesc factura de activare :))) tot varianta cu store.apple.com e valabila.
well.. cine se risca sa faca update poate verifica daca nu au facut flex la tel, desi nu cred ca intra apple pana acolo. in fond interesu e sa vanda caramizi, nu sa se “lupte” cu hackerii.
Cand s-a anuntat iPhone-ul eram tare reticent in ce priveste hack-uirea lor. Dar nu le-au trebuit decat putin peste 2 luni ca sa-l dovedeasca. Parerea mea e ca de acum o sa fie mai usor sa ocoleasca noile firmware.
Yesterday, Phil Schiller reported that SIM unlocking might lead to irreversible damage on the iPhone, making it clear that Apple will most likely release firmware update which will prevent hacked iPhone to work if installed. The iPhone Dev Team replied by ensuring iPhone owners that the current SIM unlocking applications are not a thread for the iPhone. They even announced they will release a new application able to bring the iPhone back to its initial status by the end of the week . In other words the iPhone Dev Team tries to make it clear that if following firmware update an iPhone turns dead this is only due to Apple.
Update 3:26PM: OK, I have updated to 1.1.1 in my unlocked iPhone. It works. You have to put the AT&T card before starting. Video upcoming. Testing of unlock too.
Uraaaa!
E de bine pentru ca iPhone-urile sigilate vin cu cartela AT&T inauntru.
Mda, nu e foarte rau dar nici bine nu e pana nu iese noul crack.
To summarize:
• The update will work ok in iPhones with no modification.
• The update will work ok in iPhones with Installer.app (although it gets wiped out. The apps seem to remain in the iPhone, but they won’t appear in your screen.)
• The update will work ok in unlocked iPhones, but it will return your iPhone to the activation screen. From there, no activation is possible. The iPhone doesn’t get bricked but, if you want to keep using it, don’t update your iPhone.
• This has been confirmed with both anySIM and iPhone Sim Free.
• “Third-party applications won’t work after the update” (confirmed by Dev Team.)
• “Firmware 1.1.1. relocks iPhone properly” (confirmed by Dev Team.)
• Unlocked iPhones updated to 1.1.1 will work with legit AT&T cards (confirmed by Dev Team.)
Se pare ca va fi un “never ending story” Un alt “copil minune” si un alt Nissan Convertible…un alt firmware de la Apple, and so forth…Oricum Apple seems to say: “My way or the highway…” Bottom line… Se va veni cu tehnici de comunicare alternative(?G), unde “blocarea pe o anume retea de telefonie mobila” nu-si va mai avea rostul…Atunci toata lumea va fi “happy” ... Cupertino Calif.. An infinite loop ... nu e ironic?
A! si sa nu uit: Cine e “dibaci” se poate alege cu un Nissan Decapotabil ,cu vre-un Full Scholarship pe la vre-o Mare Universitate, sau doar cu vre-un job pe la una dintre “Fortune 500” pe 2007… Iata oportunitatea…
[ Modificat: 29 Septembrie 2007 09:08 AM de p0110 ]
Pe masura ce citesc pe net, ma sperii din ce in ce mai mult, ma gandesc ca ca nu vreau un iPhone si ca Apple e acum vocea de pe ecranul din reclama 1984 (Orwell like).
Sa enumar cateva intrebari/concluzii la care am ajuns:
- Daca folosesti AT&T si n-ai umblat nicodata cu alte aplicatii in el, totul e perfect. Ai un iPhone boring, o sa cumperi in curand aplicatii de IM de la Apple cu doar 9.99$ (doar daca esti cetatean US)si cine stie ce o sa mai vanda, dar vei avea iPhone functional.
- La noi o sa fie Orange sau Vodafone (mai probabil primul), dar cand?
- Alta varianta e hackul. Si esti cuminte si nu updatezi nimic si astepti urmatorul crack de la Dev Team si te rogi zi de zi cand il infigi in Mac: “Deie Steve sa mearga si de data asta! Deie Steve sa n-am o cutie inutila de 450 euro!”
- Super, dar daca ti se blocheaza din cine stie ce motiv (ca orice iPod) si va trebui sa faci restore? Daca itunes o sa zica, programul este prea vechi, lasa iTunes sa contacteze Apple.com sa ia ultimul firware ca altfel nu ti-l restorez?
- Daca instructiunile care sa te oblige sa-l transformi in caramida sunt prezente de la iTunes 7.1, dar n-au fost activate niciodata?
- Daca iTunes o sa te intampine dragalas cu un mesaj “This iPhone is now locked, please contact Apple!” cand vii acasa si vrei sa sincronizezi calendarul? Fara sa dai OK la mesajul de update. Just because Apple can. Apple poate pentru ca licenta ii permite si conditiile garantiei la fel. Sa-ti intrerupa functionarea iPhone daca nu mai respecta conditiile de functionare agreate.
- Analogie: “Am detectat o copie piratata de iWork 08! Powerbook-ul dv a fost blocat si nu va mai putea fi folosit pana la contactarea Apple si plata a ce vrem noi, daca vrem noi sa vi-l mai deblocam vreodata!”
- Daca platesc taxa de deconectare AT&T (Vodafone/orange), sau ei isi incalca/modifica contractul (vezi noua schimbare de moneda la Vodafone) o sa am dreptul legal sa ma dezabonez fara penalizare. Asta inseamna ca am dreptul sa folosesc iPhone in alta retea? NU!! Mi-l deblocheaza Apple? NU! Conditiile de garantie zic ca pot sa-l folosesc doar cu AT&T!
- Daca dupa abonare/activare Orange va scumpi abonamentul pentru iPhone sau va pune orice conditie noua PoundMeInTheAss, fara contract iPhone va deveni o caramida 100% functionala. De fapt un iPod touch un pic mai destept cu o functie GSM inutila.
- Apple e acum vocea din reclama 1984. Because he can!
well.. cine se risca sa faca update poate verifica daca nu au facut flex la tel, desi nu cred ca intra apple pana acolo. in fond interesu e sa vanda caramizi, nu sa se “lupte” cu hackerii.
Apple are tot interesul să se lupte cu hackerii, fiindcă primește un comision uriaș de la companiile de telefonie – ajunge la 40% din factura de telefon a deținătorilor de iPhone. În orice caz, e singura firmă din lume care și-a permis să ceară asta și a și reușit. Oricum, mie mi-ar face plăcere să știu că 40% din factura mea merge la Apple.
Pe masura ce citesc pe net, ma sperii din ce in ce mai mult, ma gandesc ca ca nu vreau un iPhone si ca Apple e acum vocea de pe ecranul din reclama 1984 (Orwell like).
E de-adreptul straniu sa vezi Apple devenind pe zi ce trece Goliath-ul pe piata playerelor (folosesc un termen generic) mp3, Magazinelor de muzica online, mai nou pe piata telefoanelor mobile. Nu zic ca e rau sau bine, ci doar “straniu”.
[ Modificat: 29 Septembrie 2007 08:53 PM de p0110 ]