Sunet la restartare mac mini
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria
Macuser din: 12.10.05

Cum fac sa scot sunetul pe care-l scoate mac mini-ul meu la restartare? Sau macar sa-l fac mai incet. Precizez ca nu e un sunet de hard, ci din sistemul de operare.
Merci.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Uite aici:
http://www5e.biglobe.ne.jp/~arcana/StartupSound/index.en.html

Nu e sunetul sistemului de operare ci este sunetul Mac-ului, generat dintr-o memorie ROM, si care semnaleaza faptul ca Mac-ul a trecut cu bine peste prima faza a bootarii. Este un sunet traditional al Mac-urilor. De mentionat ca taria cu care se aude la restart este proportionala cu nivelul volumului audio pe care il aveai setat in momentul restartarii. Daca aveai volum zero (mute), la restart sunetul nu se va auzi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Merci, nu prea as vrea sa downloadez program special pentru sunetul asta, credeam ca exista vreo optiune pe undeva prin setari la sound si n-am stiut eu sa cotrobai bine….asa ca sper sa nu uit sa dau sonorul off de cate ori il restartez. De fapt asta numai cand doarme copilul, ca de asta ma deranjeaza, il trezeste si incep munca de sisif de adormire

Nu e sunetul sistemului de operare ci este sunetul Mac-ului, generat dintr-o memorie ROM, si care semnaleaza faptul ca Mac-ul a trecut cu bine peste prima faza a bootarii.

Ooos, credeam ca e ca cel din windows, de welcome. Tare rau sa fii incepator…iar de partea hard nici nu mai zic rolleyes

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

programelul ala nu iti va afecta sistemul in nici un fel, nu trebuie sa te temi de el. sigur vei uita de volum….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI

pai de ce nu pui casti ?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
ANDRIES - 22 Ianuarie 2006 06:42 AM

pai de ce nu pui casti ?

Am incercat. Orice as pune in mufa audio (casti, boxe off) tot se aude. Sunetul e numai in computer, nu iese in boxe sau casti.

O sa iau programelul ala, ca intr-adevar o sa uit sa dau sonorul pe mute. Aveam spre ex. sonorul, adica simbolul lui, doar cu o liniuta si tot mi-au trebuit doua usi inchise cool grin

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
alina - 22 Ianuarie 2006 07:17 AM
ANDRIES - 22 Ianuarie 2006 06:42 AM

pai de ce nu pui casti ?

Am incercat. Orice as pune in mufa audio (casti, boxe off) tot se aude. Sunetul e numai in computer, nu iese in boxe sau casti.

O sa iau programelul ala, ca intr-adevar o sa uit sa dau sonorul pe mute. Aveam spre ex. sonorul, adica simbolul lui, doar cu o liniuta si tot mi-au trebuit doua usi inchise cool grin

ei da, trezirea unui copilas cand abia a adormit este o problema. desi programelul ala e, in esenta, inofensiv, acolo pe site scrie ca ar putea crea probleme (e o masura de precautie a dezvoltatorului).
pe de alta parte, sunetul asta de boot e una dintre problemele mac-urilor, precum si farmecul lor. daca uti volumul la tare, la boot ii poate trezi si pe vecini!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…