1 din 3
1
iPod defectează earbuds ! (dar numai cea de dreapta)
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

De ceva vreme începuse să-mi zbârnâie o cască la iPod. Nu i-am dat atenție, am zis ‘asta e, și-au trăit viața’ (la cât le maltratez eu), cumpăr altele și gata. Însă mă pusese pe gânduri, pentru că “zbârnâitul” se manifesta destul de ciudat: nu era static permanent, nu era clipping, nu puteam să-l leg de nimic concret dintr-o melodie (de exemplu 2 melodii cu linie de bas și ritm similare: la una făcea urât, cealaltă nu). Nici problemă de “lipitură” a cablului nu este. Deci, destul de misterios. Pe alte căști, nici o problemă. Urma să mă duc după o pereche de Sennheiser MX200, dar până să ajung la magazin, am găsit următoarea chestie:

5G 60GB iPod destroys right earphone (discutată pe Digg aici).

Pe scurt, se pare că e un bug care se manifestă destul de repede la iPodurile noi (generația 5), și în timp mai lung la iPodurile vechi. Unora li s-a defectat complet casca de dreapta după o săptămână, altora le face același zgomot nesuferit, dar totul numai pe dreapta—stânga n-are nimic. Unii recomandă să aplici sucțiune pe casca problematică; la mine nu a mers shut eye deci, vor trebui căști noi.

O altă chestie interesantă este postul unuia din discuția de pe iLounge: din cauza plăcilor metalice din căștile de iPod (o construcție diferită față de cea a earbud-urilor tradiționale), acestea pot fi defectate prin acumularea de electricitate statică (prin frecarea hainelor, de exemplu) și descărcarea acesteia în căști gulp

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

am patit-o si eu. sunt la a 2-a pereche de casti. eu ma gandeam ca e din cauza muzicii pe care o ascult ( in general numai club music) ... dar sa stii ca am mai auzit si pe altii cu aceeasi problema. (am patit-o si la casca stanga)

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
VAXXi - 23 Ianuarie 2006 12:50 AM

Urma să mă duc după o pereche de Sennheiser MX200

VAXXi, spune-mi si mie de unde cumperi castile astea, ca am citit numai lucruri bune despre ele. Si cat costa? Si mai au si alte modele?

Cat despre bug-ul asta, ciudat mai e…!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Eu am suspectat că ar fi de la chestia aia de “delimitare” a volumului (vezi aici, pe care-am aplicat-o mai demult, dar am scos-o relativ repede după aia). Oricum, enervant totuși, prin prisma ideii că altora le-au fost defectate și căștile cumpărate ulterior.

@altero: de la Senia, 34 RON. Magazinul este pe Ion Campineanu; de la B1TV, de pe Calea Victoriei, mergi pe strada în pantă, treci de o parcare de bloc pe partea dreaptă și imediat după ea e magazinul. Sunt “entry-level” în gama respectivă, dar suficiente zic eu. Disclaimer: nu am ajuns încă la magazinul real, deci sper să existe și pe stoc, nu doar pe site smile

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

eu am avut probleme cu cea stanga. si la castile originale bazaia si la cele noi de aprox 1-2 luni se simte un inceput. dar asta dupa ce i-am scos limitarea…cu limitarea de volum este ok..

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Merci VAXXi, stiu magazinul, nu am mai fost de mult pe acolo dar stiu ca au numai adevaraciuni. Si sunt chiar ieftine.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Am patit si eu asa ceva, cu castile originale, dar in special la urechea stanga. Mentionez ca am iPod mini. Daca le “suflam” isi reveneau pentru scurt timp.
Le-am schimbat destul de repede, acum am o pereche de Sony MDR-EX815L care merg excelent.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

si eu tot mini…poate la mini sunt probleme cu casca stanga?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

eu am mini si e la cea dreapta
si la 4gen e tot la aia.
dar eu nu port manusile alea negre
si cred ca e de la praf…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Hm, e sigur numai in cea dreapta? Eu am experimentat acelasi tip de bazait, doar in stanga. Exact aceleasi simptome, cateodata da, cateodata nu.
Deci care e remediul? Sa le suflu cu aspiratorul? Sau cum smile
(“aplici suctiune” nu imi spune asa de mult)
Edit: funny comment on digg “I’ve only changed my earbuds once and that was because my girlfriend got angry and cut them up with a pair of scissors.”

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

La cati bani costa o pereche de casti apple (180 RON) eu as fi batut-o pe aia (nu imi sta in fire sa fac asta… dar duuuuude).

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

ala era vreun bogatan… in fond, 180 de RON sunt doar 50 de euro… s-o fi gandit ca nu are rost s-o piarda pentru atata lucru.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Mda, deci am luat Sennheiser MX200, de la Senia, cu 26.1 RON (mai ieftin decât erau pe site).

- au mufă în L, nu în I ca la căștile originale, ceea ce mi se pare mult mai comod (cablul vine frumos pe lângă iPod, și nu în sus)
- cabluri mai groase decât căștile originale, dar pe frigul din zilele astea constituie un dezavantaj: plasticul era bocnă, și nu mai era flexibil deloc smile
- sunetul e mult mai clar (“crisp”, cum se zice) și mai puternic, dar basul este mai slab decât la cele originale (nu este prost, e ok și se rezolvă cu equalizerul, dar se simte că e mai slab)
- foarte confortabile la urechi (aș zice chiar mai comode)
- nu sunt albe oh oh

Și, bineînțeles, nu mai zbârnâie. Evident că nu mai merge funcția de auto-pause la scoaterea mufei, cred că doar căștile originale au funcția asta, dar nu prea mă interesează.

@ knockout: pui gura pe cască și ... tragi aer adânc în piept smile (dar la mine nu a mers defel).

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

VAXXi, aveau si alte modele, mai de soi? Sau alte marci (Shure m-ar mai interesa); ca de pe site-ul lor nu inteleg mare lucru.

Nu mai intra in pause daca scoti castile? Da’ ce naiba, stie ca nu ai casti de la Apple? Ete bre, ce smecherie…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Alte căști “earbuds” (intraaurale cum zic ei) nu mai aveau (practic, magazinul vinde scule de studio și DJ, căștile astea mici nu prea au legătură cu nici una din activitățile astea). În gamă mai existau MX300 și MX400, le-am căutat, dar nici urmă de ele. Nici Shure, nici Etymotic ... nimic. Erau în schimb sumedenie de căști deschise (mari), dar nu prea se pretează conceptului de portabilitate.

Nu îmi dau seama cum naiba recunoaște iPodul căștile originale; am presupus că e vreun inel suplimentar pe mufa căștilor albe, dar acum că le-am comparat (vezi poza) ... sunt identice ! foarte, foarte ciudat smile

Uite ce-a mai apărut pe forumul iPod:

I’ve had the right earbud problem happen to me to but I fixed it. This is what you have to do (i dont know if it will work for everyone, but it sure worked for me)

1. Take your earbuds off (unless you want your eardrums to pop)
2. Play a song with a lot of bass if possible
3. While the song is playing in the middle, put it to full volume and keep it there for about 10-15 seconds.
4. Then lower the volume and see if it works now

If it doesnt work the first time then repeat this untill it works.

If it still doesnt work then somethings seriously f***ed up.

Și încă ceva:

Just fixed my right earbud . turns out there is some black trim/ membrane thingy inside the earbud that someone in Malaysia or wherever the things are made at forgot to glue in properly.

Opened the earbud, stuck the trim back in , and back in business…..

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
VAXXi - 25 Ianuarie 2006 01:43 AM

Nu îmi dau seama cum naiba recunoaște iPodul căștile originale; am presupus că e vreun inel suplimentar pe mufa căștilor albe, dar acum că le-am comparat (vezi poza) ... sunt identice ! foarte, foarte ciudat smile

Auzi VAXXi, am facut o chestie, ca tare ciudat suna faza cu pauza automata: am verificat acum cu niste jafuri de casti si cand le scot intra in pauza. La fel face si cu iTrip, dar la aia ma asteptam. Incearca si tu cu alte casti, sau poate chiar cu un jack gol; ar trebui sa fie o chestie fizica, vreo lamela ceva care face vreun contact.

1 din 3
1