Video tag manager
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Manastur, Napoca, Romania
Macuser din: 08.03.06

nu stiam cum altfel sa ii zic strutocamilei asteia. sa va explic cam de ce as avea nevoie: am multe filmulete scurte taiate pentru vjing si pe viitor o sa am si mai multe. si mi-ar fi foarte util daca as putea sa le taguiesc, sa le adaug metadata, si apoi sa le gasesc cumva usor pe toate cele asemanatoare. am vazut ca in quicktime se poate adauga metadata suficienta pentru ce am eu nevoie, adica are camp si pentru keywords si pentru description (plus multe altele). acuma daca as gasi si o metoda simpla prin care sa imi gasesc toate filmuletele cu aceleasi taguri ca sa le pot importa in programelul de vjing, ar fi excelent. se poate face oare cu vreun script de automator? sau care metoda ar mai fi? spotlightul gaseste metadata, dar imi cauta prea peste tot. eu as vrea doar sa am un camp de cautare care sa caute intr-un folder si sa imi dea rezultatele intr-o fereastra simpla de finder.

daca aveti careva vreo idee, v-as fi recunoscator si l-as face pe cikicen sa danseze pentru voi.

Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Poti face reguli de cautare cu smart folders in finder. Dar mai bine poti crea o baza de date cu .... iTunes.

Deasemeni, se poate si cu Final Cut Pro. Am avut un exemplu, o firma mare din Franta, cu un XSan de peste 40TB, au creat un proiect, e drept .... imens, in FCP, apoi cu “puterea” FIND-ului din el, gestionau database-ul perfect.

Ar mai fi Final Cut Server, dar nu este inca disponibil pe piata. FCS EXACT asta face.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

cred ca final cut este prea complicat pentru ce am eu nevoie. am uitat sa precizez ca vreau sa fac cautarile in timp ce proiectez live. deci imi trebuie ceva cat mai simplu. taguiesc filmuletele in quicktime, le gasesc cu o fereastra de search, le import in modul8. la simplitatea astea tanjesc. am sa incerc sa ma lamuresc sa vad cum e cu itunes, dar nu stiu daca pot lua din itunes filmuletele prin drag and drop pentru modul8. mersi pentru raspuns!

Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Nu stiu daca am inteles bine, dar pare ca solutia cea mai buna e cea mai simpla, free, inclusa in sistemul de operare.

Se numeste Spotlight Comments si se pun in fisier la Info. Si Default Folders X intreaba la salvare de comentarii.

Search-ul cu Spotlight e instantaneu. Apoi dublu click sau drag in ce program vrei tu, nu?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

P.S. Daca vrei actiuni repetitive de adaugare de comentarii, Automator este prietenul tau.
Faci cate o actiune pentru fiecare comentariu, o salvezi ca plugin in Finder si apoi selectezi fisierele, alegi actiunea si gata, comentariu adaugat.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

da huk, spiriducisheasca solutie ai gasit! asta e! ma intorc saptamana viitoare acasa si incerc, dar de asa ceva aveam nevoie. de o solutie simpla de a pune taguri si a le gasi in finder. muchas gracias senhor! si si lui kata pentru efort wink

Semnătură