Shopping list
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Salutare

Peste vreo luna vine cineva de prin tari indepartate si vreau sa-mi mai cumpar si eu una alta pentru iMac.

In primul rand ar fi RAM. iMacul (20”, 2.4 Core 2 Duo, August 2007) a venit cu 1GB de RAM. Nu sunt inca decis daca se merita investitia intr-o placuta de 2Gb. (Il folosesc in principal pentru Dreamweaver, Coda, Textmate, iLife (iPhoto), si azureus). Pro ma gandesc ca daca tot am ocazia sa upgradez la 3Gb si sa scap de o grija pe o lunga perioada de timp. Pe de alta parte ma gandesc daca merita diferenta de $100, deoarece nu stiu daca se va simti diferenta intre 2 si 3Gb. Voi ce parere aveti?

Oricum pana acum ce am gasit ar fi:

Crucial 2 GB sau Kingston 2 GB

Voi ce parere aveti…care dintre ele este mai buna? (sper ca am nimerit bine compatibilitatea).
Ce alta varianta mai buna as avea dar cam in acelasi price range?

In al doilea rand…banuiesc ca pana se intoarce persoana resectiva va aparea si Leopardul. Si as vrea sa-l cumpere de acol si sa mi-l aduca. Nedumerirea mea este ca…din ce am citit prin posturile in care se cereau dvd-uri cu Mac OS, acesta ar fi optimizat in functie de model. Eu am gasit   Mac OS Leopard    ..... daca iau asa ceva…este unul generic care merge pe orice? Este avanajos sa fac asa sau sa astept sa apara la Apple si apoi sa-l comand?

Va multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
valeriu2007 - 04 Octombrie 2007 02:31 AM

Salutare

In al doilea rand…banuiesc ca pana se intoarce persoana resectiva va aparea si Leopardul. Si as vrea sa-l cumpere de acol si sa mi-l aduca. Nedumerirea mea este ca…din ce am citit prin posturile in care se cereau dvd-uri cu Mac OS, acesta ar fi optimizat in functie de model. Eu am gasit   Mac OS Leopard    ..... daca iau asa ceva…este unul generic care merge pe orice? Este avanajos sa fac asa sau sa astept sa apara la Apple si apoi sa-l comand?

Va multumesc

Linkul la Leo duce tot la memorii. Cine spune că Leo va fi personalizat pt fiecare mac se referă la ceea ce Apple face de ani de zile: sistemul de operare vine personalizat pt fiecare tip de mac, nu pt că ar fi diferit pt fiecare în parte (ar fi o nebunie), ci pt că fiecare dvd include și aplicații 3rd party produse de companii cu care Apple face diverse aranjamente.
Dar există și Tiger generic, după cum va fi și Leopard generic, iar ăsta va merge pe orice mac (sigur, pe cele ce corespund condițiilor minimale, pe cele mai vechi de G4 800 Mhz nu va merge).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Scuze
Nu am verificat linkul…..Corect era Mac OS Leopard

Deci este OK daca fac de acum pre order la Leo, si mi-l aduce de acolo cand vine persoana respectiva (proabil pe la jumatatea lui Noiembrie).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
valeriu2007 - 04 Octombrie 2007 03:57 AM

Scuze
Nu am verificat linkul…..Corect era Mac OS Leopard

Deci este OK daca fac de acum pre order la Leo, si mi-l aduce de acolo cand vine persoana respectiva (proabil pe la jumatatea lui Noiembrie).

Acolo scrie „Platform: Mac OS X Intel, Mac OS X”. În măsura în care au scris aia cu capul, nu cu c…, nu are sens. Leo va fi ppc și Intel compatible.
Apple nu anunță niciun preorder pt Leopard, a atare eu nu ți-am recomandat să-l iei, făceam doar o precizare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Ok am inteles…merci mult
(nu observasem oricum greseala respectiva)
Legat de memorii vreo recomandare?

Inca o data multumesc

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: undeva prin romanica
Macuser din: 06.10.06

sorry ca ma bag aiurea…..persoana aceea nu poate sa mi aduca si mie un hard de laptop HITACHI ca aici la noi nu am gasit delok si nici pe comanda nu aduc astia?

MERSI

Semnătură 

amorul si prostia se platesc

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Din pacate nu prea mai poate aduce si alte lucruri acum, deja e plin de shopping listuri.
Data viitoare insa daca mai esti interesat sunt convins ca putem rezolva.

PS: Abia acum am observat ca am postat in categoria gresita. Poate cineva va rog sa mute topicul de la Macu-uri portabile la desktopuri deoarece este vorba de RAM pentru un iMac.
Va multumesc

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 25.07.06

Se potriveste foarte bine si la portabile , pentru ca memoria de iMac e de tip SODIMM .
Upgrade-ul e foarte benefic pentru mac ( eu am 2GB acum :D ) - mutarea intre aplicatii pare ca merge un pic mai repede, nemaiexistand un lag.
Cat despre DIMMde 2GB vad ca itdirect are unul la un pret apropiat de ala din america : http://www.itdirect.ro/produs.php?186:708

Semnătură 

If memory serves, Goldblum used a Mac raspberry

So, it’s safe to conclude the only Mac virus that ever existed saved the world from an alien invasion. wink