asa ma gandeam si eu…dar acum fara gluma, domnii de la aceasta firma s-au gandit in ce s-au bagat, o singura miscare gresita din partea cumparatorului poate transforma iPhone-ul in caramida, cine a luat telefonul prin alte “cai” si si-a decodat singur sau cu ajutor stie ce face(sper), stie ca nu are nici suport nici garantie, doar ca pentru el merita si cu acest risc…dar cine vrea “numai” un telefon mai deosebit ce o sa faca la orice problema, nu numai cele cu deblocarea (ex. schimbare de acumulator), findca cei de la Arobs nu o sa poata sa faca NIMIC asta-i sigur!
categoric. oricum “garantia” la noi in tara e rudimentara.. mai ales in cazul de fata. spre ex. in state daca te atingi de telefon intr-un mod neavizat apple, cade garantia. simplu.
daca stau bine sa ma gandesc.. ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca aceasta miscare va exclude la momentul lansarii oficiale, achizitiile din pur snobism. Pentru ca la lansarea oficiala, oamenii nu vor mai cumpara doar ca sa fie ei cei dintai, pentru ca asta s-a intamplat demult, recte, in octombrie, cand Arobs a introdus pe piata produsul. Si de ce ma deranjeaza ca nu se va mai cumpara modelul din snobism? La ora actuala, romania are nevoie de vanzari cat mai mari pentru a dovedii pietei europene ca merita sa fie in rand cu ele la introducerea produselor pe piata.
daca stau bine sa ma gandesc.. ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca aceasta miscare va exclude la momentul lansarii oficiale, achizitiile din pur snobism. Pentru ca la lansarea oficiala, oamenii nu vor mai cumpara doar ca sa fie ei cei dintai, pentru ca asta s-a intamplat demult, recte, in octombrie, cand Arobs a introdus pe piata produsul. Si de ce ma deranjeaza ca nu se va mai cumpara modelul din snobism? La ora actuala, romania are nevoie de vanzari cat mai mari pentru a dovedii pietei europene ca merita sa fie in rand cu ele la introducerea produselor pe piata.
Pana la lansarea oficiala mai e ceva timp… Lansarea iPhone-ului in Franta, cu Orange, pare sa fie amanata pana la anul din cauza unei legi ce obliga vanzarea unui terminal GSM si in varianta deblocata, alaturi de cea blocata.
Apropo de aparitia pe piata romaneasca, mi-am luat si eu unul saptamana asta de la itperfect.ro. Am inteles ca are versiunea a 2-a de soft si mi-au zis sa nu fac update ca pierd garantia. Chiar nu se mai poate face nimic dupa update? Macar sa stau linistit si sa nu-mi mai bat capul cu update-ul.
Apropo de aparitia pe piata romaneasca, mi-am luat si eu unul saptamana asta de la itperfect.ro. Am inteles ca are versiunea a 2-a de soft si mi-au zis sa nu fac update ca pierd garantia. Chiar nu se mai poate face nimic dupa update? Macar sa stau linistit si sa nu-mi mai bat capul cu update-ul.
Thx
Faza cu garantia imi suna a mare teapa pentru ca practic nu au ce garantie sa iti ofere atata timp cat nu sunt in legalitate. Sa NU faci upgrade la v1.1.1 ca nu o sa mai functioneze telefonul. Ramai la v1.0.2
ezsiga - am dat pe el 2140 ron si mi-au dat 12 luni garantie. Ziceau ca acopera integral garantia mai putin la chestia asta cu update de soft si alte cateva chestii sa nu-l scap pe jos… chestiile clasice, iar pentru garantie mi-au zis daca am probleme sa ma adresez direct lor.
Sper sa nu am probleme cu garantia daca e se intemple ceva. Pareau destul de seriosi - dar nu se stie niciodata.
nevrozel - am mai vazut si eu pe forumuri dar parca nu-mi vine sa cred chestia asta cu update. Nu o sa fac un update ca nu vreau sa pierd garantia dar oricum e ciudat. Ma intreb o chestie, aia care aduc la siab, ce varianta de soft or avea?
ezsiga - am dat pe el 2140 ron si mi-au dat 12 luni garantie. Ziceau ca acopera integral garantia mai putin la chestia asta cu update de soft si alte cateva chestii sa nu-l scap pe jos… chestiile clasice, iar pentru garantie mi-au zis daca am probleme sa ma adresez direct lor.
Sper sa nu am probleme cu garantia daca e se intemple ceva. Pareau destul de seriosi - dar nu se stie niciodata.
nevrozel - am mai vazut si eu pe forumuri dar parca nu-mi vine sa cred chestia asta cu update. Nu o sa fac un update ca nu vreau sa pierd garantia dar oricum e ciudat. Ma intreb o chestie, aia care aduc la siab, ce varianta de soft or avea?
Toti cei care “aduc” iPhone in Romania au pe ele maxim v1.0.2 (deci nu ultima) pentru ca v1.1.1 nu poate fi sparta deocamdata.
Mc D: ti-au dat garantie 12 luni la soft sau ceva ce pot repara ei, pt ca garantia Apple s-a dus in momentul in care au facut decodarea sim. Chiar daca il aduci la starea initiala de fabricatie nu poti merge cu el la Apple sa il schimbi pentru ca ei vad ca a fost HACKED.
[ Modificat: 07 Octombrie 2007 01:23 AM de GiorgioRomany ]
Da, pai mi-au si spus ca nu am garantie la Apple ca cica “e adus pe canale neoficiale” (astea-s vorbele lor) si ca isi asuma ei responsabilitatea garantiei. Nu stiu ce sa zic sper sa nu am nevoie sa aplelez la garantie iar in cazul in care se intampla sper sa o faca asa cum au promis ca altfel mor de gat cu ei . Ideea este ca mi-au spus ca in cazul in care fac update la soft o sa pierd garantia. E o chestie destul de ciudata dar pana la urma e un compromis.
Sa nu faci update-ul ca ramai cu el ca IPOD si asta dupa ce mai ai ceva de lucru sa treci la versiunea anterioara.
Oricum versiunea noua 1.1.1 nu are nimic interesant in ea ba chiar multora le pare rau ca au facut update.
intra pe howardforums.com la Apple si gasesti tot ce vrei despre Iphone.
Aici in state sunt foarte multe decodate pt ca oameni nu vor sa se multe la at&t pentru Iphone si toti cei care le au decodate stau cu versiunea 1.0.2
Si eu la fel. Crede-ma nu peirzi nimic de la 1.1.1