1 din 2
1
De curiozitate ...
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 07.10.07

Salutare oameni buni. Cum este primul meu post pe aici ... desi detin de ceva vreme un macbook m-am gandit sa fie unul la care sa am parte de un pic de dezbatere.

In primul moment in care am vazut specs-urile pentru iPhone am ramas un pic uimit si am zis ceva de genul “vreau”.

Acum vad ca au aparut si prin romanica ... desi la niste preturi cam prea mari (parere personala) ... ma gandesc sa intreb fericitii detinatori cam cum e telefonul, care e feeling-ul si cat de bine se inteleg cu telefonul. De ce ? Simplu. Amicul meu google mi-a adus cateva chestii destul de proaste referitor la iPhone.

http://www.mobile-review.com/articles/2007/iphone-as-phone-en.shtml

http://www.mobile-review.com/articles/2007/iphone-sms-en.shtml

http://www.mobile-review.com/articles/2007/iphone-name-en.shtml

La final pun o intrebare destul de stupida ... dar cine stie poate am chiar noroc. E cineva de prin bucale, detinator de iPhone care sa ma lase 2 minute sa ma joc cu telefonul sa vad si eu ce feeling am cu el in mana ca sa stiu daca “arunc” pe fereastra 600E just for fun sau pot sa ma si folosesc de tel?

respecte

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Chicago
Macuser din: 05.10.07

telefonul e super tare eu il am din prima zi cand a aparut si sunt foarte multumit de el. nu stiu cum e cu planul “data” din romania pentru internet sau daca sunt indeajuns de multe hot spot-uri ca sa te poti bucura de toate jucariile din el. preturile pe la voi sunt cam piperate iar ce spun astia pe link-uri….just bad reviews.
gandestete: telefon, internet(adevarat nu a la mobile) ipod, youtube, google maps, camera(nu foarte performanta dar face poze super) si altele care le gasesti pe parcurs.
E ceva nou si intradevar si chiar revolutioneaza piatza telefoanelor. Pe 9 noiembrie se lanseaza in UK si Germania la aproximativ 450 de euro cu contract. In Romania probabil lansarea se va face inainte de sarbatori ca sa fie bine pentru toata lumea deci poti sa mai astepti vreo 2-3 luni sau sa dai mai mult cu 150 de euro acum. Si noi ne-am luat tzeapa aici in state ca leam luat cu $500/600 si dupa 2 luni s-au ieftinit cu $200 si dupa mari plangeri ne-au dat $100 credit nu bani deci sa mai cumparam ceva de la Apple dar oricum gestul a fost onorabil.
Final Point: MERITA

Semnătură 

Cu respect..G.
iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

din ce am citit pe net raman la parerea ca deocamdata este un “telefon de duminica” si ca un power-user in ale telefoanelor nu se poate baza pe el 100% in viata activa.
da, arata bine e cool, trendy iti fura ochii display-ul etc dar cand esti in trafic sau in febra serviciului ai nevoie de viteza, meniuri scurte si rapide, speed dial, baterie si semnal, so inca la unele capitole cred ca mai au de lucru (vezi in articol cati pasi si cate secunde sunt necesare pt numite operatii simple). 

Normal e prima versiune, probabil anumite stangacii se vor rezolva in timp (cand vor termina cu versiunile impotriva hackerilor si vor avea ceva vreme pt imbunatatirea softului)

se intelege ca imi iau si eu unul cum apuc, dar intr-o prima faza va fi pentru cartela personala si folosit in paralel cu telefonul pe care il am acum.

PS: pertinente unele parti din articole

[ Modificat: 07 Octombrie 2007 03:02 PM de silvestro2in1 ]
 Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
giorgioromany - 07 Octombrie 2007 02:43 PM

telefonul e super tare eu il am din prima zi cand a aparut si sunt foarte multumit de el. nu stiu cum e cu planul “data” din romania pentru internet sau daca sunt indeajuns de multe hot spot-uri ca sa te poti bucura de toate jucariile din el. preturile pe la voi sunt cam piperate iar ce spun astia pe link-uri….just bad reviews.
gandestete: telefon, internet(adevarat nu a la mobile) ipod, youtube, google maps, camera(nu foarte performanta dar face poze super) si altele care le gasesti pe parcurs.
E ceva nou si intradevar si chiar revolutioneaza piatza telefoanelor. Pe 9 noiembrie se lanseaza in UK si Germania la aproximativ 450 de euro cu contract. In Romania probabil lansarea se va face inainte de sarbatori ca sa fie bine pentru toata lumea deci poti sa mai astepti vreo 2-3 luni sau sa dai mai mult cu 150 de euro acum. Si noi ne-am luat tzeapa aici in state ca leam luat cu $500/600 si dupa 2 luni s-au ieftinit cu $200 si dupa mari plangeri ne-au dat $100 credit nu bani deci sa mai cumparam ceva de la Apple dar oricum gestul a fost onorabil.
Final Point: MERITA

am citit parerea ta, dar uite sunt curios de o singura chestie. pentru un om normal intr-o zi normala de munca si prin asta inteleg a petrece minim 2 ore la volan, o ora pe jos si restul de vreo 6 - 7 la birou ... unde as putea sa folosesc cu succes “facilitatile” acestui telefon?

ti le disec pe rand

youtube - e ok, dar parca nu ma vad in mijlocul pietii unirii cu tel in brate la o trecere de pietoni sa ma uit la un film filmat prin cafe deko
google maps ... pe romania sucks smile (si am facut si rima)
ipod-ul ... e ok dar stau prea mult la volan cu radioul din masina
internet-ul - E ... AICI E AICI ... DE ASTA CHIAR AM NEVOIE

dar la fel de mare nevoie am de un telefon de business. mi-as lua un iphone de 8G pentru ca inbox-ul meu de pe laptop are vreo 4 deja ... si restul sunt arhivate o data pe an. se pare insa ca la parte cu telefonul de business nu prea exceleaza. nu am log-uri prea detaliate. la sms-uri probleme .. si o chestie care ma deranjeza tare la ultimele telefoane si vad ca nici asta nu stie ... nu pot sa inregistrez convorbirile telefonice ...

merci de sfat nene ... o sa il iau in considerare. inca mai astept sa vad daca se milostiveste cineva de prin bucale sa ma lase sa ma joc cu jucaria 2 minute

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
silvestro2in1@yahoo.com - 07 Octombrie 2007 02:58 PM

din ce am citit pe net raman la parerea ca deocamdata este un “telefon de duminica” si ca un power-user in ale telefoanelor nu se poate baza pe el 100% in viata activa.
da, arata bine e cool, trendy iti fura ochii display-ul etc dar cand esti in trafic sau in febra serviciului ai nevoie de viteza, meniuri scurte si rapide, speed dial, baterie si semnal, so inca la unele capitole cred ca mai au de lucru (vezi in articol cati pasi si cate secunde sunt necesare pt numite operatii simple). 

Normal e prima versiune, probabil anumite stangacii se vor rezolva in timp (cand vor termina cu versiunile impotriva hackerilor si vor avea ceva vreme pt imbunatatirea softului)

se intelege ca imi iau si eu unul cum apuc, dar intr-o prima faza va fi pentru cartela personala si folosit in paralel cu telefonul pe care il am acum.

Omul ceruse părerea celor care îl dețin deja și pot vorbi în cunoștință de cauză, nu în necunoștință de cauză.
Scuză-mi intervenția, mi se pare complet deplasat să-ți dai cu părerea după ce au scris alții, este ca și cum ai vorbi despre filmul văzut de un coleg și pe care ți l-a povestit prin telefon, chiar dacă telefonul e iPhone.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Cattus Thraex - 08 Octombrie 2007 12:56 AM

Omul ceruse părerea celor care îl dețin deja și pot vorbi în cunoștință de cauză, nu în necunoștință de cauză.
Scuză-mi intervenția, mi se pare complet deplasat să-ți dai cu părerea după ce au scris alții, este ca și cum ai vorbi despre filmul văzut de un coleg și pe care ți l-a povestit prin telefon, chiar dacă telefonul e iPhone.

oameni buni am zis ca fac un post in care sa ma parte de dezbatere nu ce cearta raspberry

smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
qwerx - 08 Octombrie 2007 01:08 AM
Cattus Thraex - 08 Octombrie 2007 12:56 AM

oameni buni am zis ca fac un post in care sa ma parte de dezbatere nu ce cearta raspberry

smile

Nu e nicio ceată, fii liniștit… Oricum nu ai priceput nimic, deocamdată, deoarece doar unul dintre cei care efectiv îl au ți-au răspuns, restul e oricum vorbă-n vînt…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

youtube - e ok, dar parca nu ma vad in mijlocul pietii unirii cu tel in brate la o trecere de pietoni sa ma uit la un film filmat prin cafe deko
google maps ... pe romania sucks (si am facut si rima)
ipod-ul ... e ok dar stau prea mult la volan cu radioul din masina
internet-ul - E ... AICI E AICI ... DE ASTA CHIAR AM NEVOIE

Inseamna ca nu il vrei, esti doar curios sa vezi cum e cu jucaria so….mai bine nu arunca cu banii pe geam. tot ce ai enumerat tu mai sus ar trebui sa-ti dea de gandit ca iphone-ul din tot ce are pe el nimic nu te “excita” probabil doar UI si ca e DIFERIT. RAZR-ul cand a aprut se vindea si cu 500 de euro so…..........cine la vrut a dat. Asa si iphone-ul probabil ca la anul cei de la Apple vor scoate v2 si va fi mult mai performant si vor aduce alte 100+ patente noi ca si cu v1. Dupa cum a zis si “Cattus Th..” nu prea te poti pronuntza pana ce nu ai unul sa-l intorci pe dos nu pentru 2 min cum vrei tu. Daca te joci 2 min cu el dai fuga apoi si-l cumperi ca esti curios sa vezi ce nu ai avut timpsa vezi so…..gindeste-te bine inainte sa dai 600 de euro.

“PACE SI PRIETENIE”

Semnătură 

Cu respect..G.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

merci. tocmai asta e ideea pentru care am deschis thread-ul asta, ca sa va aud voua parerile.
si da, ai dreptate. nu ma incita youtube, nu ma incita ipod-ul, nu ma incita google maps.

in schimb ma incita tare ecranul, web-ul, interfata si faptul ca la baza e tot un BSD ceea ce inseamna ca pana la urma o sa reusesc sa intru in sistemul de fisiere sa fac ce vreau cu el smile

si .. de ce nu ... E SUPER STYLISH smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
qwerx - 08 Octombrie 2007 02:41 AM

E SUPER STYLISH smile

iarta-mi ignoranta…. ce draq inseamna asta?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
mediaconvertor - 08 Octombrie 2007 02:44 AM

E SUPER STYLISH smile

scuza ignoranta ... da poate daca nu sunt indiscret ai sta cu o caramida de E90 de la nokia in sacou sa iti deformeze buzunarele ?

adica ... telefonul arata super bine. design-ul e brici.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

nu stiu, probabil daca mi-ar fi de folos, daca mi-ar fi util, as sta cu el si-n buzunar. luna trecuta mi-am luat un nou telefon ... as fi vrut un 6310i dar nu am gasit….pt uptimeul oferit, merita marimea. acuma depinde ce vrem de la un telefon…

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
qwerx - 08 Octombrie 2007 02:46 AM
mediaconvertor - 08 Octombrie 2007 02:44 AM

E SUPER STYLISH smile

scuza ignoranta ... da poate daca nu sunt indiscret ai sta cu o caramida de E90 de la nokia in sacou sa iti deformeze buzunarele ?

adica ... telefonul arata super bine. design-ul e brici.

Da, mie unu, de exemplu, îmi plac telefoanele mari, tip „cărămidă”.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.08.07

salut la toata lumea de pe aici! vreau sa intervin cu cateva precizari pertinente din partea unui detinator de iPhone!
Deci in principiu lucrurile stau astfel: aparatul este un pic cam mare(lung) dar este foarte subtire ceea ce nu confera deloc incomoditate de a-l tine in buzunarul de la blugi! Din exploatare reiese ca are si avantaje si dezavantaje: sa le spun pe rand asa cum le-am perceput eu:
avantajele ar fi cam cum urmeaza: se misca extrem de repede totul este instant in exploatare..adica navigarea intre meniuri! touch screen extrem de sensibil…doar il atingi usor si ia comanda fara gres! este o minunatie asta!(am avut inainte cateva htc-uri…p3300..htc touch..si pot sa va spun ca nu se compara! la alea trebuia sa te verifici daca a luat comanda..in fine! apoi browserul este a doua minunatie ..extrem de rapid..are acel zoom pe care il exploatezi cu degetele..miscare a paginii stanga dreapta sau sus jos..confera un confort extraordinar asupra paginii vizitate! Mailul merge foarte usor si intuitiva interfata lui! la scriere nu prea ratezi tastele adica nu am erori de scriere aproape deloc! semnalul de gsm este foarte bun(merge si in lif) acolo unde htc-urile clacau! ce sa mai spun trebuie sa fii carcotas sa spui ca nu este un telefon excelent.
bateria tine foarte bine..pe mine ma tine 2 zile si cam il rup in 2 pe telefon!

neajunsueile pe care astept sa le remedieze cei de al apple odata cu trecerea timpului ar fi pe scurt:
daca ai in mail multe spam-uri softul nu permite selectarea ptr stergere decat a cate unul, ceea ce e cam frustrant!
cautarea in agenda este un pic cam groaie tinand cont ca trebuie sa derulezi la litera"X” si apoi sa alegi de la acea litera in jos pana la numele pe care ti-l doresti! deci nu are cautare dupa litere sau nume..apare o lista intreaga…alegi din drepata litera contactului respectiv si apoi dai cu degetul la vale sau la deal pana nimeresti numele!
nu are apelare vocala
nu poti face download de ceva de pe net…pur si simplu nu stie sa salveze nimic ...doar vezi si atat!

cam atat! deci avantajul suprem in fata tuturor telefoanelor smart de pe piata ar fi urmatorul: este extrem de rapid…totul il face instant…si voi toti cei care folositi nokii cu symbian sau windows mobile…stiti la ce ma refer!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

La un topic asemanator pe howardforums, aprox 200 de detinatori de iphone-uri au raspuns la intrebarea “daca s-ar putea intorce timpul…...a-ti mai cumpara iphone-ul?”
95% au raspuns cu argumente pro ca DA/ 3% categoric NU/ 2% au raspuns cu DEPINDE…..

Semnătură 

Cu respect..G.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cam devreme pentru intrebarea asta smile

1 din 2
1