cum setez o retea wireless cu conectare internet prin virtual pc(win xp inside)
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

deci ca sa nu mai deschid pc-ul de cate ori am nevoie sa vad cum se vede un site la care lucrez in IE, mi-am instalat virtual pc 6 care-mi ruleaza win xp home edition pe el.
eu vreau sa setez o conexiune wireless prin emulator, deci vreau sa ma conectez la net de pe win xp si nu stiu cum sa setez…pe mac merge ma conectez wireless la un router asus wlan ...dar nu stiu sa setez din winxp care merge sub mac (cu mac a mers foarte simplu ca-mi gaseste routerul automat si-mi cere pass de retea si gata)

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 11.10.05

daca nu ma insel, in virtual pc ai posibilitatea sa shareuiesti automat legatura la internet pe care o are macul cu win xp care ruleaza sub VPC. E pe acolo prin setari (networking sau sharing, nu mai tin minte exact, in setarile VPC).

EDIT: se cheama virtual switch ce cauti tu prin setarile VPC.

Semnătură 

“On January 24th, Apple Computer will introduce Macintosh. And you’ll see why 1984 won’t be like 1984”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
mindsoul - 24 Ianuarie 2006 12:31 AM

deci ca sa nu mai deschid pc-ul de cate ori am nevoie sa vad cum se vede un site la care lucrez in IE, mi-am instalat virtual pc 6 care-mi ruleaza win xp home edition pe el.
eu vreau sa setez o conexiune wireless prin emulator, deci vreau sa ma conectez la net de pe win xp si nu stiu cum sa setez…pe mac merge ma conectez wireless la un router asus wlan ...dar nu stiu sa setez din winxp care merge sub mac (cu mac a mers foarte simplu ca-mi gaseste routerul automat si-mi cere pass de retea si gata)

nu ești deloc clar, singura chestiune clară este că rulezi VPC și nu te poți conecta la internet, dacă wl merge în MAC OS X (dar nu cu USB-to-wl adapter) va merge și în VPC+Win
- ce base station ai? Apple sau acel Asus? ce fel de Asus? cum ai făcut setarea în Mac os x?
- ai wl intern Apple sau usb-wl Asus (probabil Asus wl-167g)?
- dacă în MAC OS X conectarea wl este fără cusur, ce cusur are aici, ar trebui să meargă tot fără cusur și automat dacă ai placa wl internă; sau nu ai Apple Airport Express ci un Asus wl base station?
- dacă ai Asus wl-167g usb-wl adapter, atunci trebuie - probabil - să descarci driverul de Windows al acelui Asus, fie de pe site-ul Asus, secțiunea drivere, fie de pe site-ul Ralink (producătorul de facto al chip-ului wl):
http://www.ralink.com.tw/supp-1.htm
dacă am ghicit, atunci - după ce instalezi și driverul de Windows în VPC+Windows, atunci - probabil - va merge.

Complicate sînt căile Domnului…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Sunt aproape convins ca VPC nu are suport pentru airport, adica nu stie sa ia internet din mac decat prin ethernet. Pe powerbookul tau deci nu se poate face nimic asa.
Daca in schimb te hotarasti sa iei net pe mac prin ethernet, sigur va merge foarte usor in VPC. (vezi postul lui abredross)

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

deci sa ma exprim mai clar:
am asa pc(cablu retea ETHERNET)+mac(wireless intergrat) ambele conectate la net printr-un router asus WL -500g 802.11 Wireless LAN router.
am modem adsl de la ala pleaca un cablu ethernet spre router(priza WAN) de la router(una dintre cele patru prize LAN) am un cablu ethernet catre pc cu care ma conectez la net prin PPPoE , cu powerbook-ul ma conectez prin airport care-mi gaseste si-mi indica SSID-ul si mi-l afiseaza eu trebuie sa-i dau WEP KEY-UL si atat.
pai daca trebuie sa bag cablu ce smecherie am facut? apas pe start la pc si am rezolvat.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
mindsoul - 24 Ianuarie 2006 03:55 AM

am asa pc(cablu retea ETHERNET)+mac(wireless intergrat) ambele conectate la net printr-un router asus WL -500g 802.11 Wireless LAN router.
am modem adsl de la ala pleaca un cablu ethernet spre router(priza WAN) de la router(una dintre cele patru prize LAN) am un cablu ethernet catre pc cu care ma conectez la net prin PPPoE , cu powerbook-ul ma conectez prin airport care-mi gaseste si-mi indica SSID-ul si mi-l afiseaza eu trebuie sa-i dau WEP KEY-UL si atat.

daca mai iei un cablu ethernet si-l infigi in mac, problema e rezolvata. Cu virtual switch ai net si in VPC. Poti sa setezi macul sa ia net prin cablu cand e infipt sau pe airport cand nu. Dar in VPC iti va merge IE pe net doar cand ai infipt cablul. E mai clar acum?

pai daca trebuie sa bag cablu ce smecherie am facut? apas pe start la pc si am rezolvat.

Din nefericire nici o smecherie. Tot n-ai invatat? Fu*k Microsoft. Ce crezi ca faceau un produs complet pentru Apple? HA!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

da big shit microshit ...asta mama ce stres… o sa incerc ...dar pot sa iau fisiere de la mac si sa le pun la pc…in felul asta i-mi instalez un server pe pc in local si am rezolvat problema pot sa vad ce fac.
mersi
daca totusi a rezolvat cineva fara cablu…eu mai sper

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dacă mac-ul are wl intern, VPC ar trebui să se conecteze imediat și fără alte setări, în testele mele nu am făcut nici o setare, s-a conectat imediat. pc-ul îl poți conecta printr-un adaptor asus wl-160g sau 167g sau, așa cum faci (după cîte pricep eu), prin sîrmă.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

La mine nu merge si n-a mers niciodata. E win98 pe VPC. Poate de asta…
Da-ne si noua de stire mindsoul cum/daca ti-a mers.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

VPC 7 + Win 2k sau Win XP merge asa cum a spus Cattus.
mindsoul, daca poti, treci la VPC 7, e mai bun.
huk, treci la win 2k, e mai bun. cu xp-ul e mai simplu, dar cam haleste resurse.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

nu mi-a mers
pentru ca in orice conexiune setata pe xp i-mi cere un pass si un user name iar eu dispun numai de o key (wep key, care mi-o cere pe airport si merge) nu am de unde sa setez un user name pe soft -ul asus nu exista..si nu stiu ce sa-i dau

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mindsoul - 24 Ianuarie 2006 05:37 AM

nu mi-a mers
pentru ca in orice conexiune setata pe xp i-mi cere un pass si un user name iar eu dispun numai de o key (wep key, care mi-o cere pe airport si merge) nu am de unde sa setez un user name pe soft -ul asus nu exista..si nu stiu ce sa-i dau

da, e un șpil cu Asus-urile astea, de exemplu dacă ar fi NUMAI mac-uri, poți pune orice parolă vrei, Asus vrea numai parole de 13 litere, zice că așa trebuie. Ca atare, fiind o rețea mac-pc, a trebui să pun o parolă de 13 litere, altfel era rețea deschisă (chiar mi se conecta seara un flăcău din vecini, identificat pe rețea drept bogdan_laptop, să vezi și să nu crezi!)

dacă e vorba doar de parolă, scoate-i parola și vezi dacă așa merge, cîteva minute poți avea o rețea publică, dacă merge, pune-i parolă de 13 litere și vezi dacă așa merge.

păi cu win 98 în vpc 6 evident că sînt probleme, erau rețele wireless pe vremea lui win 98?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

eu am win xp(pe virtual pc) dar nu-mi da posibilitatea sa setez o retea wireless, nu-mi zice nicaieri de retea wireless, nu-mi zice nicaieri ca-s un portabil si vreau sa ma conectez la un computer sau router wireless, ai conectarea prin modem,prin cabluri paralele, infrarosu dar nu este otpiunea wireless.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

mindsoul: Arunca o privire aici, poate te ajuta:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;825372

Semnătură 

⌘-N

‹‹ .mac vreau, acum am      iWeb - anunturi ››