probleme cu usb pe macbookpro
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.01.07

salut, de curand am probleme cu usb-urile de pe macbookpro - adica nu imi recunosc hdd externe [se vede ca sunt alimentate…] - nici macar i-podul [ in schimb acesta merge fara probleme pe firewire ] si azi am observat ca nu merge nici camera - spune ca nu e conectata sau ca e folosita de alta aplicatie [
mouse-ul pe usb merge fara probleme .
aceleasi probleme le am si in win xp- instalat cu bootcamp - initial am banuit bootcampul ca s-a jucat cu driverele la ultima updatare [ de la 1.3 la 1.4] asa ca am revenit la versiunea veche dar - nici o schimbare ...
daca cineva stie mai multe ... sa ma lumineze si pe mine ! multumesc

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca te duci la un service?
poate ca s-a stricat interfata

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ma gandeam ca nu e problema hardware - si ca se poate rezolva relativ usor ... am mai descoperit ca telefonul si camera digitala sunt vazute fara probleme ... nu mai inteleg nimic

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai in primul post ai zis ca nu merge camera….
hardurile au alimentare separata?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

camera de pe mac nu merge [ nici in osx nici in xp ] - vede camera foto digitala mare [ externa ] legata pe usb - pot face download de poze de pe ea ...
hardurile [ un western digital passport si un ipod de 20giga ] au alimentare direct prin usb 2.0 si imi arata ca sunt alimentate cand le leg pe usb ... in osx nu are nici o reactie cand le leg, iar in win imi spune ca sunt nu le recunoaste [ macar simte ca i-am bagat ceva nou ...]

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
g_eu - 10 Octombrie 2007 05:16 PM

salut, de curand am probleme cu usb-urile de pe macbookpro - adica nu imi recunosc hdd externe [se vede ca sunt alimentate…] - nici macar i-podul [ in schimb acesta merge fara probleme pe firewire ] si azi am observat ca nu merge nici camera - spune ca nu e conectata sau ca e folosita de alta aplicatie [
mouse-ul pe usb merge fara probleme .
aceleasi probleme le am si in win xp- instalat cu bootcamp - initial am banuit bootcampul ca s-a jucat cu driverele la ultima updatare [ de la 1.3 la 1.4] asa ca am revenit la versiunea veche dar - nici o schimbare ...
daca cineva stie mai multe ... sa ma lumineze si pe mine ! multumesc

1. Acele hdd externe sînt văzute OK de alt calculator, oricare ar fi acesta? Ești sigur că sîrma e bună? Ai încercat și alt cablu? Dar dacă pui hdd prin fw, dacă ai, merge?
2. Ce ipod ai că merge pe firewire, dar nu pe usb? Conectat la alt mac/pc, acel ipod merge prin usb?

din cele ce spui, aș zice că nu face contact cablul usb, dar mai fă ceva teste. dacă în mufele usb ale macului mai pui și alte periferice (mouse zici că ai pus și e OK) cum e?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

1.hdd externe sunt ok - asta a fost primul meu gand - ca s-au stricat -asa ca le-am verificat sunt ok ! am schimbat si cablurile , nu am cablu fw pt hdd - dar cred ca ar merge [ fw este perfect functionabil ]
2.ipodul este din prima generatie de 20 de giga [nu este color si alte alea…] si pe fw este perfect [ chiar acum sunt conectat si fac back-upuri pe el ]
3.am incercat cu tel mobil [ transfer de fisiere ] pe usb-urile in cauza - merge !!! mousu’ e perfect ...

pana acum , din incercari am observat ca nu recunoaste hdd externe si memory stickuri [ nu am incercat printerul ] si ca bonus - nu functioneaza webcam-ul integrat . cred ca e o problema delicata de drivere si cum nu am experienta prea mare in OSX cred ca trebuie sa ma pregatesc de “major surgery” vreau sa reinstalez OSX si apoi win & co [ca am aplicatii sub win care is musai ...]
a, si am mai observat ca nu vrea sa se mai inchida din osx - adica dupa ce ai dau shut down - urmeaza pasii clasici - si la ultima imagine - cea cu “steluta"care se invarte - se blocheaza ... l-am lasat si 5-10 min - si nimic

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ei, atunci, da-i o reparatie sistemului! Cred ca ai un sistem busit (daca nu ai un hardware busit!)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
g_eu - 11 Octombrie 2007 03:43 AM

1.hdd externe sunt ok - asta a fost primul meu gand - ca s-au stricat -asa ca le-am verificat sunt ok ! am schimbat si cablurile , nu am cablu fw pt hdd - dar cred ca ar merge [ fw este perfect functionabil ]
2.ipodul este din prima generatie de 20 de giga [nu este color si alte alea…] si pe fw este perfect [ chiar acum sunt conectat si fac back-upuri pe el ]
3.am incercat cu tel mobil [ transfer de fisiere ] pe usb-urile in cauza - merge !!! mousu’ e perfect ...

pana acum , din incercari am observat ca nu recunoaste hdd externe si memory stickuri [ nu am incercat printerul ] si ca bonus - nu functioneaza webcam-ul integrat . cred ca e o problema delicata de drivere si cum nu am experienta prea mare in OSX cred ca trebuie sa ma pregatesc de “major surgery” vreau sa reinstalez OSX si apoi win & co [ca am aplicatii sub win care is musai ...]
a, si am mai observat ca nu vrea sa se mai inchida din osx - adica dupa ce ai dau shut down - urmeaza pasii clasici - si la ultima imagine - cea cu “steluta"care se invarte - se blocheaza ... l-am lasat si 5-10 min - si nimic

Ei da, acum e mai clar. Eu zic să-i faci o reinstalare a sistemului „la mama lui”, cu formatarea partiției, iar dacă apoi face la fel, fugua la doctor cu el, e cam bolnăvior.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

noutati : se rezolva prin chirurgie ... adica alta placa de baza pt problema cu usb-urile (banuiesc o problema cu tensiunea din usb…) si alta web-camera (care vine cu un tot cu tft) pt webcamu’ mort ... singura veste buna e ca am prins ultimele zile de garantie (am facut comanda in penultima zi de garantie ...)

Semnătură 

MBP+24"lg
iphone 2g, 3g, 4
ipods - multe ...

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Băftosule - să-ți trăiască. Cum garanția se prelungește cu perioada cât stă în service - când ți-l dă testează-l de-l rupe să poți să-l duci a doua zi (ultima de garanție) dacă dă ceva cu virgulă.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP