Ajutor!!!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

La naiba, am o mare problema si trebuie sa o rezolv cat mai repede posibil!
Ca sa vedeti ce idiot e OS X cateodata, dau drumul la iChat, vreau sa fac un video chat si se blocheaza rahatul de iChat. Nu mai merge de nici un fel si ii dau force quit. Nu se inchide nici asa si ii dau force quit din activity monitor. NICI asa nu se inchide. Atunci dau restart la Mac (nu fortat). Face restart si BOOM: SEMNUL INTREBARII la boot. Aoleu! Mor de draci!
Stati ca asta nu e tot. Eu am firmware password activat deci nu pot boota de pe nici un disc, nu pot intra in nici un safe mode, nimic.
Stie cineva ce pot face sau de ce dracu s-a intamplat ce s-a intamplat?
E o mare porcarie ca nu pot sa fac nimic fara computer.

EDIT: stati ca cred ca am rezolvat ceva. Daca dau reboot si tin apasat “option” pot introduce firmware pass. Acum incerc sa bootez asa de pe DiskWarrior.
EDIT2: Merge! smile Oricum, tot nu inteleg de ce mi-a aparut semnul ala idiot.

[ Modificat: 11 Octombrie 2007 05:11 AM de nevrozel ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ok, acum intra in OS X dar nu mai pot boota de nici un fel de pe CD. Am dezactivat firmaware pass. Tin apasat C la boot, se invarte putin CD-ul si apoi intra in OS X de pe HDD. De ce nu mai pot boota oare?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ti s-a busit ceva hardware!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci, sa va spun. Este amuzant pana la urma. Nu reuseam sa bootez de pe DVD-ul de instalare pentru ca eu il puneam pe cel de la sora mea (Macbook) smile smile
Nu puteam sa bootez cu DiskWarrior pt ca MBP-ul meu e mai nou decat revizia 40 pe care o aveam. Imi trebuie rev 41. smile
Deci acum e totul ok.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
nevrozel - 11 Octombrie 2007 06:41 AM

Deci, sa va spun. Este amuzant pana la urma. Nu reuseam sa bootez de pe DVD-ul de instalare pentru ca eu il puneam pe cel de la sora mea (Macbook) smile smile
Nu puteam sa bootez cu DiskWarrior pt ca MBP-ul meu e mai nou decat revizia 40 pe care o aveam. Imi trebuie rev 41. smile
Deci acum e totul ok.

Cînd se liniștesc apele, vezi totuși să nu ai începutul unui necaz hardware, care poate reapărea curînd.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Doamne, de abia l-am cumparat acum 1 luna si deja sa am probleme?!
Cattus: Cum pot sa verific?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
nevrozel - 11 Octombrie 2007 01:15 PM

Doamne, de abia l-am cumparat acum 1 luna si deja sa am probleme?!
Cattus: Cum pot sa verific?

Pune SMARTReporter, dacă e verde, e OK.
Pe al doilea DVD ar trebui să fie Apple Hardware Test (nu știu dacă toate mac-urile au asta) și fă boot din el. Din păcate, nu e 100 % cert, dar dă un indiciu. Dacă și AHT zice OK atunci pare a fi OK.
Oricum, dacă necazul se repetă, e simptom că e ceva necurat cu un component hard, deci ține copilașul sub observație.
La prima ochire, mi se pare pură coincidență că s-a blocat cînd rulai nu știu ce aplicație. I s-a întîmplat relativ recent lui fi-meo rulînd Boot Camp, i se bușise discul unui imac încă în garanție, slavă Domnului, deci i s-a schimbat discul. Nu-i plăcut, dar d-aia sînt garanții. A fost pură coinciență că i s-a bușit atunci, probabil discul a rulat mai intens un pic la partiționare, fără acel boot camp probabil s-ar fi bușit 3 zile mai tîrziu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am facut cu apple hardware test si totul e ok. E si diskwarrior cu smart activat so e ol si asta.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07

Dacă poţi, testează-l şi cu Tech Tool Pro 4.5 sau mai nou.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E asa bun TechTool Pro asta? Sigur nu stric nimic cu el?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07
nevrozel - 11 Octombrie 2007 07:57 PM

E asa bun TechTool Pro asta? Sigur nu stric nimic cu el?

Nu văd ce să strici dacă bootezi de pe DVD şi rulezi testele hardware. Pe tine te interesează un diagnostic. Nu e vorba, de exemplu, de defragmentare, care, în general, implică un risc teoretic (sau practic, în cazul iDefrag).

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca nu ai nevoie, nu abuza…