nu chiar de 3 ori dar e drept ca e ceva mai ieftin…. Dell si MAC-ul de 2.2
CPU, HDD si Ram-ul is la fel. La dell, hdd e de 7200 dar acest avantaj “se rasfrange” asupra autonomiei de lucru si ca atare nu-l consideram un plus. Nu stiu daca placa video de la dell e mai buna dar cel putin are memoria video dedicata. in concluzie, in cazul in care placa video e mai buna sau la aceeasi valoare cu cea a mac-ului, unde se regasesc cei 1000lei? in design? in OS? dell vine free, fara gunoiu’ de win.
in primul rand dell-ul e cu 25% mai greu decat macul, ceea ce pentru un portabil e foarte mult
in al doilea rand e urat cu spume, si gros - cu 37% mai gros ceea ce pentru un portabil e foarte mult
ar mai fi ca dell-ul n-are fireware si nici wifi n
daca mai pui xp retail 500 ron si echivalentul ilife… nu stiu daca mai ramane ceva din diferenta.
in primul rand dell-ul e cu 25% mai greu decat macul
true
in al doilea rand e urat cu spume
frumusetea e in ochii privitorului. nu ma aflu in targetul apple pt frumusetea produselor lor.
gros - cu 37% mai gros ceea ce pentru un portabil e foarte mult
asta se combina cu prima
la fw e adevarat. la wifi n nu cred ca e mare pierdere. is curios sa vad laptopul (de la apple sau nu) care duce cu un hdd de 5400rpm, 2 fire de executie de
30 de megi/sfiecare…poate sunt, n-am de unde sa le stiu pe toate
daca mai pui xp retail 500 ron si echivalentul ilife… nu stiu daca mai ramane ceva din diferenta.
de ce sa pui xp?
cred ca trebuia sa depun mai multe eforturi si sa fiu mai obiectiv….sunt o fire deosebit de utilitarista. 1000 ron nu e o diferenta foarte mare dar uneori conteaza si 100lei. (cam aiurea ultima fraza….)
in concluzie, poate ca cei 1000ron sunt justificati in opinia unora dintre noi. pt mine si pt nevoile mele, nu prea e.
De ce pui un laptop pc de 3000 ron cand exista si de 2500 cu proc intel 2 core , asta tinand cont ca pui mac-ul la 4000 ceea ce e cam neadevarat.
celel mai ieftine (cu diferenta ca pc are si dvdrw nu combo)
2.0GHz Intel Core 2 Duo
1GB memorie
80GB hard disc
Combo drive
Deh si eu tot cu hackintosh am inceput si nici nu o sa ma las, am zis mai sus imi place sa ma joc cu pisicile
Nu stiu de ce comparati lappie, deoarece ele sunt limitate ca performanta si au un singur target->portabilitate
Luati una bucata mac pro si comparati cu un pc la aceeasi configuratie, ehhh aici se vede MAREA diferenta de pret!
Plus ca vremurile in care iti luai un pc/mac pentru un an doi minim au apus, lumea isi schimba componentele odata la 6 luni, standardele se schimba de la an la an si eu cred ca nimeni nu este nebun(decat daca e plin de bani) sa dea o caruta de bani pe ceva care gaseste la jumatate de pret(in varianta pc) doar ca au logo apple pe ele si sunt ansamblate in mexic si nu in china/taiwan
Si sunt ferm convins ca si apple stie asta…si pregateste ceva…
Primul pas a fost cand au batut palma cu intel, surpriza mare a fost cand s-a descoperit in kexturile delta(10.5.2) oaresce support pentru chipseturi amd…asa ca nu se stie ce ne rezerva viitorul :D
[ Modificat: 06 Ianuarie 2008 11:22 PM de THe_KiNG ]
nu e asa cum zici tu. daca la pc e normal sa-ti iei calculator o data la 2 ani sau chiar mai des, fiindca nu poate tine pasul, afla ca sunt si mac-uri din 2000 care ruleaza leopard, care lasa vista in urma! ruleaza tu vista pe un pc vechi de 8 ani . nu cred ca stii cum e cu apple, nu mai tot da cu presupusul.
pentru ca ma enerveaza copiii care vin aici pe forum sa-mi spuna mie ca un pc este mai ieftin decat un mac. cumpara-ti atunci pc si lasa-ne domne ca stim si noi, stim…
Luati una bucata mac pro si comparati cu un pc la aceeasi configuratie, ehhh aici se vede MAREA diferenta de pret!
S-a făcut asta chiar la lansare Mac Pro. A ieșit mai ieftin decât Dell cu câteva sute de dolari. Și asta fără să comparăm calitatea componentelor – începând cu carcasa. A rămas mai ieftin și după câteva luni, când Dell a introdus o promoție la modelul respectiv.
Mac Pro e calculatorul cu cel mai bun raport calitate preț. Despre longevitate nu mai vorbesc.
@aoleks sunt mac-uri din 2000 care ruleaza leopard(castrat) asa cum sunt si pc-uri din 2000 care ruleaza vista (la fel de castrat), eu ma refeream strict la performanta, daca tu doresti sa lucrezi pe cs2 in 2008 e problema ta, eu unul am nevoie de cat mai multa performanta, si asta o obtii cu scule ultimul racnet
Cat despre comparatia cu un copil, poate daca ai vreo 90 de ani da atunci sunt un copil fata de tine, iar un PC este cu MUUUULT mai ieftin decat un Mac Pro la aceeasi configuratie, iti pot demonstra la ce ora vrei tu din zi sau noapte…
@Gattopardo Comparatia cu un Dell ma lasa rece deoarece Dell este aproape la fel de scump ca Apple
Ia alegeti voi o configuratie de Mac Pro si pretul aferent din .ro si .usa(asta ca sa ne amuzam) si eu va fac una cu aceleasi componente la pret aproximativ la jumatate in.ro, cat despre calitatea componentelor, hai sa fim seriosi gasesti aceeasi marfa cu acelasi device id, astea sunt basme de adormit copii(probabil si nepotii) lui aoleks
Cine plateste dublu pentru asta? HAHAHA
Oricum placa video “veche” de 2 luni o schimb saptamana viitoare, astept noile procesoare intel ca sa-mi schimb quad-ul, ce nu o sa schimb asa curand va fi probabil placa de baza, carcasa, sursa si memoriile, restul sunt CONSUMABILE! Le vand si imi cumpar altele…
Cei care sunt “indoctrinati” apple inca nu realizeaza ca de cand s-a efectuat tranzitia pe intel NU MAI SUNT SPECIALI! Folosesc hardware la fel de banal ca si cel folosit in PC-uri
Singura diferenta este acel EFI, foarte bun nimic de zis, insa te lipseste de placerea(pe care o au multi) de ati overclocka systemul
Cum spuneam mai devreme “raca” este mai mult decat vizibila si jenanta…pana la urma hack sau nu tot pisica aia e, ba chiar maidanezele alearga mai repede uneori! :sic:
in primul rand dell-ul e cu 25% mai greu decat macul, ceea ce pentru un portabil e foarte mult
in al doilea rand e urat cu spume, si gros - cu 37% mai gros ceea ce pentru un portabil e foarte mult
eh nici chiar aşa FW are şi el mititelu’ că doar nu numa macurile ştiu taina asta…crecă IEEE1394a ăla v-a indus in eroare din cauză că nu sună aşa frumos ca pe Mac “Firewire” ...in rest nu ştiu ce să zic am urmărit indeaproape venirea acestor Inspiroane la Emag si in Romînia şi cei care şi-l luaseră la cîteva zile deja s-au desumflat la auzul/văzul problemelor pe care le au…problemele pe care poate le stiti si de pe forumurile străine…vîjîit la hdd,decojirea vopselei la modelele cu textura microsatin etc….nu zic ca un Macbook ar fi impecabil căci am văzut cu ochii mei pe forum probleme cu bateria spre exemplu…da faţă de dell-u ăla stă mai sus la dotările cu care vine si mă refer la software că vorba aia mai dai bani pe o licenţa xp si echivalentu Windows al suitei iLife si ajungi tot la pretul Macbook-ului sau chiar mai sus…
@Gattopardo Comparatia cu un Dell ma lasa rece deoarece Dell este aproape la fel de scump ca Apple
Ia alegeti voi o configuratie de Mac Pro si pretul aferent din .ro si .usa(asta ca sa ne amuzam) si eu va fac una cu aceleasi componente la pret aproximativ la jumatate in.ro, cat despre calitatea componentelor, hai sa fim seriosi gasesti aceeasi marfa cu acelasi device id, astea sunt basme de adormit copii(probabil si nepotii) lui aoleks
Cine plateste dublu pentru asta? HAHAHA
Oricum placa video “veche” de 2 luni o schimb saptamana viitoare, astept noile procesoare intel ca sa-mi schimb quad-ul, ce nu o sa schimb asa curand va fi probabil placa de baza, carcasa, sursa si memoriile, restul sunt CONSUMABILE! Le vand si imi cumpar altele…
Comparatia cu Dell era o concesie facuta matale, pentru ca oricum Dell nu se compara cu Apple. In fine, daca insisti si pentru ca e o distractie pentru tine, iti dau configuratia mea: Mac Pro standard, plus Airport, Bluetooth, 4x2GB RAM FB-ECC Kingston si 2x1TB HDD Hitachi. Total: 2925 euro. Cumparat in august.
Cat despre succesorii lui aolecs, se pare ca nu stii sa adormi un copil si nici la basme nu esti expert.
Astept o configuratie fair – chiar sunt curios. Asta daca nu esti prea ocupat cu inlocuirea componentelor vechi pe care de-abia le-ai luat.
[ Modificat: 07 Ianuarie 2008 03:44 AM de Gattopardo ]
Fii liniștit, nu e nimeni îndoctrinat și cu atît mai puțin maniac aici. Încercăm să trăim într-o lume mai bună pe care tu, fericit, ai găsit-o. Vai nouă, ce proști suntem, vai nouă mișunînd prin labirinturile mac-urilor, pe cînd fericirea a așa aproape, cu Dell Inspiron ce două ori mai ieftin!