tocmai am vazut ca apple ofera webapps si pentru ipod touch, acest ipod ruland acelasi sistem ca si iphone. facand insa abstractie de la gadget-ul folosit (ipod / iphone), am o intrebare legata de webapps. am vazut ca poti folosi html, css, ajax etc. ... insa daca doresc sa fac o aplicatie dinamica, pot sa folosesc si php/mysql? aplicatia trebuie sa fie mereu hostata pe un server public? pentru ca asa pot la fel de bine folosi safari si am nevoie de internet. insa eu as vrea sa pot folosi aplicatia offline. de ce intreb?
am un touch si daca se pot face aplicatii de genul acesta, as vrea sa-mi fac si eu felul principal.
Aoleks: web-apps = site-uri. (adica macuser.ro, google, etc).
Nu exista suport pentru a le rula offline. Web-app-urile alea “oferite” de apple nu sunt altceva decat link-uri catre ele
De la apple:
Since web apps are websites designed specifically for the 3.5-inch screen, you’ll find the viewing experience amazing.
Asa ca te poti apuca linistit sa iti pui un server pe calc, faci un site static/dinamic/cu php/ruby/java/whatever, pointezi Safari de pe ipod touch catre ip-ul calc-ului, si voila! Ai webapps pentru ipod
1. ai nevoie de internet si pentru cele mai banale lucruri, care nu necesita un server.
2. timp de incarcare mai mare.
3. server-ul mai pica din cand in cand, ce te faci?
cam nasoala treaba, daca ar pune ei o platforma mamp pe ipod/iphone si sa aiba un programel care sa iti transforme orice pagina web sau script php intr-un pack.iapp am trai cu totii intr-o lume mai buna.
da, un mini apache setat frumos (1.3.*), un php cu extensiile default (4.3.*, mysql, xml, gd etc. ...) si un server mysql, configurat simplu (eventual 4.1.22). astfel, poti face niste aplicatii pe ipod si iphone de sta microsoft in coada!
Al meu deja face fitze. am problema aceea cu ecranul. partea dreapta pe o latime de 1cm nu capteaza input de la deget. dar nu face mereu, si daca ddau slide to unlock.. .al dracu ala merge si dupa aceea isi revine tot. Dupa 10 minute insa… aceeasi problema :D
Speram ca e o chestie de calibrare… altfel il pun in pachet cu o bomba cand il trimit la “servis”