2 din 2
2
ipod touch + web apps
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.02.07

Cateva impresii personale:
1. ecranul mi se pare ca merge f bine, e f sensibil si f exact
2. bateria se cam duce, mai ales dc il tii in modul iluminare continua (normal de altfel)
3. filmele se vad f bine, insa nu stiu cum reda pe TV pt ca nu am inca cablurile necesare; interfata e foarte usor de folosit
4. faza cu album cover flow e f faina. Interfata pt muzica e completa
5. web browsingul e mediu pt ca ii lipseste java si flash. Din pacate nu are client de mail, si singura optiune de a da un mail e prin safari-ul incorporat
6. web apps - nu vad utilitatea lor (sincer) pt ca ai nevoie de net wireless
7. aplicatia de youtube - nu sunt fan
8. aplicatia de Itunes - complet inutila la noi
9. mai are niste programele gen calendar, calculator, address book utile.
10. designul aparatului e trasnet, insa carcasa din spate se zgarie f usor. La mine s-a zgariat de plasticul de la masina!
11. Typingul merge excelent, nu afiseaza alte litere decat cele pe care le apesi.

Per ansamblu este un ipod foarte chic, cu o interfata cum vedeam in filmele SF. I LOVE IT!

Semnătură 

Ride as a free man!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Si eu as fi preferat spate din aluminiu anodizat. Eu l-am pus in compartimentul de sub casetofon de la masina, care are suprafata de cauciuc… insa e adanc si n-am vazut ca in spate era o moneda de 5 bani… noroc ca nu s-a zgariat rau.

La typing daca nu scrii in engleza nu te ajuta deloc auto completarea, ba chiar mai mult devine enervanta. E bine totusi ca o poti invata anumite cuvinte in romana prin negarea sugestiilor facute in timp ce tastezi. Un lucru interesant este ca poti activa portugheza spre exemplu si implicit si auto completarea. Astfel scrii mult mai repede. Am zis portugheza pentru ca aceasta nu beneficiaza de multe caractere cu diacritice, iar acelea nu sunt default pe tastatura ci trebuie sa tii apasat o tasta.

La Java chiar nu vad rostul pe iPhone/iPod insa Flash… ar fi fost o treaba. Oricum… cert e ca nu au cum sa faca optimizarea cu double-tap pentru Flash.

Vorbind din punctul de vedere al unui Graphic designer / Web developer… Mobile Safari este WOW. Daca folosesti proprietatea css “-webkit-border-radius” ai deja colturi rotunjite la toate boxurile de pe site… ceea ce faciliteaza crearea de aplicatii care seamana cu look-ul OS-ului de pe device.

Este destul de enervant bug-ul cu ecranul… nu scap de el neam… nici dupa restore. E trist ca sunt multi ca mine.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara, Romania
Macuser din: 10.07.07

nu stie cineva prin timisoara sunt itouch-uri de vanzare ? nu am gasit niciunde :( deja is deprimat

Semnătură 

iPod 30Gb 5G
White MacBook (Late 2006)
iPod Nano 4G 16Gb Black
iPhone 4   iOS 5
iPad 1 WiFi 64Gb iOS 5
Core 2 Quad Retail-Install Hakintosh

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nici la magazinul apple?

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara, Romania
Macuser din: 10.07.07

unde e magazin apple in timisoara ?

Semnătură 

iPod 30Gb 5G
White MacBook (Late 2006)
iPod Nano 4G 16Gb Black
iPhone 4   iOS 5
iPad 1 WiFi 64Gb iOS 5
Core 2 Quad Retail-Install Hakintosh

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

:) aici ai vazut?

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 27.10.07

Salut!As dori si eu sa-mi cumpar un Ipod Touch , dar am vauzut pe magazinul online apple ca nu au.In plus am sunat si la ei acum vreo 2 sapt si eu zis ca in vreo 3 sapt il aduc.Si-a cumparat careva din Romania de undeva?Daca da puteti sa-mi ziceti si mie de unde si cam la ce pret.Thx!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Mi-am luat si eu Touch-ul de 16 GB in weekendul asta.
Frumoasa jucaria, are citeva chestii care se pot ameliora pe viitor referitor la manevrabilitate si ergonomie insa pentru un prim efort e realizat excelent.
Il incarc cu chargerul de la vechiul meu iPod 4G de 40 GB (cel pe firewire) si merge fara probleme. Castile din pachet sunt ca de obicei pocnitori, mi-am calcat pe inima si am luat pina la urma o pereche de Shure E3c care sunt pur si simplu superbe. Nivelul maxim la volum e un pic mai scazut la Touch, sunt curios daca cele vindute in Europa au in continuare limitarea de volum care la generatiile anterioare se putea scoate printr-un hack.
Cum zicea si stefangt mai sus, aplicatia de iTunes WiFi e useless la noi. Aplicatia Youtube e draguta, interesant e ca nu are aceeasi baza de date de clipuri cu youtube-ul de pe desktop. Am dat acelasi search pe desktop si pe Touch si nu gaseste aceleasi rezultate.
Safari e intr-adevar foarte frumos realizat, destul de util, insa sa fim seriosi, e totusi un device mobil. Problema cea mai mare pentru mine e cu dublu tap-ul in Safari. Teoretic ar trebui ca double-tap pe o zona din ecran sa faca zoom al paginii din browser in zona respectiva. Functia ar fi foarte utila daca ar functiona. In realitate pagina e afisata initial atit de mic incit in 70% din cazuri un dublu-tap ajunge intr-o zona in care exista informatie selectabila, si in loc sa faci zoom te arunca vreun link in alta pagina.

Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Mactracker ruleaza pe iPod Touch ca si WebApp.. a incercat cineva? eu am iPod Video si la instalarea lui a aparut in meniu si obtiune iPod Touch/iPnone.

Cine nu stie,Mactracker prezinta toate produsele Apple si Clonele de-a lungul timpului intr-un frumos si util catalog.

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-