mersi ca mi-ai spus, imi anulez contributia la ei. pana acuma tot am donat dar daca jucam dirty, sa se descurce cum vor. una e sa ajuti natura, alta e sa te bagi unde nu-ti fierbe oala cu afirmatii false. subsantele alea nu sunt deloc nocive. da-i in rahat ca si astia sunt plini de interese.
Nu e prima oară, mizeriile au început, din câte știu, cu iPodul.
Dar e cert că e o acțiune concertată și exagerată.
Ai crezut cumva că Greenpeace e vreo asociație de bineface? Sînt la fel de corupți ca și ceilalți și fac jocurile războaielor economice ale epocii noastre.
&[quote author=“Cattus Thraex; date=“1192486673”]Ai crezut cumva că Greenpeace e vreo asociație de bineface? Sînt la fel de corupți ca și ceilalți și fac jocurile războaielor economice ale epocii noastre.
Nici pomeneală. Asta cred și eu. Mi-e milă de proștii care vin la manifestațiile lor. Probabil că le dă un sentiment de eroi universali.
Articolul e propagandistic până la urmă: « Nokia and Sony Ericsson have a global take-back policy for their phones and accept responsibility for reuse and recycling of phones they manufacture. (...) Apple does not have a global free take-back policy so the eventual fate of the between four and 10 million iPhones expected to be sold in its first year is uncertain. »
ei vorbesc aici de taxa de timbru verde in varianta RO . am mai citit pe net si mai toti incearca sa creeze o divizie care sa se ocupa de deseurile toxice rezultate din electronicele lor. si cum planeta o ia la vale, se leaga si ei de cine pot. sunt convins ca si apple va face pasul asta…ne vor cere bateriile cand macurile noastre vor imbatrani…
Mai 3R decât noi macuserii nu face nimeni.
Mac-urile vechi se vând și vor fi folosite în continuare.
Cele prea vechi devin piese de colecție.
Cele foarte vechi au mare căutare
Nimic nu ajunge la gunoi. De obicei nici ambalajele - ca sunt prea frumoase și le folosește lumea să țină alte șmelțuri în ele
greenpiss…cand eram eu tanar, rebel si credeam ca pot sa schimb sistemul (acum vreo 10 ani) am vrut sa ma inscriu la ei…. dar pe atunci in romania nu prea existau conturi de carduri si alea care erau cereau probe gen furcile caudine samd…asa ca am renuntat…plus ca oamenii de la greenpiss nu erau f comunicativi pe mail cu astia de prin .ro. plus ca mereu imi bagau pe gat tot felul de subscriptii pe bani grasuni… am mai citit cate ceva si in timp, m-am lamurit cu ei… parca mai mult ma seaca tipul asta de ipocrizie decat un bush care nu pretinde mai mult decat e…
Apple iPhone respecta normele RoHS, iar Apple a anuntat ca pana la sfarsitul anului 2008 vor elimina toate substantele toxice din produsele lor. Greenpeace ar trebui sa inceteze cu astfel de acuzatii… critica Apple fara motiv, doar pentru ca iPhone e un produs nemaipomenit si in centrul atentiei, iar Greenpeace vrea sa fie in lumina reflectoarelor.
As dori sa stiu de ce subiectul nu e inclus in folderul iphone ci la Discutii generale? Vroiam sa pun un new topic despre stirea asta in discutiile despre iPhone, bine ca am dat un search intai…
subscriu si io la acest topic…
si agreez ideea de reciclare mai mult ca oricand…
pentru ca pana in ziua de azi toate computerele mele au fost second hand
...excluzand masina pe care lucrez la work.
iar de greenpeace…hmmm
cred ca tre sa aveti grija cu afirmatiile…
la fel ca si in macuser.ro sau alte organizatii mai mari sau mai mici sunt cativa care-s lupi in blana de oaie…
si sunt membri doar ca au de vanzare cate una alta…sau alte interese.
nu dau pe la intalniri si comenteaza off topic(la fel ca mine amu).
dar io cunosc personal tineri care s-au urcat in semn de protest(alaturi de greenpeace) pe racitoarele unei centrale nucleare care polua gramada././.in timp ce io stateam cu toate becurile aprinse in casa si cu o gramada de aparate in priza fara de rost .
Deci in consecinta,
Apple , Sony, Tehnoton.. au datoria sa faciliteze oarecum intoarcerea in siguranta a produselor lor care pot produce riscuri pentru mediu(baterii, acumulatori,etc)
si noi nu putem decat sa ii ajutam.
Sa reciclam tovarasi!
va reomand Jack Johnson 3R de pe albumul Curious George.
o seara placuta domnilor