Memoria suplimentara distruge bateria???
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.04.06

Am un ibook de 1,2 ghz si 12” din 2004, cu 256 mb RAM built in. Prin iulie am mai pus 1 gb de RAM (after market) si dupa aceea a inceput sa mi se duca bateria - astazi a ajuns la 17% din capacitatea initiala. E adevarat, bateria are peste 360 de cicluri de incarcare, dar ce ma nedumereste e ca s-a dus brusc.

E POSIBIL ca ram-ul suplimentar sa buseasca bateria?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
aditoiu - 20 Octombrie 2007 01:49 PM

Am un ibook de 1,2 ghz si 12” din 2004, cu 256 mb RAM built in. Prin iulie am mai pus 1 gb de RAM (after market) si dupa aceea a inceput sa mi se duca bateria - astazi a ajuns la 17% din capacitatea initiala. E adevarat, bateria are peste 360 de cicluri de incarcare, dar ce ma nedumereste e ca s-a dus brusc.

E POSIBIL ca ram-ul suplimentar sa buseasca bateria?

Cred că a fost o coincidență, s-ar fi dus oricum, i-a venit sorocul. Ca să vezi, totuși dacă e de vină memoria, folosește diverse programe de test hardware, cum ar fi Apple hardware test etc. De regulă, o memorie cu bube conduce la kernel panic, nu la consumarea bateriei.

P.S. AHT vine, de regulă, pe unul dintre dvd-urile sistemului, scrie pe dvd pe care din ele se află. (scrie mic de tot, folosește lupa)

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dimpotriva. Putina memorie omoara bateria. Pentru ca sistemul munceste hardul (si motorasul lui) de-i sar capacele.
360 de cicluri de incarcare in trei ani? Da’ ce il descarcai o data la trei zile? Ca tii bateria in priza, ca o descarci, ea tot moare. Cred ca ii venise sorocul. Daca va aduceti aminte, aveam o baterie cu 600 de incarcari si tinea extraordinar. Dupa jumatate de an a inceput sa moara vazind cu ochii. Pe linga incarcari, e si virsta. Dupa parerea mea, maximum doi ani si jumatate.