1 din 2
1
IntelliPDF CURVES ... stiti acest program ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

IntelliPDF CURVES 2.0 - pentru cei care nu stiu ce face ... transforma automat fonturile dintr-un .pdf la curbe

Eu consider ca e foarte util ... am avut clienti care imi trimiteau .pdf - ul si gata credeau ca totul s-a rezolvat

Cand le ceream fonturi ... raspuns : ce fonturi e .pdf nu-ti trebuie fonturi

si il deschidem la mine ... sau il importam in alt program de ex eu sunt pe tipar digital si cand fac montaje folosesc Corel ... ca are acel printpreview ... si cand importam .pdf-ul in corel imi cerea fel de fel de fonturi ... ei aceasta problema pe PC o rezolvam cu IntelliPDF CURVES ... acum pe mac iar m-am izbit de aceasta problema .. sa nu-mi ziceti zii clientului sa-ti trimita fonturile ... unii sunt asa numai artisti si lucreaza fara logica ... am intalnit artisti care nici nu auzise in viata lor de colecturi ... dar sa nu deviam

si singura mea posibilitate in acest moment e sa dau export din acrobat ca .tif cu rez de 300 ... dar ce nu-mi convine ... tot ce e font devine pixelat sacadat pe margine fata de cum ar trebui sa iasa marginea fontului ... stiti la ce ma refer

stie careva un program care poate face asa ceva pt mac ... ?

[ Modificat: 20 Octombrie 2007 07:48 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

gata s-a rezolvat problema ura smile

pentru osx program care sa faca conversie la curbe pentru toate fonturile dintr-un documet multipage

Enfocus PitStop Professional

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
LST - 20 Octombrie 2007 07:45 PM

Eu consider ca e foarte util ... am avut clienti care imi trimiteau .pdf - ul si gata credeau ca totul s-a rezolvat

Scuză-mă, dar clienții aveau dreptate. Nu o să înțeleg niciodată de ce în România PDF-urile trebuie deschise cu Corel Draw ca să fie tipărite. Se vede treaba că oamenii din pre-press și/sau tipografii de la noi n-au înțeles care-i rostul unui PDF.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.03.07

Sînt de acord cu Tudor, din păcate insă realitatea din teren este asta și nu cred că se va schimba prea curînd.

O altă metodă, puțin peste mînă, dar care nu implică nici un alt program sau plug-in extern este:

Din Acrobar Professional meniul Documents / Add Watermark & Background ... Add watermark cu opacitatea 0%. Apoi din meniul Advandced / PDF Optimizer rubrica Transparency bifezi Flatten transparency apoi bifezi Convert all text to Outlines. Hit ok.

Rezultatul este un urît text la curbe.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07

Trebe băgate in Corel că cică ăla “face separaţia de culoare mai bine”
Aşa am aflat şi eu de la cei care lucră pe Corel la PrePress.

N-am studiat managementul de culoare şi nu pot să mă pronunţ.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
Tudor - 21 Octombrie 2007 04:03 PM

Nu o să înțeleg niciodată de ce în România PDF-urile trebuie deschise cu Corel Draw ca să fie tipărite. Se vede treaba că oamenii din pre-press și/sau tipografii de la noi n-au înțeles care-i rostul unui PDF.

am mai auzit dar nu am crezut, deci se poate!
sint si iconuri cu sonor? vreau sa rid in hohote!!!!

corelmania salveaza romania!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.03.07
akbar - 21 Octombrie 2007 08:40 PM

Aşa am aflat şi eu de la cei care lucră pe Corel la PrePress.

Poate că de aici și problemele care apar. CorelDraw a fost gîndit ca unealtă de creație și nu de prepress.

[ Modificat: 21 Octombrie 2007 11:55 PM de catalinp ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
akbar - 21 Octombrie 2007 08:40 PM

De fapt au vrut să zică: “le băgăm în Corel că noi asta știm și nu avem chef să ne batem capul cu chestii noi”.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Tudor - 21 Octombrie 2007 04:03 PM
LST - 20 Octombrie 2007 07:45 PM

Scuză-mă, dar clienții aveau dreptate. Nu o să înțeleg niciodată de ce în România PDF-urile trebuie deschise cu Corel Draw ca să fie tipărite. Se vede treaba că oamenii din pre-press și/sau tipografii de la noi n-au înțeles care-i rostul unui PDF.

Tudore, nu e chiar asa.
Pdf-urile trebuie deschise, daca sint rau facute (componente RGB, culoare in exces, greseli ridicole etc.)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.10.05
iaru - 22 Octombrie 2007 04:37 PM

Tudore, nu e chiar asa.
Pdf-urile trebuie deschise, daca sint rau facute (componente RGB, culoare in exces, greseli ridicole etc.)

In cazul asta trimite-l inapoi
poate asa se invata minte si il face corect
vrei sa spui ca la voi la AC umblati pe pdf-uri???

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

...pai… e cam demult rezolvata problema asta smile

LST - 21 Octombrie 2007 04:03 AM

gata s-a rezolvat problema ura smile

pentru osx program care sa faca conversie la curbe pentru toate fonturile dintr-un documet multipage

Enfocus PitStop Professional

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ehei, usor de zis! Greu de facut! Ca pleaca agentia suparata si te alegi si cu mustrare!
Apoi, cind descoperi, (sa zicem 5-7 dupa amiaza) nu mai are cine face inlocuirea!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 22 Octombrie 2007 04:37 PM

Tudore, nu e chiar asa.

Nu, PDF-urile nu ar trebuie deschise. Formatul PDF nu a fost făcut ca să fie editat (cu excepția unor PDF-uri create în Illustrator, știți voi ce și cum). Chiar ieri am încercat să deschid un PDF cu Illustrator CS3 ca să extrag niște chestii de acolo. Deși am avut fonturile folosite, Illustrator a modificat valorile tracking-ului peste tot, și m-am trezit cu o harababură prin spațiile dintre litere. Cine editează PDF-uri, riscă să producă niște bube mai mari decât cele pe care vrea să le corecteze. Eu aș face așa cum fac alții cu mine: în caz de greșeli, înapoi la client până dă fișierul cum trebuie. Fără excepții, și comunicând în scris (email) problema ca să se știe a cui e vina.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

DECI se vede ca toata lumea stie Prepress aici ...

multi isi pun intrebari “de ce in romania se deschid .pdf-urile cu Corelul ca sa fie tiparite ... si ca noi romanii nu stim ce e ala .pdf” ...

unii sunt deacord cu altii care sunt in grad mai mare ...

unii scriu slogane “corelmania salveaza romania!” ... desi nu au nimic tehnic / profesional de spus

sau ca sutem limitati marea majoritate si nu stim nimic in afara de Corel smilele băgăm în Corel că noi asta știm și nu avem chef să ne batem capul cu chestii noi

eu NU zic ca sunt AS in domeniu dar daca voi faceti afirmatii asa de sigure atunci se pare ca stiti cate ceva smile

lamuriti-ma si pe mine va voi da 2 exemple ... si aleg domeniu tipar digital ... nu tipar offset ... deci tipar digital cu RIP etc etc ... e mai simplu la digital sa nu ne izbim de faze de genul textul sa iasa pe toate planurile de culoare (CTF sau CTP) cand ar trebui sa iasa doar la negru si multe alte discutii de genul ... deci tipar digital ... ca am mentionat asta ... am tipar digital pentru cine le raspunde inainte de a citi atent ... e mult mai simplu Digitalul ... nici nu se compara cu offsetul la simplitate

CAZ 1.
Clientul trimite niste .pdf “facute”... exportate <—- prostie ... din Quark / Indesign / Illustrator (fara sa-l faca la curbe) sau chiar acum nou am observat ca multi imi trimit .pdf facut din Word ... e problema lor designul si creatia lor ... atata timp cat nu sunt platit pt DTP /Design ... nu ma intereseaza cum arata materialul lor estetic vorbind ... si nici nu voi da meditatii la toata lumea ... dupa cati “artisti” am intalnit am invatat ceva ... mai bine rezolvi tu problema daca poti cat mai repede si treci la alta lucrare ... decat sa pui pe cineva care e cazut din stele ... timp si telefoane consumate sa-l faci sa inteleaga ce nu vrea sa inteleaga
- eu trebuie sa fac montaj ... nu cred ca e logic sa printez pe un SRA3 = 320 x 450 mm (formatul meu maxim de printare) ... sa printez un singur A5 ... si nici nu cred ca e logic sa tai hartia A5 ca sa printez A5 ... deci de asta exisita acest concept al montajului / al faltuelii

- deci trebuie sa fac montaj ... aici o sa fie fel de fel de guri care imi zic cumpara softul ala de imposition ca nu e scump ca fa aia ca fa aia ... eu NU sunt fan Corel si mie mi se pare de cacao mai ales in tiparul Offset ... dar pentru digital ... e absolut ideal ... nu folosesc la el decat functia Import si acel Print Preview ... unde imi fac montajul ... daca fac creatie pentru client folosesc orice altceva in afara de Corel ... avand in vedere ca , Corel 11 de MAC nu e universal e greoi etc etc ... pentru ce-mi trebuie mie e destul de simplu si util ... nu consider necesar alt soft ... atata timp cat ...80% din clientela mea vine cu documente in Corel ... eu nu voi refuza clientul si banii de la client pe simplul motiv ca “tata mie imi dai documentele doar in Illustrator sau Quark sau Indesign” ... mai ales la concurenta mare din domeniul asta

NU SUNT ANGAJAT ... patron “mare patron” smile sunt eu din asta traiesc ... si orice ban e bine venit

- am lucrat destul si la tipografii in Prepress ... si stiu ce inseamna sa fii cacanar - ul de la prepres care suna clientul si spune “nu primim fisiere in formatul cutare sau cutare ... nu ne-ati trimis fontul verdana ... si nu va putem lista lucrarea ” stiu toate aceste bulangeli de prepress ... pe care majoritatea le fac atunci cand nu-i intereseaza daca tipografia scoate sau nu bani ei stiu ca au salariu indiferent de cum o duce tipografia ... nu mai merge tipografia isi pun palma un C…R si pleaca la alta

INTREBARE : cum fac montajul uni .pdf care e clar ca are fonturi care nu sunt la curbe in el ... in situatia mea ma refer nu cu softuri adiacente nici ieftine care stiu ca exista ... si nici scumpe gen Prepss sau mai stiu ce ... doar asa in situatia mea am Acrobat Prof 8 + Corel (unicul meu program de montaj) + iMac Intel

CAZ 2.
Am acum cateva lucrari toate in Word ... am o carte format A5 cu 200 pag ... am 5000 prospecte texte diferite format A5 ... toate fata verso ...

- logic revin trebuie sa fac montaj nu tai hartia la format A5 ca sa dau print direct din Word

- deci trebuie sa scot din acel Word tot textul si sa-l pun in ceva se pare ca iar Corel smile ... asta e ce am ... cum fac asta ... cel mai logic tot timpul mi s-a parut asa ...

Word -> .pdf
(Word / Print to File ==> .ps—> distilez ==> .pdf )

Corel -> Print
(ma duc pe .pdf -ul care are 200 pag si dau Open With -> Corel si imi face import automat ... imi creaza un Corel cu 200 pagini ... dupa care eu nu trebuie decat sa dau Printpreview apoi montajul si PRINT si gata stau nu mai muncesc ... munceste masina)

INTREBARE : cum rezolvati voi cazul 2

Deci nu vreau sa atac sau sa denigrez pe nimeni cum altii au facut ... chiar unii care sunt Sr. Member ... “masoara de cateva ori si apoi taie” ... am fost catalogat CORE-list ... inca putin si MANEL-ist smilesmile:) ... glumesc

APROPO : in Offset cand lucram tin minte ca foloseam un plugin de quark ... iposition ... si m-am mai izbit de problema asta ... faceam o lucrare pt cei de la Piritex ... si au trimis .pdf-uri exportate din indesign ... si indiferent ca le impositam sau ca dadeam doar .pdf-ul pe film (CTF) ... imi dadea eroare la fonturi ... atunci am rezolvat problema (dupa discutii aprinse cu clientul ... mare firma de DTP ... care nu vroia sa inteleaga problema) si am rezolvat cu acel program IntelliPDF CURVES si mi-am vazut de treaba pe “artistii DTP-isti” i-am lasat sa traiasca in continuare linistiti ... eu mi-am facut treaba .... am terminat programul si m-am dus acasa linistit ... si am baut o bere in cinstea mea si a lor smile

[ Modificat: 23 Octombrie 2007 03:12 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda. Corect. Dar sa faci vectoriale in 200 de pagini inseamna… cite puncte de inflexiune?
Si, apoi, cum sa-i ceri cuiva sa-ti dea din Word un document in vectoriale? Trebuie sa-ti spun ca fiecare punct de inflexiune (nod) vectorial consuma un pic de memorie. De aceea, capaciatea unei masini de a tipari un numar infinit de noduri e finita. Cel mai bine ar fi sa ai un program de impozitie sau, cum ai spus, Corel. Da, dar corel se straduieste sa traduca documentul…
Ptiu, drace, incurcate sint caile Domnului!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

LST: o dai în sus și-n jos cu “softuri scumpe”. Dacă tu ai Corel Draw/Mac cumpărat frumos, cu licență, și nu-ți permiți să cumperi altceva, atunci OK, ai dreptate, te descurci și tu cum poți și foarte bine că reușești să faci totul în Corel. Varianta cealaltă prefer să n-o mai discut.

Semnătură 

⌘-N

1 din 2
1