1 din 3
1
discutii de la vanzari
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

goroccs si sigxcpu sunteti avertizati pentru mesaje offtopic!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

hai ma ca deja e culmea. adica toata lumea vede ca ceva nu e in ordine si tot noi luam warn? omu scrie clar: l-am cumparat dar nu am factura, cutie, garantie… acuma ma scuzati, insa daca cumperi ceva, ai chestiile astea. 2 la mana, asa ceva pe putin 2500 euro, de ce l-ai vinde dupa cateva luni (maxim, fiindca e o configuratie relativ noua)  cu 1000 euro mai putin? inteleg ca nu ai garantie si rahaturi (adica nu inteleg dar sa zicem) insa discuri de sistem ai? sau alea nu erau incluse in pret? parca era o initiativa sa incercam sa avertizam userii sa vada ce cumpara si tu dai warn. e prastie frate!

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

No comment sick

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Macuser din: 11.10.05

Eu zic ca omul incearca sa vanda ceea ce zice ca vinde. Ce a facut cu discurile, cablurile, cutia, si ce altceva mai venea cu el e treaba lui.
Poti sa avertizezi utilizatorii ca macul e foarte ieftin (comparativ cu preturile din magazin, 1600 euro fata de 1775+taxe pe magazinul apple.com). Asta inteleg!

Dar intrebari retorice “de ce l-ai vinde?” si intrebari la care s-a raspuns “discuri de sistem ai?” nu vad de ce ai pune.

Scrie un text in care sa definesti ce face sa fie un mac “suspect” si il punem cu sticky in capul sectiunii. Dar mai intai asigura un consens sau macar cateva opinii asemanatoare, nu inteleg de ce crezi ca parerea ta ar fi in mod absolut corecta! Nu pot sa inteleg cum crezi ca mesajele tale ar ajuta pe cineva, chiar nu inteleg… N-are sens sa ne ascundem dupa deget, unele macuri sunt prea ieftine ca sa fie macul cuiva care acum il vinde la upgrade. Dar da-mi tu un motiv logic si incontestabil ca mesajul de vanzare trebuie sters de pe macuser.ro si va fi sters. Ok, nu un motiv irefutabil, macar opinia mai multor useri care vor asta: fa un poll, fa ceva. Nu mai arunca bunul tau simt in fata ca fiind argumentul suprem. Chiar daca e un bun simt de bun simt smile.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 31.05.07

bine domne, sa vandem cat mai multe din astea. hai ca ma duc, imediat inchid magazinul si au uitat fraierii un geam deschis. postati comenzi, ipod touch incepand de la 20 euro. fara casti, cablu, cutie etc. ... wink

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.05.07

deja sunteti mai catolici ca papa. ioan paul.
e clar ca tipul asta are legatura si cu disparitia elodiei. n-ar vinde altfel atat de ieftin.
am auzit pana acum de ipod-uri furat, de mac book-uri (pro sau nu) si chiar de iphone-uri. n-am auzit pe nimeni sa fuga in spate cu un mac pro. si apoi l-ar fi vandut pe okazii.
daca stiti pe cineva caruia i s-a furat un macpro in italia dati-i de veste. pana atunci cred ca politia asta a forumului e hazlie. lasati omul sa vand ce vrea cu cat vrea atat timp cat n-aveti nici o dovada.

un hot nu si-ar fi dat numele si nr. de telefon pe un forum. nu mai sunt lucruri de comentat pe forum? tipic. ’ nu cumpar da’ comentez in defavoarea vanzatorului, asa ca sa par cunoscator..’

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Eu zic doar ca o parte a inversunarii unora poate fi usor justificata prin gradul inalt de ‘competivitate’
cu care este inzestrat un bun de ‘provenienta indoielnica’. Declar si eu ca daca m-as afla in situatia unui
doritor de macpro as cumpara unul, oricat de suspect mi s-ar parea - daca! mi s-ar oferi la banii astia.
Din motivul acesta, oricine doreste sa ofere un macpro cu ‘toate acetele-n regula’ va fi defavorizat atat
acum, in prezent cat si intr-un viitor apropiat, apropiat-indepartat, deoarece doritorul se va simti tentat
sa paseze o achizitie in ideea ca viitorul ii va rezerva o ‘ocazie’! Dar! Ata ete… Asa ca, depinde de noi
sa facem alegerea corecta. Si mi se pare mai corect sa informam, decat sa acuzam.

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

eu nu am acuzat pe nimeni. am cerut doar confirmarea la “cumparat”. dar na, se pare ca si Administrator are cota parte smile
intamplator, chiar sunt interesat, deci orice intrebare a mea pe un topic de vanzare nu este off-topic.
daca doresc sa intreb care e suprafata carcasei in cm2 este strict problema mea, dar na… ne dam si noi in barci cu click-ul pe mouse, ca ie un record in DB care zice extra rights.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
qbipq - 24 Octombrie 2007 04:43 AM

Eu zic doar ca o parte a inversunarii unora poate fi usor justificata prin gradul inalt de ‘competivitate’
cu care este inzestrat un bun de ‘provenienta indoielnica’. Declar si eu ca daca m-as afla in situatia unui
doritor de macpro as cumpara unul, oricat de suspect mi s-ar parea - daca! mi s-ar oferi la banii astia.
Din motivul acesta, oricine doreste sa ofere un macpro cu ‘toate acetele-n regula’ va fi defavorizat atat
acum, in prezent cat si intr-un viitor apropiat, apropiat-indepartat, deoarece doritorul se va simti tentat
sa paseze o achizitie in ideea ca viitorul ii va rezerva o ‘ocazie’! Dar! Ata ete… Asa ca, depinde de noi
sa facem alegerea corecta. Si mi se pare mai corect sa informam, decat sa acuzam.

Ce spui tu e explicat mai bine de un economist in The market for lemons.

Dar ideea e aceeasi extrapolata la piata macurilor: macuri furate sunt vandute la un pret “putin” sub pretul pietei [1] ceea ce impinge macurile cu acte (dar second) fie spre preturi mai mici fie (cel mai adesea) in afara pietei.

Rezultatul este ca

a). Cele furate aduc un profit substantial, ele reprezentand de fapt piata si dictand pretul in final. Prin urmare toti vanzatorii sunt interesati sa mai aduca, marind piata de macuri furate [2]
b). Cele bune sunt treptat scoase din piata.

1. Desigur ca nimeni nu o sa poate pronunta cuvantul furat. Sunt doar macuri pe care proprietarul le-a primit cadou sau le-a cumparat dar a pierdut intre timp orice chitanta, cablu de alimentare, dvd-uri, etc. Principiul ascunsului dupa deget.

2. Dezavantajul cumparatorului fiind aici tocmai lipsa de garantie si certitudine a calitatii. Macurile se strica precum orice PC (poate chiar mai des dupa ultimele zvonuri) iar cele furate se poate presupune ca nu sunt tratate chiar finut la transport, etc.

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
sigxcpu - 24 Octombrie 2007 05:10 AM

dar na, se pare ca si Administrator are cota parte smile

NU mai fă VRE-ODATĂ glume de astea. Record-ul ăla din DB ne permite să dăm și ban permanent pe toate clasele de IP-uri de pe care ai intrat vre-odată cu redirectare către o pagină goală. smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

sigxcpu, stii foarte bine ca nu ai cerut nici o confirmare. Se scrisese clar anterior “fara garantie fara dvd-uri fara cutie fara manual instalat in italiana ca deacolo l-am cumparat”! Ai pus un mesaj sarcastic (interpretarea mea) si offtopic “Cumparat smile” care a aprins discutiile offtopic in contradictoriu. S-a mai spus aici, discutiile de la vanzari vor fi tinute strict ontopic pentru ca altfel iese o harababura. In restul forumului scrie si da-ti cu presupusul cat vrei. Pune cate intrebari vrei in sectiunea de vanzari si de centimetri si de culoare si de provenienta. Ai grija doar sa nu devii redundant sau offtopic.

“se pare ca si Administrator are cota parte” cu sau fara “:)” o consider o remarca jignitoare. Administrator, nici unul dintre cei 4 nu are nici o cota parte din nici o tranzactie de aici. E foarte grav ce ti se pare tie aici. Intrucat am fost vizat direct o sa raman un user fara extra rights in DB de data asta.

Ca experienta personala pot sa zic ca am luat 5-6 portabile Apple SH. De fiecare data am intrat pe apple.com si am verificat serialul inainte de cumparare. De 2 ori, cand bun simtul imi zicea sa verific mai atent, asa cum lui Aolekis ii s-a parut ceva suspicios, am sunat la un distribuitor Apple in Romania care a verificat in baza lor interna daca Macul respectiv era raportat ca furat sau daca exista orice problema cu el. Mai mult de atat nu m-a dus capul sa verific. Cu constiinta mea dorm noaptea si nu are dezbatere publica.
Un singur iBook am luat cu DVDuri originale (castigat la promotia Kent) si nici un Mac n-a avut factura originala, dar toate le-am luat la un pret foarte bun, pentru ca am avut rabdare zic eu. Singurul Mac luat de la dealeri a costat 44 de milioane si acum, dupa 3 luni, l-as putea lua lejer cu 20.
Daca tu detii o baza de date mai completa, sau un glob de cristal care-ti zice ce Macuri sunt suspicioase si care e probabilitatea de a fi furate, da-mi si mie de stire, uite, fa un bine comunitatii si fa publica informatia. Daca nu, insinuarile si ironia fina pune-o in sectiunile de discutii generale. Daca ai curajul sa acuzi pe cineva ca vinde un lucru furat, fii pregatit sa-ti sustii afirmatia sau sa suporti consecintele. Dar e mai simplu sa acuzi zicand ca ceri confirmari sau că „Tanța nu e curvă!”, nu? smile

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07
huk - 24 Octombrie 2007 06:27 AM

Ca experienta personala pot sa zic ca am luat 5-6 portabile Apple SH. De fiecare data am intrat pe apple.com si am verificat serialul inainte de cumparare.

Buna idee. Ieri am cerut si eu serialul pentru MBP-ul de 17” la 2000 de euro, ala cu placa “nvidea, cell mai tare”. Rezultatul: post-ul mi-a fost sters.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
sigxcpu - 24 Octombrie 2007 05:10 AM

dar na, se pare ca si Administrator are cota parte smile

Ce-mi place mie cand degetelele alearga singure pe taste, de capul lor, voioase si zburdalnice!
Uite asa poate ca o sa-i zboare si Adminului laseru’. Noroc ca Adminul are de 4 ori mai mult creier decat oricare dintre noi.

sigxcpu: vorba neamtului: ocho!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Imi pare rau, nu m-am putut abtine. Dar pentru mine toate “combinatiile” astea provenite din Italia sau Spania sunt dubioase.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Gattopardo - 24 Octombrie 2007 07:18 AM
huk - 24 Octombrie 2007 06:27 AM

Ca experienta personala pot sa zic ca am luat 5-6 portabile Apple SH. De fiecare data am intrat pe apple.com si am verificat serialul inainte de cumparare.

Buna idee. Ieri am cerut si eu serialul pentru MBP-ul de 17” la 2000 de euro, ala cu placa “nvidea, cell mai tare”. Rezultatul: post-ul mi-a fost sters.

toate aceste amanunte legate de vinzari, pot fi discutate pe PM…
altfel, observ ca mai mult va intereseaza sa postati decit sa cumparati
si cum nimeni nu citeste ‘lipiciosul’ de la vinzari - de ce sa va mirati ca vine laserul peste voi?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu mai bine era pe vremea când nu se puteau pune reply-uri la vânzare/cumpărare? Vrei mai multe detalii, îi scrii frumos omului pe PM și gata. După 5-6 mesaje cu aceleași întrebări, se plictisește omul și își completează singur anunțul cu mai multe detalii.

Semnătură 

⌘-N

1 din 3
1