2 din 3
2
discutii de la vanzari
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Stii cum e Tudore: pentru unii e mai bine asa, pentru altii, altfel; niciodata nu e bine-bine.

De multe ori as prefera sa inchidem de tot sectiunea… Dar uneori e utila.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

nu inteleg care este treaba? daca e furat sau nu? sau daca e furat de ce il vinde? sau daca nu e furat de ce nu are toate chestiile? am cumparat si eu mac, sursa sigura cred eu, fara manual si disc. nici nu am fost curios sa intreb unde sunt. poate sunt un fraier. mi-a placut pretul si gata. am luat si laptop tot asa. daca omul vrea sa vanda sa vanda. daca sparge piata asta e, cei care vand doresc sa isi vanda marfa la pretul de achizitie (sau putin sub el), iar cei care cumpara doresc sa ia cat mai ieftin. poate l-a primit de la cineva, a facut o lucrare pentru care nu a primit bani ci un mac. sunt cazuri. pana la proba contrariei omul trebuie sa fie privit inocent. daca as fi avut banii as fi cumparat acel aparat. si acum aruncati cu piatra in mine. fiecare trebuie sa ia hotararea in functie cei ii dicteaza constiita. cel care zice ca este furat normal nu va cumpara. dar si partea cealalata are dreptate. de exemplu pe forumul maghiar de mac useri (http://www.beszeljukmac.com) exista un spatiu rezervat pierderilor si furturilor. acolo proprietarul descriere aparatul furat/pierdut, cand si cum a fost furat/pierdut. poate in curand si la noi va apare asa ceva.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.05.07

In lumea foto e cam aceasi poveste. e clar cumva imoral sa cumperi un aparat furat pentru ca cineva plange dupa el. tu ai probleme de constinata, vanzatorul in schimb nu si mai devreme sau mai tarziu va gasi pe cineva bucuros de chilipir. Dar, nu orice e ieftin si nu are CD-uri e automat furat. Am cumparat un aparat foto la jumatate din valoare de la cineva care il oprise ca si garantie cuiva care ii datora bani. N-avea la el nimic, nici cabluri, nici incarcator, nici cd-uri. Intamplator cunosteam persoana si stiam ca povestea cu garantia e adevarata. Concluzia e ca atata timp cat nu exista o minima certitudine ca obiectul e furat e pacat sa stricam vanzarea cuiva.

[ Modificat: 24 Octombrie 2007 10:22 PM de mr.fred ]

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

chiar asa. haideti sa promovam produsele furate.

PS: pe zi ce trece sunteti tot mai batuti in cap!

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

aoleks, dorinta iti este indeplinita: ai un mic ban.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

as propune un vot: quilty or innocente. exista si 3 varaianta care se abtin. nu stiu cum sa face un asemea poll dar hai sa vedem.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

in orice caz si aoleks are intr-un fel dreptate. el crede ca obiectele sun/au fost furate.  nu am nimika cu el personal. din pct. lui de vedere noi chiar nu suntyem cu toate. dar   sa incercam sa il intelegem si pe el. imi aminteste de bancul acela cand un tip merge cu masina pe autostrada si aude la radio o stire urgenta: atentie, atentie, un nebun merge pe autostrada cu viteza pe contrasens!! feriti-va! la care soferul exclama: ce unul, sunt cu zecile!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: London - UK
Macuser din: 28.04.06

hmmm,
s-a mai discutat pe tema asta e…
e destul de delicat…
poate intr-o zi incercam o treaba….
la vremea respectiva , am propus ca toata lumea sa inregistreze cumva, undeva, seria masinii scoasa la vanzare….
cei cu constiinta curata ... o pot face….
iar acum teama imi bate in geam…
daca al meu a fost furat…

smile
deci hai sa gasim solutiii domnilor ca de dat vina sau insultat e pre usor…
haideti sa haidem, io astept propuneri.
poate din o mie de capuri facem ceva….
o zi fantastica si numa decizii usoare va doresc.
smile

Semnătură 

Absența dovezilor este doar dovada absenței.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

propun altceva: mai bine cei care vand book-uri sa fie obligati sa treaca seria produsului respectiv. asa stim ce si cum. parerea mea.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 20.12.06
huk - 24 Octombrie 2007 06:27 AM

Dar e mai simplu sa acuzi zicand ca ceri confirmari sau că „Tanța nu e curvă!”, nu? smile

Cine-i Tanta? Cum dam si noi de ea?
Merci, detaliile in PM te rog

Semnătură 

PASSIONE MAC
Once You Go Mac … You Never Go Back

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
GabrieL - 03 Noiembrie 2007 05:54 AM

propun altceva: mai bine cei care vand book-uri sa fie obligati sa treaca seria produsului respectiv. asa stim ce si cum. parerea mea.

Seria te ajută doar dacă ar fi o bază de date cu seria mac-urilor furate. Dacă nu există așa ceva, care ar fi rostul?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: 

cum care? iti alegi seria dupa gust. vor exista serii preferentiale, serii gold, in functie de cat de usor de retinut sau daca coincid cu data de nastere a potentioalului cumparator.
come on.. cine nu si-ar dori o serie frumoasa de mac…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

1) Dreptul Roman (pe care sunt bazate toate legile din România) specifică faptul că o persoană trebuie considerată nevinovată cât timp nu se poate dovedi că este vinovată. O acuză nefondată de furt, în schimb, se numește calomnie și vă poate aduce un proces din partea cuiva care se simte lezat de această acuză.
2) Nu putem să obligăm pe cineva să scrie serial number-ul obiectului scos la vânzare, putem doar recomanda acest lucru. Dacă am putea obliga lumea să introducă pe acest forum date personale verificabile ar trebui să ne înregistrăm ca un operator de date peronale alea alea ...
3) La ora când scriu acestea sunt de 8 ori mai multe persoane pe forumul ăsta care au citit acest thread decât pe cel cu recomandările pentru numerele de serie ale echipamentelor furate.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
mr.fred - 03 Noiembrie 2007 03:45 PM

cum care? iti alegi seria dupa gust. vor exista serii preferentiale, serii gold, in functie de cat de usor de retinut sau daca coincid cu data de nastere a potentioalului cumparator.
come on.. cine nu si-ar dori o serie frumoasa de mac…

ești glumeț, mulțumim.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: 

nu faceam decat sa-ti sustin ideea inutilitatii seriei.
peace.

2 din 3
2