asa este… am 2 gigea de ram si dupa fro 10 zile cu toata suita adobe deschisa si lucru intens a inceput sa tuseasca! proasta scula… dar eu inca nu am vazut pc sa ajunga la aceasta performanta!!!
mie imi place MB-ul zanei chiar mai mult decat MBP-ul meu. Vad foarte putine probleme:
(a) MB-ul cam lasa conexiunea WiFi;
(b) memoria relativ putina pentru aplicatii intensive cum pari sa planuiesti tu in utilizare (foarte usor de rezolvat prin upgrade third party); si
(c) ecranul, care din punctul meu de vedere e cam slabut. Unghiul de vizualizare e absolt praf. Acum recunosc ca il compar cu MBP-ul meu de 17 care are un ecran demential…
(c) ecranul, care din punctul meu de vedere e cam slabut. Unghiul de vizualizare e absolt praf. Acum recunosc ca il compar cu MBP-ul meu de 17 care are un ecran demential…
dap, ecranul e cam praf - nu stiu comparativ cu MBP dar am un pbook 17’’ care are afiseaza nuante care pe MB aparent nu exista.
Sunt un cetatean - cred ca - indragostit de OS X (LEOPARD!!!) si MAC in general. De vreo 10 ani conduc M$ Windows, m-am cam saturat de el (ei) si in momentul de fata -fiind fascinat de lumea misterioasa a OS X-ului - ma gandesc sa achizitionez un MacBook. Totusi, citind pe http://www.apple.* am dat doar de laude si evidentierea avantajelor sistemului… nu si de neajunsuri. :-?
Puteti sa-mi descrieteti (pe scurt?) problemele de care v-ati lovit folosind acest sistem? Ma refer la probleme hard, soft, incompatibilitati, etc… Vreau sa cantaresc bine totul inainte de schimbare…
Merci mult, pentru moment!
Dacă cele scrise la http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Incepator-Ce_mac_sa_cumpar/
nu sînt suficiente, atunci poate ceva detalii. Dacă țelul tău e foarte sus, spre polul plus, unde puțini au ajuns, atunci poate macbook pro ar fi mai potrivit. Sigur, e mult mai scump, dublu ori aproape dublu, depinde de abordare.
Cine a pășit în MAC OS, nu revine la Windows. Atenție la scări!
Da, mi-ar placea sa cumpar un MacBook Pro… dar in momentul de fata nu prea dispun de atatia bani. Chiar si pentru acest MacBook iau un mic credit… laptopul meu nu valoreaza suficient pentru a acoperi valoarea noului MacBook… Sincer sa fiu, uitandu-ma la showroom n-am sesizat diferenta de ecran dintre MB si MBP, chiar daca de 2 ani folosesc ecran “Bright” (la Packard Bell se numeste Diamond View). Probabil altceva mi-a furat atentia…
Merci pt linkul catre pagina wiki, sincer n-am vazut-o, sunt lucruri interesante pt un newbie… Totusi, cred ca voi opta pentru un calculator nou, vreau sa fie utilizabil si peste 1 an…
Legat de RAM… si eu ma gandesc la un upgrade, 1 GB nu stiu daca-mi ajunge… grafica de calitate nu cred ca voi folosi iar’ pentru programare voi instala un windows pe vmware sau ceva (cu upgrade de RAM)....
Multumesc tuturor pentru parerile de pan’acum… pe bune, vad un pic altfel lucrurile acum, mai roz! :D
Cum spuneam, PowerBook-ul meu are peste 4 ani si arata la fel ca in prima zi si merge mai bine decat atunci (pentru ca sistemele noi fac sa mearga mai bine, nu mai prost, sculele). Ma rog, nu cred ca o sa pun Leopardul pe el, dar imi fac marea majoritate a trebii pe el. Pe Power Mac fac doar ce e greu (video, stuff). Jucarica asta mai are ani buni de viata in ea.
Si da, baga cat de mult RAM poti. Eu am doar 640 MB pe PB si ar mai vrea.
Da, mi-ar placea sa cumpar un MacBook Pro… dar in momentul de fata nu prea dispun de atatia bani. Chiar si pentru acest MacBook iau un mic credit… laptopul meu nu valoreaza suficient pentru a acoperi valoarea noului MacBook… Sincer sa fiu, uitandu-ma la showroom n-am sesizat diferenta de ecran dintre MB si MBP, chiar daca de 2 ani folosesc ecran “Bright” (la Packard Bell se numeste Diamond View). Probabil altceva mi-a furat atentia…
Merci pt linkul catre pagina wiki, sincer n-am vazut-o, sunt lucruri interesante pt un newbie… Totusi, cred ca voi opta pentru un calculator nou, vreau sa fie utilizabil si peste 1 an…
Legat de RAM… si eu ma gandesc la un upgrade, 1 GB nu stiu daca-mi ajunge… grafica de calitate nu cred ca voi folosi iar’ pentru programare voi instala un windows pe vmware sau ceva (cu upgrade de RAM)....
Multumesc tuturor pentru parerile de pan’acum… pe bune, vad un pic altfel lucrurile acum, mai roz! :D
Orice sculă cumperi, peste cîteva zile e deja veche! Nu că te-aș sfătui să iei sh, dar un mac îl vei folosi garantat minim 5 ani. Dacă iei un mac intel sh la un preț bun, scrie pe el minim anul 2012, poate spre 2015. Și dacă e nou nouț, ce? Împingi uzul cîteva luni, un an, nu mai mult.
Cu un powerbook producție late 2004-early 2006 vei lucra minim doi ani etc.
Sigur, fiecare cu tactica lui Cu 1800-2500 lei poți găsi un pb tare încă... Asta fiindcă veni vorba de performanță cu bani mai puțini.
quick-update la ce am scris mai sus: ieri am instalat AirTrafficControl si pe MB-ul zanei. Paradoxal, pare sa aiba receptie mult mai buna pe WiFi decat MBP-ul!!!
Si inca o chestie: la cat de scump e hardware-ul apple (iar unii spun si cu multe probleme, in ultima vreme), motivatia principala pentru cumpararea unui sistem (desktop sau portabil) ar trebui sa fie OS-ul. Asa ca gandeste-te si daca asta are sens pentru tine…
judge, tocmai asta e, sistemul de operare ma intereseaza. In acelasi timp imi place sa stiu ca e un model bun care peste cativa ani va avea inca valoare (pt revanzare). Vreau sa arate si bine, cui i-ar placea sa-si conduca masina zgariata/lovita, chiar daca are motorul perfect sau/si interior confortabil… Daca cumpar azi un laptop folosit 1-2 ani, cine stie ce baterie are (va avea) peste cativa ani, cine stie ce OS X 10.x vor scoate cei de la Apple care nu mai ruleaza pe el… toate adunate duc la o valoare mai scazuta la revanzare, etc…
Naiba stie, n-am avut ocazia de a compara un PowerBook G4/G5 cu unul Intel sa observ diferentele, sau mai bine zis, nici macar n-am vazut vreodata calculator cu procesor G! Poate merg la fel, difera doar platforma… Totusi, vreau ca tot ce e in Leopard sa ruleze asa cum se vede la apple in prezentari. In sensul sa nu stau jumatate de minut (cum mi se intampla uneori in windows) pana Mozilla/word/messenger sau stiu eu ce program se deschide… Sau am doua ferestre deschise, fac minimize la una… si imi ia 10 secunde pana la fereastra care devine activa se face refresh…
Se vede ca sunt amator in ale MACului, nu?
Ideea cu <va functiona 4/5/x ani> imi place la nebunie!!!! Frate, instaleaza tu XP pe un laptop ok fabricat prin 2001/2002 (cand a aparut XP-ul)!!! Va functiona ca ceaiul. Sau pune Vista pe un laptop fabricat in 2006! Fara upgrade (macar RAM) la 90% dintre calculatoare n-ai nicio sansa. E clar, interesul lor este sa faca vanzare si la producatorii HW…