din care afirmatie din textul meu anterior, reiese ca Intelul se afla la originea problemelor avute?
Din nici una.
Era vorba de post-ul imediat următor, al lui Cattus, care te-a citat și pe tine. De asta am simțit nevoia să precizez. Din câte știu eu, colaborarea cu Intel a mers foarte foarte bine, și unii și alții au fost încântați de câtă pasiune există în tabăra cealaltă.
tind sa cred ca problemele hardware nu prea au legatura cu firma Apple. Locul unde ar putea interveni problema ar fi (in)compatibilitatea software-ului cu hardware Intel. In rest tine de noroc, si calculatoarele pe care e instalat Windows se strica si, cred ca raportul este identic… Si mie mi s-a bulit hard-ul dar din vina mea… asta e, noroc ca aveam backup…
vreau sa cred ca MacBook-ul meu va fi perfect acum parca orice produs trebuie sa aiba garantie 2 ani… (prin lege?)
la mine la macBook 13” Core2Duo 2Ghz treaba e buna, inca nimica de comentat dupa aproape un an de utilizare. Singura chestie suparatoare este ca am cumparata scula din USA si mi-am luat extra si AppleCare, adica garantie extinsa la 3 ani parca… dar am aflat cu stupoare ca nu are nicioa valabilitate in RO. Deci, bani aruncati (250 USD parca)... Asta e, oricum de este un mini-laptop foarte dragut si mai ales usor de utilizat si de transportat. Performantele pentru o utilizare medie (texte, editare foto, media, prezentari) sunt excelente. Din pacate nu-l pot utiliza in domeniul de activitate (proiectare arhitectura) din cauza ca ar trebui sa instalez WIN si asta chiar nu-mi doresc, ca ar fi pacat…
... mi-am luat extra si AppleCare, adica garantie extinsa la 3 ani parca… dar am aflat cu stupoare ca nu are nicioa valabilitate in RO. Deci, bani aruncati (250 USD parca)...
Singura chestie suparatoare este ca am cumparata scula din USA si mi-am luat extra si AppleCare, adica garantie extinsa la 3 ani parca… dar am aflat cu stupoare ca nu are nicioa valabilitate in RO. Deci, bani aruncati (250 USD parca)...
Nu sunt chiar bani aruncați, garanția e valabilă în țările civilizate. Dacă ți se strică ceva îl poți repara în Occident.
la mine la macBook 13” Core2Duo 2Ghz treaba e buna, inca nimica de comentat dupa aproape un an de utilizare. Singura chestie suparatoare este ca am cumparata scula din USA si mi-am luat extra si AppleCare, adica garantie extinsa la 3 ani parca… dar am aflat cu stupoare ca nu are nicioa valabilitate in RO. Deci, bani aruncati (250 USD parca)... Asta e, oricum de este un mini-laptop foarte dragut si mai ales usor de utilizat si de transportat. Performantele pentru o utilizare medie (texte, editare foto, media, prezentari) sunt excelente. Din pacate nu-l pot utiliza in domeniul de activitate (proiectare arhitectura) din cauza ca ar trebui sa instalez WIN si asta chiar nu-mi doresc, ca ar fi pacat…
Sînt absolut convins că acea garanție este integral acoperită și în România. Cine și-a spus că nu este? Leptoapele Apple au garanție internațională.
Am omis un detaliu foarte important… Acea garantie trebuie activata pe net sau telefonic dupa cumparare, iar Romania nu este pe lista tarilor in care poti sa fi tu ca sa ai respectiva garantie. Deci nici macar nu o poti activa. Am ramas cu un CD si o cutiutza dragutza cu care nu pot face nimic.
Am onoarea sa va salut.
Studiez problema trecerii la mac de vreo 2 saptamani. Acum sa nu radeti de mine, dar tinand cont ca am bagat o caciula de bani intr-un mac book pro SH am si eu cateva intrebari de newbie. Am habar de cate ceva din *nix tinand cont ca in studentie am mai bazait Linux Red Hat.
Deci va rog sa va dati si voi cu parerea referitor la urmatorul sistem :
Macbook Pro 2.2 (2.33 Ghz) 15.4 ” , 2 Gb ddr2, hdd Hitachi 120 Gb,Ati x 1600 256, etc. modelul este MA610LL pentru cunoscatori, carora ma si adresez de altfel. Scor .... 1250 E , coconut zice ca a fost fabricat intre 30 oct si 5 nov 2006 la Shanghai, cicluri baterie 80, a carei calibare tocmai o fac pt ca ma cam minte, da’ oricum tine 3 ore…
In aceasta faza fiind am cateva intrebari :
1. Face banii ? N-am nimic la el decat MagSafe. L-am luat pt. grafica (photoshop, corel, AI). Din verificarea la apple se pare ca n-a fost de furat.
2. E vreun avantaj sa mearga mai bine cu 3 GB de ram pentru utilizarile sus-mentionate ? Adica, din cate am citit eu suporta max 3Gb, si asta nu se poate face decat cu module diferite (de 1 si de 2 Gb)
3. Merge sa-i pun un mouse usb ? Evident unul de PC.
4. Pentru comunicare in VOIP exista vreo varianta in afara de Skype ? ( ca YM nu suporta decat webcam-ul).Precizez ca ma intereseaza YM ca pe acolo isi fac veacul majoritatea buddy-ilor cu care am de povestit.
5. Cel ce l-a avut inaintea mea a folosit si Win dar m-a prevenit ca e plin de virusi. Personal as “rade” tot si as instala 10.5, cu parallel desktop. In Windows nu am nevoie decat de YM, in cazul in care imi confirmati ca functioneaza “call” si eventual nokia pc suite.
6. Divx-urile se vad extrem de prost cu Xvid alpha.
7. Nu inteleg cum sa instalez firefox, intrucat imi prezinta fereastra prin care sa-l trag in application dar dupa restart, dispare din dock.
[ Modificat: 12 Noiembrie 2007 04:46 AM de mcmeng ]
Am onoarea sa va salut.
Studiez problema trecerii la mac de vreo 2 saptamani. Acum sa nu radeti de mine, dar tinand cont ca am bagat o caciula de bani intr-un mac book pro SH am si eu cateva intrebari de newbie. Am habar de cate ceva din *nix tinand cont ca in studentie am mai bazait Linux Red Hat.
Deci va rog sa va dati si voi cu parerea referitor la urmatorul sistem :
Macbook Pro 2.2 (2.33 Ghz) 15.4 ” , 2 Gb ddr2, hdd Hitachi 120 Gb,Ati x 1600 256, etc. modelul este MA610LL pentru cunoscatori, carora ma si adresez de altfel. Scor .... 1250 E , coconut zice ca a fost fabricat intre 30 oct si 5 nov 2006 la Shanghai, cicluri baterie 80, a carei calibare tocmai o fac pt ca ma cam minte, da’ oricum tine 3 ore…
In aceasta faza fiind am cateva intrebari :
1. Face banii ? N-am nimic la el decat MagSafe. L-am luat pt. grafica (photoshop, corel, AI). Din verificarea la apple se pare ca n-a fost de furat.
2. E vreun avantaj sa mearga mai bine cu 3 GB de ram pentru utilizarile sus-mentionate ? Adica, din cate am citit eu suporta max 3Gb, si asta nu se poate face decat cu module diferite (de 1 si de 2 Gb)
3. Merge sa-i pun un mouse usb ? Evident unul de PC.
4. Pentru comunicare in VOIP exista vreo varianta in afara de Skype ? ( ca YM nu suporta decat webcam-ul).Precizez ca ma intereseaza YM ca pe acolo isi fac veacul majoritatea buddy-ilor cu care am de povestit.
5. Cel ce l-a avut inaintea mea a folosit si Win dar m-a prevenit ca e plin de virusi. Personal as “rade” tot si as instala 10.5, cu parallel desktop. In Windows nu am nevoie decat de YM, in cazul in care imi confirmati ca functioneaza “call” si eventual nokia pc suite.
6. Divx-urile se vad extrem de prost cu Xvid alpha.
7. Nu inteleg cum sa instalez firefox, intrucat imi prezinta fereastra prin care sa-l trag in application dar dupa restart, dispare din dock.
1. Face banii. Toti banii si ceva pe deasupra. Discurile de instalare le ai?
2. Pentru Photoshop nimic nu e prea mult. Cind am deschis niste fisiere de 1,5 GB, s-a cam indoit, cu toti cei 2 GB RAM pe care ii are al meu (identic cu al tau). De aceea, incerc sa pun doua memorii de 2GB fiecare, asta pentru a le imperechea si pentru ca placa va vedea 3,3. Neimperecheate (2+1 GB) pierde cam 5% performanta.
3. Merge orice mouse usb.
4. Nu, valabil e numai Skype, fireste, daca nu pui la socoteala iCall, care nu e compatibil pe pc.
5. Rade-l, dar eu, de fapt, as reinstala Win (daca e nevoie). De fapt, as rade toata partitia si as instala Parallels sau VMWare.
6. Divx-uri: da jos de pe net Perian 1.0 si instaleaza-l. Dar, cel mai bine, cauta VLC si Mplayer 1.03 (nu o cifra mai mare)
7. Nu inteleg. Cum instalezi Firefox? Cum controlezi dockul? Ai tras aplicatia de pe DMG in folderul Applications? Daca da, du-te acolo. Cauta Firefox. Trage-l in Dock. Gata.
4. Nu iCall, ci iChat.
7. Daca vrei sa ramana Firefox in Dock, click dreapta pe el in Dock si alegi acolo Keep in Dock. Programul ca atare il gasesti in Applications.
4. Nu iCall, ci iChat.
7. Daca vrei sa ramana Firefox in Dock, click dreapta pe el in Dock si alegi acolo Keep in Dock. Programul ca atare il gasesti in Applications.
da, ai dreptate, iChat! Ca sa faca click dreapta, trebuie ca aplicatia sa fie activa. Asa se poate face cu toate aplicatiile!