6 din 7
6
Doresc informatii pro/contra MacBook
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
iaru - 18 Noiembrie 2007 09:30 AM

Scuze, ai dreptate… Dar primul link? Nici ala nu e bun? E, totusi, exact pretul de afara!

primul link e super! eu am dat 400RON pe 2x1GB de memorie Hynyx asa ca…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Alex Toderascu - 18 Noiembrie 2007 05:25 PM

De aici cred ca putem sa tragem citeva invataminte: la noi e nejustificat de scump, in majoritatea magazinelor. Dar nu e imposibil sa gasesti la un pret normal daca tragi de fiarele lu’ Google. Oricit ai fi de entuziasmat ca ti-ai gasit memoria, e bine sa cauti mai departe. Nu se stie de unde sare RAM-ul!

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
iaru - 18 Noiembrie 2007 06:52 PM
Alex Toderascu - 18 Noiembrie 2007 05:25 PM

De aici cred ca putem sa tragem citeva invataminte: la noi e nejustificat de scump, in majoritatea magazinelor. Dar nu e imposibil sa gasesti la un pret normal daca tragi de fiarele lu’ Google. Oricit ai fi de entuziasmat ca ti-ai gasit memoria, e bine sa cauti mai departe. Nu se stie de unde sare RAM-ul!

Cam asa e…insa eu am luat ram-ul respectiv dintr-un magazin care plateste chirie pe spatiu, electricitate s.a.m.d.  Magazinele on-line nu au de platit decat un spatiu de depozitare si hosting-ul petru serverul pe care-si tin pagina web….

Ideea este asa: ”Dai un ban dar stai in fata”, adica, daca te grabesti si ai nevoie de memoria aia ”ieri” platesti mai mult. Daca nu, comanzi on-line si astepti sa vina peste cateva zile, saptamani.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.11.07

Codemaster , sper ca nu ai uitat de topicul asta. Acum sunt altii in pozitia ta cand ai inceput topicul.  Sunt curios acum cum raspunzi tu la topic, cum e MacBook`ul ? A ajuns la asteptari ?
Ce Macbook ti-ai luat si cum merge ? Cam la cate/ce aplicatii incepe sa se miste greu ?

ps: bine v-am gasit, fiind primul post smile

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
B3aT - 26 Noiembrie 2007 04:40 AM

[...]
Cam la cate/ce aplicatii incepe sa se miste greu ?
)

Depinde de felul aplicației și de cîtă memorie ai. Nimeni nu-ți poate răspunde la o asemenea întrebare tranșant și clar.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

B3aT, nu am uitat de topic… s-a discutat aici despre hardware upgrade, domeniu in care inca nu am niciun cuvant de spus.
MacBook-ul meu e 2.16 alb, 120 GB cu 1 GB ram… deci varianta “standard”. Sincer, sunt incantat de el ca functionalitate, mai putin de placa grafica -> nu stiu din ce motive dar daca exista un fade de culori (de exemplu de la albastru inchis la albastru deschis… sau alta culoare deschisa) atunci trecerea nu e uniforma, e in dungi… nu stiu cum sa ma exprim… trecerea e asemanatoare unui curcubeu doar ca seamana culorile. Asta se observa atat la unele poze cat si la filme. Sper sa intelegeti ce vreau sa spun. Daca nu atunci voi posta o imagine in care incerc sa explic fenomenul.

Sincer, inca nu sunt foarte obisnuit cu environment-ul smile dar imi place mult de tot. Am observat miscare mai greoaie cand aveam mai multe programe deschise si unele dintre ele lucrau intens. Cum spune si Cattus Thraex, depinde de om, de program… nu poti generaliza. Inca am Tiger (desi-mi doresc mult Leopard grin ) si am o nemultumire: nu am gasit inca un picture view-er asemanator cu cel native din windows sau cu ifran view… in care poti da next/previous adica. In fine, e chiar o problema minora. Sincer, sunt foarte foarte bucuros cu MacBook-ul meu!!!!!!!!!!!!!

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
codemaster - 26 Noiembrie 2007 06:12 AM

[...]
am o nemultumire: nu am gasit inca un picture view-er asemanator cu cel native din windows sau cu ifran view…

GraphicConverter ai încercat? Mai sînt și altele, multe…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
codemaster - 26 Noiembrie 2007 06:12 AM

... nu am gasit inca un picture view-er asemanator cu cel native din windows sau cu ifran view… in care poti da next/previous adica.

ai incercat sa folosesti sagetile in preview?

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 26 Noiembrie 2007 03:18 PM

ai incercat sa folosesti sagetile in preview?

Da, am incercat. Din cate am observat functioneaza doar daca imaginile sunt deschise in queue-ul aplicatiei (are acolo o lista sau ceva), altfel nu-mi avanseaza la poza urmatoare din folder. Timp pentru a cauta un programel bun inca nu am avut, nici la GraphicConverter-ul sugerat de Cattus Thraex n-am ajuns inca. Mai duc si lipsa unui program asemanator cu Total Commander care sa fie si free (Disk Order e misto, dar costa). Totusi, astea chiar sunt probleme minore, sunt sigur ca exista cate-ceva… doar ca eu sufar de Lipsa Acuta de Timp.

Spun toate astea (adica lipsa de programele) pentru ca eu am folosit windows multi ani si eram obisnuit intr-un fel, poate (va) mai exista cineva care vrea sa urce la nivelul urmator si sa stie alti fosti windowseri wink de ce <neajunsuri> s-au lovit…

Intrebarea mea e… ce puteti sa-mi spuneti de problema cu afisarea imaginilor/filmelor descrisa mai sus? Am atasat si o poza, am impresia ca n-am exprimat foarte bine. Oare e vorba de imagini create/codate pe windows sub cu RGB?

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca bandingul e atit de vizibil, du-te in System preferences si, la Displays, verifica pe cite culori esti! Apoi alege un profil adecvat (Adobe RGB sau Color LCD)

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRank
Jr. Member
iaru - 26 Noiembrie 2007 05:14 PM

Daca bandingul e atit de vizibil, du-te in System preferences si, la Displays, verifica pe cite culori esti! Apoi alege un profil adecvat (Adobe RGB sau Color LCD)

ei, nu e chiar atat de vizibil… in general am observat fenomenul la nuante de gri. Binenteles ca am Millions la culori si profilul e ok. Tind sa dau vina pe codarea imaginilor care s-a facut in alt format. Din cate stiu Windows foloseste RGB la afisare, pe cand Mac e cu CMYK si atunci e normal sa apara aceasta discrepanta…. Nu cred ca e problema cu ecranul deoarce la fel se vede si pe ecranul televizorului conectat cu cablu VGA.

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRankRank
Administrator

si eu zic ca asa este de la formatul imaginilor… incearca sa vezi cum merge ceva asemanator generat pe mac si vazut pe un pc

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.11.07
Cattus Thraex - 26 Noiembrie 2007 05:25 AM

Depinde de felul aplicației și de cîtă memorie ai. Nimeni nu-ți poate răspunde la o asemenea întrebare tranșant și clar.

Desigur, ma refeream in general sau cu un exemplu concret. Intreb pentru un Macbook , 1gb RAM, varianta cea mai mica (2.0,80gb hard).

Alxx raspundea mai devreme la intrebare

Evident, depinde de aplicatii. Daca ai un iTunes, vreo 5 iTerm-uri, un server mysql, un Firefox 2 cu vreo 6-7 tab-uri deschise, un Adium pe doua conturi, un Mail.app, si 2-3 aplicatii pentru menu bar pot sa-ti spun din experienta ca aproape ca nu se simte nicio scadere in performanta. Daca deschizi vreo dihanie facuta in Java, atunci aia o sa-ti suga rapid toata memoria, dar asta nu-i vina Mac-ului.[

chiar asa e ?

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRankRank
Administrator

da, apple a avut ‘norocul’ sa aiba unele aplicatii calice dupa ram…

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

He, he!  cool smile

6 din 7
6