Eu am cumpărat Parallels și sunt foarte mulțumit de el. Pe MacBookul meu (deci grafică integrată) se mișcă mulțumitor chiar și la unele jocuri 3d mai vechi.
Referitor la cumpărare a fost totul OK, plata cu card, după ce le-am dat codul unic al firmei mi-au returnat și TVA-ul. Dacă îl luați pe “persoană fizică” se adaugă 19% TVA (de la nemți, nu de la noi, da-i tot atât)
L-am cumparat direct de pe site http://www.parallels.com/
Am platit cu card (VISA, de la ING)
A costat € 76.66 cu TVA, după ce le-am spus că eu comandasem pe firmă și le-am trimis din nou CUI-ul firmei mi-au returnat în contul de card TVA-ul, astfel că a ajuns la € 64.42
Am primit cheie de autentificare și download link, am downloadat, instalat și merge perfect (ca să meargă bine a trebuit să pun 2GB de RAM, cu 1GB…. se mai gâtuia bietul meu MacBook)
Later edit: Cristi, ai grijă că Parallels este doar pentru Macuri Intel. Nu merge pe G4!
Stiu ca e enervant pentru voi….dar trebuie sa ne ajutati si pe noi,am cautat dar nimic relevant n-am aflat.
Voi fi scurt:
Nu mai vreau pc,nu mai vreau windoze,foloseam pc-ul la chestii multimedia pe care le fac acum binemerci si pe un G4
dar raman totusi legat de un anumit joc de la eagames care nu este portat pe mac,vorbesc despre battlefield 2 la care pur si simplu nu pot renunta si este singurul lucru care ma leaga in viitor de windoze.
Daca iau un iMac 17” cu intel si x1600pro am optiunea (ca la windows cu boot manager)sa instalez pe el si windows pe linga OS X cu posibilitatea de a alege SO la bootare? sint chestii pe care eu nu le-am vazut in viata mea si de care nu am stiinta.
Cum ruleaza XP pe mac?ca voi trebuie sa stiti,performanta placii video in 3D este asemanatoare cu cea de sub XP?as putea juca mai departe BF2?
Va multumesc anticipat daca citit acest topic si daca ma sfatuiti un pic pt ca nu vreau sa fac un pas gresit.
Multumesc!
Salut. Am o intrebare pentru tine: Battlefield 2142 nu iti place? Intreb asta pentru ca exista acum versiune nativa pentru Mac (deci nu iti mai trebuie Windows pentru a il putea juca).
A doua chestie: ce iMac ti-ai luat? Cel cu X1600? Mi se pare ciudat pentru ca iMac-ul asta nu se mai produce deja…
nevrozel joc BF2 pt ca altfel decat BF2142,are alt feeling ca sa zic asa….si joc din 2005,in fine….
iMacul il iau secondhand as vrea sa-mi permit unul nou,din pacate G4 l-am vandut azi dar nu si laptopul toshiba,deci nu se pune problema unuia nou.
Va multumesc mult pentru sfaturi,probabil voi apela din nou la domniile voastre pt ca am o mare problema,iMacul asta sh cu intel are instalat pe el tot ce trebuie dar propietarul daca el o fi nu are discuri cu OS de care voi avea nevoie pt instalul de win,sau….
vedem mai exact dupa ce il cumpar.
deci…am luat iMacul cu intel,cu suport deosebit din partea lui Cattus Thraex am instalat de la zero OS X si in seara asta am instalat si windows,cu bootcamp,initial au fost ceva probleme…cred ca defapt nepriceperea mea era la mijloc,nu a vrut pe partitie fat32 si un xp sp2 dar merge pe partitie NTFS si cu acelasi xp sp2 dar rescris pe alt disc.
am ajuns la finalul instalarii,dupa ce trec de faza cu driverii va spun daca si cum ruleaza BF2 de Mac
si inca ceva,faptul ca am achitionat un mac nu a fost doar o experienta noua,prin asta am intrat in legatura cu oameni extraordinari,saritori,am o placere deosebita sa citesc acest forum…sa o tineti tot asa!
deci…am luat iMacul cu intel,cu suport deosebit din partea lui Cattus Thraex am instalat de la zero OS X si in seara asta am instalat si windows,cu bootcamp,initial au fost ceva probleme…cred ca defapt nepriceperea mea era la mijloc,nu a vrut pe partitie fat32 si un xp sp2 dar merge pe partitie NTFS si cu acelasi xp sp2 dar rescris pe alt disc.
am ajuns la finalul instalarii,dupa ce trec de faza cu driverii va spun daca si cum ruleaza BF2 de Mac
si inca ceva,faptul ca am achitionat un mac nu a fost doar o experienta noua,prin asta am intrat in legatura cu oameni extraordinari,saritori,am o placere deosebita sa citesc acest forum…sa o tineti tot asa!
Deci a mers. Eu zic că e de la acel firmware update pe care am uitat inițial să îl fac, mea culpa (mac-urile mai noi nu au nevoie de niciun firmware update).